מאפינס בראים לילדים

החופש הגדול הינו זמן נהדר לבילוי משותף עם הילדים. ואחד הבלויים המועדפים עליי הוא המטבח והכנת אוכל טעים, שיהיה גם מזין ובריא וגם זמן איכות וכיף יחד עם הילדים.
תשאלו מאפינס עם מרכיבים בריאים? כן – אפילו מאפינס יכול להיות גם בריא! המאפינס לא תופחים מאוד לכן ניתן להשתמש בכל קמח שאתם אוהבים, או לערבב בין קמחים וכמובן גם להכין מקמח ללא גלוטן!

Print Friendly

מאפינס ירקות לילדים
חברת Nany, בראשות השף נדב חג'ג', יחד עם הגר עוז, מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים", מגישים החופש מתכון מפנק, מנחם ועם מרכיבים בריאים!

 צילום: נועה סטרלינג

צילום: נועה סטרלינג

מצרכים:
1 כוס קמח (לבן/כוסמין/ תמי/ עדשים/ אורז)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס חלב קוקוס/ שקדים/ סויה או אחר
3 כפות שמן זית- אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר
1 כף גדושה של טפנד זיתים של Nany
1 כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
חצי כפית אורגנו
אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם.
  2. מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם היא נוזלית מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח).
  3. מוסיפים כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany ומערבבים.
  4. טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם.
  5. ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית גובה התבנית.
  6. אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה.
  7. מקררים ומגישים לצד סלט רענן.

אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להחליף את כפית ממרח העגבניות בשש עגבניות שרי חצויות ואפויות בתנור

מאפינס פיצה
טעמה האהוב של הפיצה עכשיו גם במאפינס משגע. מאפינס שבחמש דקות עבודה מוכנים עם מוצרים זמינים הניתנים לשינוי לפי מה שיש בבית, את הגבינה הלבנה יכול להחליף כל יוגורט אשל וגבינה רכה. מה שיש בבית, שאריות ממגוון גבינות צהובות תמיד יתנו תוצאה אהובה.

מצרכים

2 כוסות קמח (שילוב של 1 כוס קמח לבן+1 כוס כוסמין/ תמי/ עדשים/ טף)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו או תבלין פיצה
1 כפית שום (גבישי או טרי)
200 גרם גבינה /שמנת /אשל/ יוגורט -כל שילוב בניהם
כוס גבינה צהובה (ניתן להשתמש בשאריות גבינות גאודה, מוצרלה ופרמז'ן)
2 ביצים
2כפות קטשופ
1/2 כוס זיתים/ תירס
¼ כוס שמן
¼ כוס חלב
אופן ההכנה

  1. לערבב את החומרים יבשים
  2. להוסיף את יתר המצרכים ולבחוש היטב
  3. לצקת לתבנית מאפינס עם עטרות ניר או לעטרות מאפינס.
  4. לאפות כ25 דקות בחום בינוני עד שמזהיב

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן לשדרג בתוספת בזילקום
  • ניתן להחליף את הקטשופ ברוטב פיצה
  • ניתן להוסיף קוביות גבינה מלוחה.

מאפינס גבינה מתוקה

המצרכים
500 גר גבינה לבנה 5%
1 יוגורט
3 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
½ כוס סוכר + רבע כוס סוכר להקצפת החלבונים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס אוכמניות מיובשות ללא סוכר
½כוס צימוקים ללא סוכר
ניתן לותר או להוסיף רק אחד מהשניים.
אופן ההכנה

  1. לערבב את הגבינה, יוגורט, החלמונים הסוכר והווניל.
  2. להקציף את החלבונים עם רבע כוס סוכר
  3. לאחד בתנועות קיפול את שתי התערובות
  4. להוסיף צמוקים ואוכמניות
  5. לשמן תבנית מאפינס ולצקת את התערובת.
  6. לאפות כ-½ שעה בחום בינוני.
  7. לקרר היטב ולהוציא מהתבנית

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • להחליף את הצמוקים והאוכמניות בשוקולד צ'יפס(לבן/מריר)
  • לצפות בגנאש שוקולד


Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.