סיר לשבת- קציצות דגים

רשת קפה ביגה, מעניקה מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – קציצות דגים. המתכון מתאים לאירוח, ולארוחות החגים. אני הכנתי לערב שבת, לוקלוקו

Print Friendly

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ40 דקות *זמן בישול:כ-שעה מספר מנות:7-8 מנות

קציצות דגים (צילום: דן פרץ)

קציצות דגים (צילום: דן פרץ)

מצרכים
1000 ג' דג לבן קצוץ
70 ג'( 1 כוס) כוסברה קצוצה
70 ג' (1 כוס) פטרוזיליה קצוצה
250 ג' ( 2-3 בצלים) בצל לבן קצוץ
50 ג' (כ3 כפות) פירורי לחם
2 ביצים
5 ג' ( 1 כפית) פלפל שחור
10 ג' ( כ2 כפיות) מלח דק .
ההכנה

  1. יש לערבב היטב את כל המרכיבים
  2. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.
  3. לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה.
  4. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

המצרכים לרוטב פלפלים לקציצות הדג
200 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
10 ג' (2 כפיות)  כמון
20 ג' (2 כפות)  פפריקה מרוקאית
10 ג' ( 2 כפיות) סוכר
20 ג' (1-2 כפיות) מלח דק
50 ג'(2 כפות) אבקת מרק
2 יח' פלפל מתוק יבש
1-2 פלפל ירוק חריף פרוס
1-2 ראשי שום שיני שום פרוס גס
100 ג' רסק עגבניות
2.200 ליטר מים
75 גרם (ככוס אחת)כוסברה טרייה קצוצה
1.700 קילו פלפל אדום פרוס
ההכנה

  1. יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה
  2. להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות בסיר מכוסה על אש קטנה
  3. להוסיף את הפלפל החריף
  4. לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות
  5. להוסיף את הרסק לערבב ולבשל כ-2דקות.
  6. במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.
  7. להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים
  8. בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה
  9. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה
  10. לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך
    תהנו….
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.