Skip to content

לזניה בשר, קישואים וערמונים חלומית

חגי תשרי קרבים וכבר אני רוקחת ומנסה מתכונים לחג, ומתכון מיוחד ללזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים. מנה חגיגית, טעימה בטרוף ויפיפייה לשולחן החג.המתכון באדיבות המותג ברילה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מצרכים:

לזניה בשרת עם ערמונים וקישואים צרובים מאת ברילה (צילום: אסף אמברם )

 750 גרם בשר בקר טחון
1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו של ברילה

 2 ביצים
2 גזרים
1 בצל
6 קישואים ישרים וארוכים
1 חבילת ערמונים בואקום
 מלח ופלפל לפי הטעם
 קורט טימין טרי
 שמן זית לטיגון
ההכנה:

  1. חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.
  2. מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.
  3. מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה.
  4. מטבלים במלח, פלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.
  5. פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד.
  6. לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.
  7. יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה.
  8. השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.

    צילום: אסף אמברם
    צילום: אסף אמברם
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן