עוגות דבש לשנה מתוקה

לכבוד ראש השנה מעלה אוסף עוגות דבש לא מסורתיות וטעימות

Print Friendly

עוגת דבש תפוחים עסיסית נפלאה
שילוב מנצח  לראש השנה של דבש ותפוחים  בעוגה לחה ונמוחה

דרגת קושי: מורכב  *זמן הכנה:כ-45 דקות *זמן אפיה:כ45 דקות *גודל התבנית: קוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק
המצרכים
5-6 תפוחים גרנד סמיט
4 ביצים גדולות (5 בינוניות)
½1 כוס סוכר
½ כוס שמן
300 ג' קמח ( 2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה משקית חדשה – חשוב מאד!
2 כפות סוכר חום
1 כפית גדושה קינמון
¼ כוס דבש
ההכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות
  2. לרפד תבנית בנייר אפיה לשמן בספקרי שמן ולפזר רבע כפית קינמון
  3. לקלף שלושה תפוחים לפרוס לפרוסות דקות לסדר על התחתית(ניתן לחלק לשמניות ולסדר כרעפים).
  4. לערבב סוכר חום וקינמון ולפזר מעט מעל התפוחים
  5. את שארית התפוחים לחתוך לקוביות קטנות
  6. לערבב לפי הסדר ביצים, סוכר, שמן, דבש, תפוחים, א. אפיה, סודה לשתיה ובסוף את הקמח, לערבב לבלילה אחידה במנימום ערבוב
  7. לשפוך על פרוסות התפוחים באופן שווה.
  8. אפייה בחום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה – משחימה נפרדת מהדפנות וקיסם יוצא עם מעט פירורים
  9. לצנן את העוגה היטב
  10. להפוך את העוגה
  11. לקלף בזהירות את נייר האפיה

העוגה במטיבה ביום למחרת ונשמרת היטב בקופסה אטומה.

עוגת תפוחים מתובלת עם טופי קרמל מלוח

המותג אלפרו מציע לכבוד ראש השנה עוגת פרווה מנצחת , עוגת תפוחים מתובלת עם טופי וקרמל מלוח טעימה בטרוף, לטבעונים שבינינו וגם לאלה שרוצים להפתיע את האורחים בעוגת תפוחים פרווה משגעת בתום הארוחה החגיגית.
*דרגת קושי: קל *זמן הכנה: כחצי שעה *זמן אפיה: כ-50 דקות *גודל העוגה: בקוטר 20 ס"מ

לבצק 

עוגת תפוחים מתובלת בטופו עם קרמל של אלפרו (צילום :אולגה טוקשר)

עוגת תפוחים מתובלת בטופו עם קרמל של אלפרו (צילום :אולגה טוקשר)

2 תפוחים בינוניים, קלופים
3 כפות סירופ מייפל טבעי
3 כפות זרעי פשתן טחון
1/3 כוס מים פושרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
1 כף חומץ 5%
1 כפית סודה לשתייה
180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)
להגשה
מעט אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים קלויים
סילאן
אופן הכנה

  1.  מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  2.  מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.
  3.  מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
  4. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.
  5. מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.
  6. מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
  8. מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך. מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
  10. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד.

טיפים נוספים

  •  ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.
  • הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.
  •  תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.
  •  אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרנד סמית, יונתן, פינק ליידי.
  •  ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון.

עוגת שושנים דבש
חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, מגישה לרגל ראש השנה מתכון לעוגת דבש עסיסית ויפה, טעימה ומרשימה, בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך. השימוש במתכון בנטורינה על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה. בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים.

עוגת שושנים דבש שמרית  (צילום: חן שוקרון)

עוגת שושנים דבש שמרית (צילום: חן שוקרון)

דרגת קושי: מורכב, אבל כל אחד יכול *זמן הכנה: כשעה זמן אפיה: כ-20 דקות *כמות: 3 תבניות מאורכות
המצרכים 
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים טריים שמרית
1 כף מלח (20 גר')
¼ כוס סוכר (50 גר')
2 ביצים גודל L
100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
¼ כוס דבש (80 גר')
½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)

נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית

נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית

למלית:
5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
להברשה לאחר האפייה: 4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  2. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול
  4. 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים
  5. שליש מהמלית ומרדדים קלות.
  6. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.
  7. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
  8. מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
  9. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.

מרוסיה באהבה- עוגת מדוביק
עוגת המודביק הלו היא עוגת דבש כמו בסקוויט עם המון שכבות של קרם שמנת, לכאורה עוגה כבדה אבל לא כך העוגה קלילה ומאד טעימה.את המתכון לעוגה קבלתי מהבבושקה שלי(כמו שספרתי בעבר אני לא מהעדה המתאימה אבל כל אחד זקוק לבבושקה משלו אז אימצתי לי אחת) המתכון פה הוא הקלסיקה. בבושקה אומרת שהשמנת (של פעם) בארץ לא מספיק שמנה ולכן לעיתים מוסיפה גבינת שמנת 45% במקום חלק מהשמנת, לי זה היה טעים כך
*דרגת קושי: קל *זמן הכנה:כ45 דקות *זמן אפיה: כ-25 דקות *כמות: עוגה בקוטר של 20-22 ס"מ

שכבות הקסם

שכבות הקסם

המצרכים
לבצק
3 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
3 כפות גדושות דבש
150 גרם חמאה, רכה
גרדת תפוז מתפוז שלם או משני לימונים
½1כפיות סודה לשתייה
450 גרם (3 כוסות ורבע) קמח לבן
לקרם
10 גביעים שמנת חמוצה "של פעם" 27% שומן (2 ליטר)
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
הכנת הבצק

  1. מניחים סיר עם מים רותחים על להבה בינונית.
  2. בקערה חסינת אש טורפים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום, חמאה מומסת ודבש.
  3. מניחים את הקערה על גבי הסיר (בן מארי) וטורפים, תוך בישול, במשך כ-5 דקות עד שהתערובת מעט מתעבה.
  4. מוסיפים פנימה אבקת סודה לשתייה ו3 כוסות קמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
  5. מניחים בצד להתקררות מלאה. במידה ולאחר התקררות הבצק דביק מוספים מעט קמח. עד קבלת בצק רך ולא דביק
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ1-2 שעות, עד שהוא קר ויציב.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. (אני שוקלת )
  9. מרדדים כל חלק של הבצק לדסקית בעובי של כ-3 מ"מ ובקוטר של קצת מעל 20 ס"מ (או ריבוע) ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  10. בעזרת רינג או צלחת בקוטר המתאים (20 ס"מ) קורצים עיגולים שווים מכל השכבות. את שאריות הבצק שומרים
  11. אופים כל שכבה במשך כ-4-5 דקות או עד שהיא מזהיבה ומתייצבת. מצננים לחלוטין
  12. אופים את שאריות הבצק שישמש לפירורים ושומרים (טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים)

הכנת המלית

  1. לערבב בעדינות שמנת חמוצה, הסוכר הווניל
  2. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר

הרכבת העוגה

  1. מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת ומעליה כ-1/6 מכמות המלית. מיישרים בעזרת פלטה.
  2. מניחים שכבה נוספת, מעליה עוד קרם וחוזר חלילה עד שכל השכבות נגמרות.
  3. מצפים את העוגה בשאריות הבצק שטחנו

מצננים במשך כ-5-6 שעות (ועדיף לילה) במקרר, מכוסה היטב.

עוגת שושני תפוחי עץ

עוגה אישית בצורת ששנה במלית תפוחים. מרשימה ומאד טעימה
הבצק
½ 2 כוסות (350 גר') קמח לבן
40 גר' נוטרלה רכה
3/4 כוס מיץ תפוחים /תפוזים
המילוי
3 תפוח עץ עם קליפה אדומים גדולים. (רצוי פינק ליידי)
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
קרם שקדים או ריבה (4-6 כפות)
הקישוט
אבקת סוכר

הכנת הבצק

  1. בקערה גדולה שמים את הקמח ויוצרים גומה.
  2. שופכים אליה את השמן ומיץ התפוחים ומערבבים,
  3. תחילה בעזרת כף עץ ואז ממשיכים עם הידיים עד לקבלת בצק טיפה דביק.
  4. מכסים ונותנים לו לנו כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

הכנת התפוחים

  1. רוחצים ומיבשים את התפוחים חוצים את התפוחים, מנקים מגרעינים
  2. פורסים לפרוסות כמה שיותר דקות. רצוי במנדולינה
  3. מניחים את התפוחים בקערה, עם מים חמימים ומיץ הלימון
  4. מחממים במיקרוגל כ- 2 דקות עד שהפרוסות רכות ושאפשר לגלגל אותן
  5. מסננים אותן ומניחים בצד.

הרכבת השושנים

  1. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן כמה שיותר דק. חותכים את המלבן לרצועות בגודל 27 ס"מ אורך וברוחב 5-6 ס"מ לערך.
  2. מורחים מעט קרם שקדים/ריבה לאורך הסרט.
  3. לוקחים כמה פרוסות של תפוח עץ , רצוי להשתמש רק בגדולות. מסדרים אותן כמו רעפים על גבי מחצית מרוחב הבצק, כאשר החלק המקומר עם הקליפה מעל הבצק מעט.
  4. מקפלים את חצי הבצק התחתון על הפרוסות
  5. ומגלגלים את הרצועה כמו שבלול
  6. מניחים בתבנית מאפינס משומנת. ככה ממשיכים עד לגמר הבצק.
  7. האפיה
  8. אופים את המאפים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כחצי שעה עד שהבצק מקבל גוון חום.
  9. שימו לב לאחר 25 דקות שהתפוחים לא משחימים מדי.
  10. מצננים לטמפרטורת החדר, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
צילום: אולגה טוקשר

צילום: אולגה טוקשר


Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.