Skip to content

גלילות חזה עוף במלית קישואים ופטריות

גלילות קטנות של חזה עוף עסיסי במלית סלט קישואים ופטריות ושרויות ברוטב עשיר של חלב קוקוס ופטריות על מצע של אורז אדום חגיגה לחך ולעיניים .
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


המצרכים
 ל6 מנות
3 פרפרי חזה עוף, חצויים לאורך ונקיים (ניתן להכין באופן דומה גם פרגיות) ומשוטחים דק. ממליחים ומפלפלים בפלפל לבן.

המילוי: מילוי של סלט קישואים ופטריות 
1 בצל קצוץ דק
3 עלי מרווה
1 כפית שמן
1 סלסלת פטריות שמפניון מנוקות ופרוסות
5 קישואים טריים חתוכים לקוביות
1 כף נענע מיובשת מפוררת.
מלח פלפל

הכנת המלית
לאדות את הבצל ועלי המרווה בכפית שמן
להוסיף את הפטריות והקשואים מעט מלח ופלפל
לאדות במחבת מכוסה על אש קטנה מדי פעם לבחוש עד ריכוך
לטעום ולתקן תיבול
*הסלט הזה טעים גם כשהוא קר וללא תוספות אבל הפעם השתמשתי בו למילוי גלילות החזה

רוטב פטריות וחלב קוקוס

2 קוביות בצל מטוגן דורות(לחלופין בצל מאודה )
100 גר' (רבע סלסלה) פטריות שמפניון קצוצות
3 פטריות שיטאקי שהושרו במעט מים רותחים לשעתיים לפחות. לסנן ולחתוך( ולשמור את המים שבהן הושרו)
1 חלב קוקוס (לא קרם)
1 כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל
ההכנה
להמיס במחבת את קוביות הבצל
להוסיף את הפטריות הקצוצות  לטגן מעט
להוסיף את המים שבהן הושרו הפטריות ולהוסיף לתערובת קופסת חלב קוקוס (לא קרם קוקוס)
לתבל ולבשל כעשר דקות

הרכבת הגלילות 

  1. לקחת את חזה העוף ולהניח על נילון נצמד
  2. לשים בקצהו הרחב של חזה העוף כף מהמילוי, לגלגל לעטוף בנילון נצמד ולהקפיא.
  3. לחזור על הפעולה עם כל פרוסות חזה העוף
  4. להקפיא לשעה לפחות.
  5. לשמן מחבת פסים (רצוי בספרי שמן).
  6. לחמם את מחבת הפסים ולצלות בה את גלילי חזה העוף למספר שניות משני צדדיו.
  7. להניח את גלילות חזה עוף ברוטב הרותח.
  8. לבשל כחצי שעה

הכנת אורז אדום וירקות בסיר לחץ
1 כוס אורז אדום
2 קוביות בצל מטוגן דורות
½ פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
2 כוסות מים
½1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה

  1. להמיס את קוביות הבצל
  2. להוסיף את הירקות
  3. להוסיף את האורז והתבלינים
  4. לבחוש ולטגן קלות
  5. להיסיף מים
  6. לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה
  7. להנמיך אש ולבשל כ30 דקות
  8. להוציא אדים ולהשאיר מכוסה למנוחה של מספר דקות
  9. לפתוח ולאורר בעזרת מזלג

הגשה:
לערום אורז אדום בתצורת גבעה, להניח עליו את גלילת החזה עוף ולצקת ממעל את רוטב הקוקוס והפטריות ולטפטפו גם בצדדי המנה.

בתאבון
בתאבון
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן