עוגיות שוקולד צ'יפס אקסטרה לארג'

ביום חורפי, כשהגשם מתדפק בחוץ ואני בתוך הבית, ליד האח הבוערת הכי כיף לי לשבת ולהתענג על כוס תה צמחים ועוגיה טובה, במיוחד עם זאת עוגיית שוקולד צ'יפס רכה שנטבלת בתה הטעים, כאלה הן העוגיות ששתפה רשת בתי קפה ביגה

Print Friendly


מצרכים לבצק עוגיות שוקוצ'יפס
  (מתכון לכ-15-20 עוגיות גדולות):

נ.ב. בסוגרים אשתף בתחליפים שלי לטבעון המתכון
240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (מחמאה או 150 גרם שמן קוקוס)
200 גרם סוכר לבן
240 גרם סוכר חום כהה
4 גרם מלח )חצי כפית )
120 גרם ביצים ( 2 יחידות XL) (לטבעון 2 כפות זרעי שיפון טחונים מושרים בחצי כוס מים כחצי שעה)
420 גרם קמח מנופה
3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)
150 גרם שוקוצ'יפס מריר
120 גרם שוקולד חלב קצוץ (שוקולד מריר לטבעונים או נטיפי חמאת בוטנים)
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל -165-170 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.
  3. מוסיפים את הביצים ואת הקמח מנופה עם אבקת הסודה לסירוגין ,
  4. מערבלים רק עד שהמסה אחידה.(להזהר מערבול/לישה יתר)
  5. מוסיפים את השוקולדים והפקאן הקצוץ.
  6. מגלגלים לכדורי בצק של כ- 80-100 גרם.
  7. מסדרים  ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
  8. אופים כ 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.
  9. על העוגיותלהשאר רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.

מניחים להתקרר בחוץ ואורזים בצנצנת עוגיות.

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.