מיני סופגניות טבעוניות במבחר ציפויים

חנוכה חג הסופגניות ובשנים האחרונות לא עוד הסופגניה המסורתית עם הריבה, הסופגניות משודרגות בציפויים וקישוטים צבעוניים. חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה המובילה בישראל, מגישה מתכון לסופגניות טבעוניות צבעוניות ביתיות, שיהפכו את שולחן החג לחגיגי ושמח במיוחד. במתכון נעשה שימוש בנטורינה של שמרית, על בסיס שמן קוקוס, תחליף מרגרינה איכותי עשיר לאפייה מנצחת

Print Friendly

צילום: חן שוקרון

צילום: חן שוקרון

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥* זמן עבודה: כשעה *זמן התפחה: כשעתיים וחצי  מספר סופגניות 20-30 מיני סופגניות (אישית אוהבת סופגניות ביס)
מצרכים לבצק

נטורינה קוקוס שמרית (צילום: טופ טאץ)

נטורינה קוקוס שמרית (צילום: טופ טאץ)

1 חבילת קמח (1 ק"ג)
1 שמרים טריים שמרית (50 גר')
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית גרידת לימון1 ביצה
75 גרם נטורינה נטורינה קוקוס "שמרית" רכה
1 וחצי כוסות חלב פושר (360 מ"ל ניתן להחליף במים/ חלב סויה )
למלית
400 גרם ריבת תות/פטל (רצוי קונפיטור ביתי)
*בסוף המתכון מגוון ציפויים
ההכנה

  1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את כל החומרים, פרט לנטורינה והחלב, במהירות איטית.
  2. מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. מנחים את הבצק בקערה גדולה משומנת מגלגלים את הבצק בקערה שיהיה משומן מכל צדדיו
  4. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת נפח כשעה עד שעה וחצי
  5. גוזרים נייר אפיה לריבועים כמספר הסופגניות שמכינים
  6. יוצרים מהבצק 20-30 כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ,
  7. מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה
  8. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח.
  9. מחממים 1 ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפ' של 170 מעלות (השמן חם דיו כאשר מכניסים כף מעץ ומופיעות בועיות סביב הכף).
  10. מעבירים את הבצק בעזרת הנייר לשמן
  11. מטגנים כל כדור כ 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב.
  12. מוהלים את הרעבה במעט מים רותחים
  13. מעבירים את הריבה שהיא מהולה במעט מים לבקבוק לחיץ. חותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה או בעזרת מזרק ייעודי
  14. בוזקים אבקת סוכר

ואם חשקה נפשכם בציפויים מובאים אלו לפניכם
לציפוי שוקולד

  • מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה,(לטבעוני צמחית)
  • יוצקים לקערה עם 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ומערבבים.

    צילום: חן שוקרון

    צילום: חן שוקרון

*ניתן להשתמש בשוקולד לבן, חלב או מריר מצננים מעט וטובלים.
לציפוי בצבעים

  • מחממים במיקרו את הפירות עד לריכוך (כחצי דקה),
  • מניחים במסננת מעל הציפוי הלבן ומועכים בעזרת מזלג לתוך הציפוי הלבן.

*ניתן להשתמש בתותים או אוכמניות קפואות.
לציפויים נוספים
מחממים קלות במיקרוגל אחד מהממרחים:
ממרח חלבה, שוקולד, לוטוס מצננים מעט וטובלים כל חלק עליון של הסופגנייה בציפוי ומניחים בצלחת.

  • ניתן לעטר במגוון אופציות: קוקוס טחון, קוקוס קלוי, שקדים, אגוזים, שברי קורנפלקס, תותים, עוגיות/ שוקולד קצוץ ועוד.

חג שמח 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>