Skip to content

החציל האציל חלק א': סלטים קלויים טבעוניים

החציל עוקצני, הוא זקוף, הוא ערמומי, בחוץ שחור משחור, אך תוכו לבן ולכן הוא מטעה, יש בו מהכל, ומככב בכל בית באלפי צורות בישול,יש הטוענים כי כל עקרת בית במטבח הערבי מכינה מאות מטעמים שונים מהחציל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


מספרים שהאמיר בקש מטבחו  תבשיל טעים, נמס בפה, שטעמו כבשר אבל הוא לא מין החי ושריחו ישא בכל חדרי הבית., והטבח אץ למלא את בקשת האמיר ואכן כעבור זמן קצר התפשט בכל רחבי הבית ריח ניחוח ואל שולחן האמיר, הוגשו מגשים עמוסים תבשילים תאווה לעיניים ולחיך.
תמה האמיר ממה עשויים תבשלים אלה?
והטבח חייך ואמר" 'כולם, אדוני , הם מטעמי החציל האציל'. וכך כל יום, אכל האמיר ממאכלי החציל עד שיום אחד החליט האמיר לשנות ממנהגו ולא לאכול עוד חציל.
קרא לטבח ובקש לא להכין עוד מטעמים מהחציל אבל מאחר שהחציל כה טעים, על הטבח  לספר  בגנותו של החציל . הטבח והתחיל לספר לאמיר בגנות החציל: 'החציל, הוא ירק מוזר, תוכו לבן, אך לבושו שחור כשל עורב.  טעמו כבשר, אך אין בו בשר. מכינים ממנו ממנו מאכלים רבים כל כך עד שאין מנוס ממנו בשום מטבח, קל לאכילה, וריחו ערב אבל הכנתו גורמת ללכלוך רב' האמיר תהה אך יכול הטבח יום אחד לספר בשבחו של החציל ולמחרת בגנותו,  אבל הטבח הסביר 'משרתו וטבחו של אדוני אני ולא של החציל….'


ראשית עלינו לרכוש חצילים ויש להקפיד על שלושה קריטריונים בבחירת החציל
הגבעול- עליו להיות ירוק, רענן ומעט קוצני ודוקר.
הצבע – צריך להיות סגול כהה, מבריק
משקל – שיהיה קל יחסית לגודל
חוזק-שיהיה מוצק וחלק
לקליית חצילים מעדיפה חצילי הבלאדי –
צרים בקודקוד ובתחתית רחבים( בצורת מניפה)
למתכונים בהם נדרש פרוסות חצילים אני בוחרת בזן הארוך וצר
לטיגון בזן הזברה( פסים בסגול לבן לאורכו)
למילוי בחצילונים הקטנים
קליית חצילים
את החצילים אני קולה (בסוף אתן קיצור דרך לממהרים)  ישירות על האש בכיריים  ( מתלכלך אבל לא אוהבת להכין בניר כסף, ממלאת את פלטת הכיריים במים כך לא נדבק דבר לכיריים) לא מכינה בתנור אפיה הטעם המעושן והחציל לא לבן ,
כשהמנגל דולק קולה חצילים על המנגל . בדרך זו -הכי טוב והכי טעים .

סלטי חצילים קלויים
סלטי חצילים קלויים

בעוד החציל חם אני נוהגת להחזיק אותו בגבעול ולקלף בעדינות את קליפת  החציל .
החציל נשאר שלם , אבל חשוב יותר שהבשר החרוך שקרוב לקליפה נשאר ונותן טעמו
אני חותכת לחצי ומוציא את בשר החציל עם כף
מניחה במסננת את בשר החצילים  עד שמתקרר וכל המים שבחציל נאגרו.
לא שוטפת את החציל כך נשמר הטעם המעושן
המחמירים יקצצו את החציל רק בסכין עץ או פלסטיק ויוספו אל החציל את יתר המרכבים.
אז צבעו לבן יותר ולטענתם טעמו טוב יותר.

*לקיצור דרך אני מכינה במיקרוגל(ואל תספרו לסבתות)
פשוט קולפת את החציל מחלקת לשמונהף שמה בסיר המתאים למקרו ומבשל כ12-15 דקות
במחצית הדרך הופכת את החציל
מניחה על מסננת. ובכדאי לקבל את הטעם המעושן אני נוהגת לרכוש (בלגעת באוכל) תמצית בטעם מעושן.
ועכשיו לסלטים עם חציל קלויי
חציל במיונז
סלט מהמטבח הבלקני
1-2 חצילים  קלויים על האש קלופים ומסוננים קצוץ בסכין פלסטיק(זו של החסה)
2-4 כפות מיונז
שום כתוש לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
קורט סוכר
לערבב בקערה את כל המרכיבים ולהניח במקרר לפחות חצי שעה לפני הארוחה
בהגשה לעטר בעגבנייה .
*יש המוספים בצל קצוץ וביצים קשות חתוכות גס.

חציל קלוי ופלפל חריף
מצרכים
½ק"גחצילים בלאדי קלויים וקצוצים
2 פלפלים אדומים
2-4 פלפלים חריפים ( אני השתמשתי בירוקים אבל אפשר להשתמש בכל פלפל(
1 ראש שום גדול קלוף
כף שמן קנולה ( לא שמן זית(
תבלינים
חומץ, מלח, קןרט סוכר
הכנת הסלט
במעבד מזון מניחים את הפלפלים הטריים והשום מרסקים עד שזה קצוץ דק .
מעברים לקערה ומוספים את החצילים , חומץ, מלח  וקורט סוכר..

חציל קלוי בטחינה
בשר החצילים הקלויים וקצוצים מוסיפים
2-6 שני שום
2-4 כפות טחינה גולמית
מלח ומיץ לימון לפי הטעם
מערבבים היטב  טועמים ומשפרים טעמים

חציל שלם  עם טחינה וסלסת עגבניות
חציל קלוי קלוף להשאיר את העוקץ ( ניתן לא לקלף רק לחתוך באמצע)
כ¼-½ טחינה מוכנה איכותית
סלסה עגבניות
2 עגבניות קצוצות
שום כתוש לפי הטעם
פלפל חריף או מעט סחוג |(אופציונלי)
חופן עלי פטרוזליה/ כוסברה/ נענע
מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית  לפי הטעם והדיאטה
לערבב הכל יחד
הרכבת המנה
להניח את החציל חם על צלחת(ניתן לחמם המיקרוגל אם הוכן מראש)
לצקת טחינה מעל את סלסת העגבניות
לפזר מעט ירק ושמן זית ולהגיש.

חציל וגמבה מהמטבח הרומני
½
ק"ג בשר חציל קלויי
½
ק"ג פלפל אדום או גמבה
ראש שום קלוף
כ3 כפות חומץ
1 כפית סוכר/סטיויה
מעט שמן קנולה/ סויה (הפעם לא זית)
מלח לפי הטעם
לטחון במטחנת בשר את החציל, הגמבה והשום
להוסיף תיבול לפי הטעם לערבב ולאחסן במקרר.
נשמר כחודש ימים בקירור.

 סלט חציל בשמן מהמטבח הרומני 
זהו סלט שהיה תמיד במקר של חמותיפשוט חציל קלויי מעורבב בשמן עד לובן. ללא תיבול את החציל נהגנו להוסיף לסלט ירקות קצוץ
כחצי קג בשר חציל קלוי קצוץ בסכין פלסטיק
1-2 כוסות שמן קנולה להוסיף את השמן בהדרגה לחציל תוך ערבוב/ הצפה עד קבלת חציל לבן מבריק
להוסיף לימון ומלח
לשמור במקרר (נשמר זמן רב)
בהגשה אני נוהגת לפזר קוביות בצל ועגבניות
או להוסיף את החציל לסלט ירקות קצוץ .
לפעמים מכינה ממנו שקשוקת חצילים
פשוט מחממת במחבת ויוצקת מעל ביצה מכסה ומבלשת כשתיים עד שלוש דקות.

תהנו ממגוון סלטי חצילים קלויים בקרוב עוד מתכוני חצילים 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן