קרמעוגית במלית תמרים ואגוזים

תמרים רבותי ..מעדן כיפי ובריא ואילו עוגיות ממכרות מענגות שקשה להפסיק לנשנש, אומנם הכנתם מורכבת אבל שווה את המאמץ

Print Friendly

*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן עבודה: כשעה *זמן מנוחה לבצק ולמלית :1-12 שעות * מספר עוגיות: כ-36 עוגיות
רצוי להתחיל בהכנה יום קודם כי את המלית יש להקפיא והבצק לקרר


המצרכים למלית


½1 כוסות תמרים מג'הול קצוצות דק
½ כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
½ מים
¼ סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
ההכנה המלית

  1. לבשל את התמרים המים והסוכר עד קבלת קרם סמיך
  2. להוסיף שוקולד לקרר למעט ולהוסיף אגוזים קצוצים
  3. להעביר לשק זילוף אין צורך בצנטר רק לגזורר את הקצה
  4. בתבנית(שתוכל להכנס למקפיא) מצופה בנייר אפיה
  5. מזליפים 36 תלוליות קטנות
  6. מקפיאים עד להתקשות מלאה(אני מכינה  ערב קודם)

המצרכים לבצק

100גרם חמאה/מחמאה רכה
¼ כוס שמן
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 ביצה (לטבעונים- אפשר להשתמש בתחליף ביצה כף זרעי שיפון טחונים מושרת בשתי כפות מים))
2 כוסות קמח (280 גר)
½ כפית סודה לשתיה
¼כפית מלח
1-2 כפות מים המידת הצורך
הכנת הבצק

כדורי הבצק טרם הקפאה

כדורי הבצק טרם הקפאה

 

  1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים לקרם את הסוכר החמאה והשמן
  2. מוספים ביצה ומעבדים מוספים קמח ומעבדים עד שנוצר כדור בצק לא ללוש הרבה
  3. לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לשעה לפחות (ערב קודם יהיה נפלא)
  4. לוקחים מעט מהבצק (גודל עגבנית שרי גדולה) ומשטחים בידיים ל"פיתות"
  5. מניחים במרכז כל “פיתה” מהמלית הקפואה וסוגרים לכדור ממולא ומשטחים
  6. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים

טיפים להצלחת המתכון

  • הבצק מאד פריך וקשה לעבודה לכן הקפידו לעבוד עם בצק קר מאד
  • יש לפתוח את הבצק לעלה דק
  • על המלית להיות קפואה בכדאי להקל על העבודה
  • על העוגיות להשאר לבנות

שמירת העוגיות

ממולא בנוטלה

ממולא בנוטלה

 

  • יש לקרר לפני האיחסון לאחסן בכלי אטום
  • ולהחביא אם רוצים שישרוד..
  • בקיצור מומלץ להכין כמות משולשת …

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • למלית ניתן להוסיף קינמון, הל או ציפורן
  • המלית מאד מתוקה ניתן להחליף חלק מהמים בלימון
  • ניתן למלא במטבעות שוקולד או נוטלה שמקפאים בתלוליות קטנות
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>