פלפלונים במלית גבינה עם סלט

פלפלונים ממולאים בגבינה ,ממכרת לסלט הירקות ומשדרגת כל סלט ומהווה חדוש טעים לארוחת הערב .

Print Friendly

אדרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן עבודה: כעשרים דקות *זמן אפיה: כ15-20 דקות *מספר מנות 3-4 מנות

המצרכים

כ16 פלפלונים גמדיים
100 גרם בולגרית מוררת
100 גרם גאודה מגוררת(אפשר כל גבינה שאוהבים
1-2 כפות פרמז'ן מגורר
3 כפות ריקוטה רצוי בזיליקום (אפשר גם גבינה לבנה 5 אחוז)
4 קוביות בזיליקום של דורות (לחלופין בזיליקום טרי)
ספריי שמן
ההכנה

  1. שוטפים את הפלפלים
  2. יוצרים פתח בראש הפלפל משתדלים לא לנתק את הראש
  3. מערבבים את כל חומרי המלית
  4. מנחים בשקית זילוף קטנה או שקית של כריכים ויוצרים פתח בתחתית

    אפיה בבמכשיר האיירפריי של פליפס

    אפיה בבמכשיר האיירפריי של פליפס

  5. מזליפים לתוך הפלפלונים את המלית
  6. מסדרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
  7. מרססים במעט שמן
  8. אופים כעשר דקות הופכים וממשכים לאפות עד הזהבה קלה.

ניתן לאכול כך אבל כייף שמוגש עם סלט טעים

*אני אופה במכשיר האיירפריי של פליפס על נייר אפיה כ8 דקות צד ראשון ועוד 5 דקות לצד שני בחום של 890 מעלות

לסלט
3-5 עלי חסה פרוסים דק
1 עגבניה קצוצה

1 מלפפון קצוץ דק
פלפלים במגון צבעים קצוצים
בצל קצוץ לפי הטעם
בזילקום טרי קצוץ
גבעול ועלי של סלרי קצוצים
מעט כוסברה או יטרוזיליה קצוצה

הרוטב האולטמטיבי שלי בלי טיפת שמן
1 כוס מיץ תפוזים(השתמשתי ב2 כפיות פריגת ו3/4 כוס מים)ניתן להחליף בלימון
3 כפות חומץ (רצוי בלסמי)
1 כף גדושה חרדל גרגירים
4 קוביות שום כתוש
1-2 כפיות סילאן / 4 טיפות סטיויה
¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ או נענע/שמיר/כוסברה( אפשר לחלופין 4 קוביות קפוא, טעים גם עם תערובת עשבי תיבול איטלקי)
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים עד איחוד, לחלופין בצנצנת סגורה ולנער.
ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה עד שבוע ימים (ללא השום והירק אף יותר)

הרכבת המנה והגשתה 

  • מערבבים את הירקות ועשבי התיבול . יוצקים רוטב לפי הטעם
  • עורמים במרכז הצלחת סלט
  • ומסביבו מסדרים את הפלפלונים הממולאים
  • לשדרוג ניתן להוסיף קורוטנים

    בתאבון

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.