Skip to content

מרק בורשט חורפי

מרק בורשט עשיר הוא מנה מנחמת ומחממת ביום קר וגשום, זו ארוחה בסיר, עשירה בטעמים משולבים של החמוץ, מתוק, חריף ובניחוח בשר הכבש שמכוללים חגיגה בפה ובנפש
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן עבודה: כחצי שעה *זמן בישול: כשעה *מספר מנות: 6-8 מנות

המצרכים
½ ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות( צוואר/או חזה או אוסובוקו)
עצמות מוח (אופציונלי)
4-6 עלי דפנה
1 שן שום
2 בצלים
שורש סלרי קלוף ונקי
שורש פטרוזיליה קלוף ונקי
3 סלק בנוני
3-4 גזרים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
¼ כרוב פרוס דק
התבלינים
1 כפית פפריקה אדומה
1-½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר
מלח ואבקת מרק לפי הטעם
חופן עלי סלרי
חופן שמיר קצוץ
מיץ מילמון בינוני
ההכנה

  1. בסיר גדול (רצוי סיר לחץ) לשים את הבשר, עלי הדפנה בצל אחד, שורש סלרי ושורש פיטרוזליה
  2. להוסיף מים עד כיסוי
  3. להרתיח ולכפות את הקצף שצף על המרק
  4. לסגור את סיר הלחץ ולבשל עד ריכוך הבשר (בסיר לחץ כחצי שעה)
  5. בינתיים מכינים את הירקות
  6. לגרד על פומפייה או במעבד מזון 2 גזרים 2 סלק 1 בצל
  7. לפרוס כרוב
  8. לאדות במעט חמאה או שמן זית את הירקות המגוררים עד ריכוך כ20 דקות
  9. להוסיף 2 כפות רסק עגבניות ולערבב.
  10. כשהבשר מוכן להוציא מהציר
  11. לסנן את הציר לסיר
  12. ולהוסיף לציר את הירקות המאודים, קוביות תפוחי אדמה והבשר חתוך לקוביות
  13. להביא לרתיחה לתבל ולהוסיף כרוב
  14. לבשל כ50 דקות (בסיר לחץ 20 דקות)
  15. להוסיף מיץ לימון, שמיר קצוץ ועלי סלרי לטעום ולשפר תיבול . לבשל כ10 דקות נוספות על אש קטנה

*במידה והמרק סמיך מדי לטעמכם ניתן להוסיף מים רותחים.
ההגשה

  • באופן מסורתי נהוג לאכול מרק זה עם כף שמנת אפשר לותר או לכשרות להוסיף כף מיונז
  • לפזר מעל מעט שמיר
  • יש הנוהגים להוסיף חצי ביצה קשה לכל מנה
  • לצד המרק מגשים פרוסות צנון שחור שהוא דיי חריף וקשה להשיגו בארץ והתחליף בארץ הם צנוניות פרוסות במלח ולימון ומלפפונים טריים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן