מרק בורשט עשיר הוא מנה מנחמת ומחממת ביום קר וגשום, זו ארוחה בסיר, עשירה בטעמים משולבים של החמוץ, מתוק, חריף ובניחוח בשר הכבש שמכוללים חגיגה בפה ובנפש
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כחצי שעה *זמן בישול: כשעה *מספר מנות: 6-8 מנות
המצרכים
½ ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות( צוואר/או חזה או אוסובוקו)
עצמות מוח (אופציונלי)
4-6 עלי דפנה
1 שן שום
2 בצלים
שורש סלרי קלוף ונקי
שורש פטרוזיליה קלוף ונקי
3 סלק בנוני
3-4 גזרים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
¼ כרוב פרוס דק
התבלינים
1 כפית פפריקה אדומה
1-½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר
מלח ואבקת מרק לפי הטעם
חופן עלי סלרי
חופן שמיר קצוץ
מיץ מילמון בינוני
ההכנה
- בסיר גדול (רצוי סיר לחץ) לשים את הבשר, עלי הדפנה בצל אחד, שורש סלרי ושורש פיטרוזליה
- להוסיף מים עד כיסוי
- להרתיח ולכפות את הקצף שצף על המרק
- לסגור את סיר הלחץ ולבשל עד ריכוך הבשר (בסיר לחץ כחצי שעה)
- בינתיים מכינים את הירקות
- לגרד על פומפייה או במעבד מזון 2 גזרים 2 סלק 1 בצל
- לפרוס כרוב
- לאדות במעט חמאה או שמן זית את הירקות המגוררים עד ריכוך כ20 דקות
- להוסיף 2 כפות רסק עגבניות ולערבב.
- כשהבשר מוכן להוציא מהציר
- לסנן את הציר לסיר
- ולהוסיף לציר את הירקות המאודים, קוביות תפוחי אדמה והבשר חתוך לקוביות
- להביא לרתיחה לתבל ולהוסיף כרוב
- לבשל כ50 דקות (בסיר לחץ 20 דקות)
- להוסיף מיץ לימון, שמיר קצוץ ועלי סלרי לטעום ולשפר תיבול . לבשל כ10 דקות נוספות על אש קטנה
*במידה והמרק סמיך מדי לטעמכם ניתן להוסיף מים רותחים.
ההגשה
- באופן מסורתי נהוג לאכול מרק זה עם כף שמנת אפשר לותר או לכשרות להוסיף כף מיונז
- לפזר מעל מעט שמיר
- יש הנוהגים להוסיף חצי ביצה קשה לכל מנה
- לצד המרק מגשים פרוסות צנון שחור שהוא דיי חריף וקשה להשיגו בארץ והתחליף בארץ הם צנוניות פרוסות במלח ולימון ומלפפונים טריים