אבוקדו לחיים טעימים ובריאים

מה יקרה לכם אם תאכלו אבוקדו כל יום במשך חודש? כל הסיבותשכדאי לאכול אבוקדו מידי יום, כיצד הוא משפיע על מצב הרוח ותורם לבריאות ואפילו מסייע לירידה במשקל? על כך במאמר שלפניכם שמביאה חברת "אבוקדו גרנות", מובילת ענף האבוקדו בישראל

Print Friendly

אבוקדו הוא לא ספק אחד הפירות החשובים הגדלים בישראל. באבוקדו יש לפחות 20 ויטמינים ומינרליים שונים, כולל 20% מכמות הוויטמין E המומלצת ליום, 40% מכמות חומצה פולית, 35% מכמות ויטמין C ועוד.

צילום: חגי נתיב

צילום: חגי נתיב

 

יהיה לכם מצב רוח טוב יותר
אם מדברים על כימיה, אז תדעו שמה שדיכאון הכי שונא זה שילוב של חומצה פולית ואשלגן, אשר יחד עם ויטמינים רבים נוספים המצויים באבוקדו תורמים משמעותית לשיפור מצב הרוח ונלחמים נגד דיכאון.
תורידו את הסיכון ללקות במחלת לב
מחלות הלב הן הגורם מספר אחד למוות במדינות המערב. הסיבה: שומן רווי, שומן טראנס והרבה מהם שנמצאים בכל מקום, לרוב בצורתם המעובדת והמוקשה. השמן שנמצא באבוקדו לעומת זאת, יעלה את אחוזי השומן הטוב, אלו שהגוף זקוק לו כדי לפרק ויטמינים ולתפקד. כך מוכיח מחקר שנעשה בארה"ב בדבר אכילת אבוקדו ופורסם במגזין "ביקורות בנושא תזונה ומדעי המזון". בנוסף התגלה כי אכילת אבוקדו מאזנת את רמת האינסולין בגוף.
האבוקדו כולל גם שילוב של חומרי הזנה (נוטריינטים), בעיקר אשלגן ולוטאין המסייעים במניעת דלקת ולחץ בכלי הדם תוך הקלת זרימת הדם. רבים מאתנו צורכים אותם כתוסף חיצוני, אך אין כמו לצרוך זאת במקור הטבעי.
את בהריון? אבוקדו הוא החבר הטוב ביותר שלך לחודשים הקרובים
הוא מפוצץ בחומצה פולית איכותית וטבעית, ויטמין B, אשלגן, ויטמין C, כשכל אלו התקבצו כדי לדאוג להתפתחות התקינה של העובר שלך. הבונוס הוא שכל אלו גם תורמים להקלה בתחושות בחילה וכאבי בטן במהלך תשעת חודשי ההיריון וגם אחרי.
תורידו במשקל
נכון, אבוקדו הוא שומני אבל הוא גם מזין ומשביע בצורה שלא ניתנת לערעור. המחקר שפורסם במגזין "ירחון התזונה" נותן לכך חיזוק וקובע כי אכילה יומית של אבוקדו מסייעת בירידת משקל ובשמירה על BMI תקין. אחת הסיבות לכך היא רכיב הסיבים הרב בפרי (כן זה פרי) הכולל כ- 14 גרם סיבים תזונתיים בממוצע (על פי הרשות האמריקנית לחקלאות ומחקר חקלאי).
תקטינו את הסיכון לסרטן
באבוקדו יש תרכובת חלבון הנקראת גלוטתיון, אשר יחד עם לוטאין נקשרת לירידה בשיעור של סרטן הפה, זאת על פי מחקר שפורסם תחת המכון האמריקני לבריאות. נתונים ראשוניים מראים גם תוצאות מבטיחות לתפקיד הפוטנציאלי של אבוקדו בהפחתת הסיכון לסרטן השד והערמונית. עוד מחקר בתחילת הדרך, קושר בין חומר המצוי באבוקדו להשפעות אנטי סרטניות על תאי לוקמיה.
תגנו על העור ועיניים שלכם
עוד משהו מיוחד שתמצאו באבוקדו הוא הקרוטנואידים. הן לוטאין והן תרכובת נוספת בשם זאקסאנטין יכולות למנוע תפקוד לקוי של הראייה. בנוסף, אלה שני חומרים מזינים הנאבקים נגד קרני UV ונזקי השמש ובכך משמרים את העור שלנו גמיש וחלק.

אז כיצד נבחר אבוקדו טוב ?

יש לזכור את 3 הפרמטרים הבאים:

  • עונה : בישראל נקטפים זני אבוקדו ונארזים החל מאוגוסט עד יולי. הזנים נבדלים ביניהם בטעם, במרקם, בגודל ובאחוזי השמן שבהם. הזנים הפופולריים, דוגמת האס, נקטפים בין נובמבר לאפריל וזו תקופת השיא של העונה. כדאי להכיר את הזנים השונים ולדעת מהי ההעדפה האישית שלכם ובהתאם לבחור אבוקדו
  • מראה: לרוב אין למראה השפעה על הטעם או על המרקם של פרי האבוקדו, שפשופים או כתמים קלים על פני הקליפה אינם פוגעים באיכות הפנימית של הפרי. אולם קורה שמכה חזקה במיוחד תשפיע על פנים הפרי ובמקום הפגוע עלול להתפתח ריקבון. רצוי לבחור אבוקדו ללא שריטות וצלקות עמוקות שמעידות הן על פגיעה של ברד או מכות חזקות
  • מוצקות: רמת המוצקות של האבוקדו היא הפרמטר העיקרי המעיד על מוכנות הפרי למאכל. אבוקדו בשל ומוכן לאכילה יהיה אבוקדו רך ונעים למגע , אך לא רך מאוד שעלול להיות בשל יתר על המידה. לכן, כשנעמוד מול ערימת האבוקדו אצל הירקן, או בסופרמרקט, רצוי לחשב את מועד אכילת האבוקדו ולבחור את רמת הקושי שלו בהתאם – לאכילה ב-24 השעות הקרובות נבחר אבוקדו רך ובשל לאכילה. לאכילה בעוד מספר ימים נעדיף אבוקדו קשה שיתרכך בימים הקרובים אט אט. אם קונים אבוקדו קשה רצוי להפריד את הפירות ולשמור כל פרי במקום אחר כדי להבטיח הבשלה הדרגתית ולא של כל הפירות ביום אחד. אבוקדו רך יש לשמור במקרר אולם למספר ימים מוגבל.

תגרמו לחברים שלכם לומר: "מה?! אין מצב שזה מאבוקדו!"
רוצים להפתיע את החברים ולקצור מחמאות על הדרך: תכינו את המנות הבאות, כולן על בסיס אבוקדו: שניצל אבוקדו (כן, כן מטוגן ומצופה פנקו או פירורי לחם), גלידת אבוקדו – בסיס שומני ונימוח שמקבל בשמחה כל טעם מתוק, מוס שוקולד (לא ירוק ולא מוזר אלא טעים להפליא) וחמאת אבוקדו שהיא לא פחות מיצירת אומנות לחיך ושיק אבוקדו חלומי

 שייק אבוקדו חלומי:
1 ½ אבוקדו בשל של אבוקדו גרנות

 צילום: הדס ניצן

צילום: הדס ניצן

1 בננה בשלה
½ כוס יוגורט דל שומן/ חלב סויה
½ כוס מיץ תפוזים
קומץ קרח

מוס שוקולד אבוקדו:
מרכיבים:
100גר' שוקולד מריר
2 אבוקדו בשלים
רבע כוס אבקת קקאו
2 כפות אגבה
2 כפות סירופ מייפל
½ כוס ליקר לפי הטעם
¼ כפית מלח
2 כפות חלב סויה/ שקדים בטעם וניל
ההכנה:

  1. המיסו את השוקולד עם חלב הסויה במיקרו
  2. הוסיפו את כל שאר המרכיבים לקערה
  3. רסקו היטב את האבוקדו הרך וערבבו היטב במעבד מזון או במיקסר ידני
  4. הכניסו למקרר לשעה, והרי לכם קינוח קרם שוקולד אבוקדו מפנק
  5. לטעם תפוזי הוסיפו גרדת תפוז.

רוטב אבוקדו לסלט ירקות 
3-כפות עד חצי כוס כוס שמן זית/אבוקדו
1 כף סירופ אגבה/סילאן/דבש
1 קוביית שום דורות
1 אבוקדו בינוני, מקולף
מיץ מילמון
½ כוס מיץ תפוזים טרי
1 כפית מלח ים
1-½ כפית פלפל שחור גרוס

  1. לטחון (למעט השמן) את כל המרכיבים במעבד מזון/ בלנדרלהוסיף בזילוף איטי את השמן.
  2. סמיכות מרקם הרוטב תלויה בכמות השמן בכדאי להפחית מכמות השמן ניתן להוסיף מים.
  3. לצקת על סלטי ירקות שונים

מערבבים את החומרים בתוך בלנדר ונהנים.

גלידת אבקדו מעולה:
½ 1 כוסות חלב
½ כוס סוכר
כוס שמנת מתוקה
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
¼ כפית תמצית וניל.
במעבד מזון או בלנדרמערבלים היטב, לפחות דקה ברציפות, עד שהתערובת חלקה לגמרי.
(המרקם שצריף להתקבל הוא טיפה יותר סמיך משמנת מתוקה,אם סמיך מדי מוסיפים מעט חלב) ומעברלים. מעבירים את מיכל הבלנדר לקירור של 8 שעות לפחות ואז מעבירים למכונת גלידה להתייצבות. אם אין מכונת גלידה מערבלים שוב בבלנדר או במעבד המזון
משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה, מקפיאים לחלוטין,
חותכים לקוביות וטוחנים במעבד מזון למרקם חלק.

יתרונותיו של האבוקדו רבים, ועדיין לא כתבתי על סגולותיושל  גרעין האבוקדו ועל השימוש באבוקדו בעולם הקוסמטיקה..

ההמשך יבוא….

 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.