קינוח תותים ומסקרפונה מפנק

בחורף, לאחר ארוחות קדרה חמה, אנחנו אוהבים לקנח בקינוחי פירות, כזהו הקינוח שמעניקה רשת BBB, קינוח חורפי, פרותי, טעים ומנצח להגשה בכל ארוחה

Print Friendly

צילום: גליה אבירם

צילום: גליה אבירם

מצרכים למרנג
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
כפית חומץ לבן נייטרלי
כוס סוכר
אופן הכנה

  1. בקערה נקייה מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי.
  2. כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוספים בהדרגה סוכר.
  3. מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד.
  4. בתבנית עם נייר אפייה מזלפים נשיקות בקוטר של 5 ס"מ או שמניחים בעזרת כפית.
  5. אופים כ3 שעות ב-110 מעלות. לאחר 3 שעות מכבים את התנור
  6. משאירים את המרנג בתנור המכובה עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.

להכנת רוטב תות
500 גרם תותים  שטופים לחתוך כל תות לחצי.
לשים בסיר עם 500 גרם סוכר לבן ו-250 מ"ל (כוס) מים.
לבשל על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב מתעבה.

מצרכים לקרם המסקרפונה
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורט מלח
ההכנה

  1. להקציף שמנת מתוקה.
  2. בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.
  3. בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה

הרכבת מנה אחת 
1 יח' מרנג
2 כפות רוטב תותים
3 כפות קרם מסקרפונה
4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות.
ההכנה

  1. בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים.
  2. מעליו שוברים את המרנג לחתיכות גדולות.
  3. מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים.
  4. שופכים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה.
  5. מעל לקרם המסקרפונה מפזרים את קוביות התותים ומעליהן שופכים את שארית רוטב התות.

    קינוח תותים מסקרפונה של רשת גרג.  צילום גליה אבירם

    קינוח תותים מסקרפונה של רשת BBB. צילום גליה אבירם

בתיאבון!!!!

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.