עוגת שוקולד פינוקים לט"ו באב

לכבוד טו בשבט חברת 'כרמית' והשף קונדיטור לורו לוי מגישים מתכון של עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות

Print Friendly

המצרכים
3/4 1 כוסות סוכר

צילום: אמיר מנחם

צילום:: אמיר מנחם

5 ביצים L
225 גרם חמאה רכה
150 גרם של ממרר שוקולד
½2 כוסות קמח
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
100 גרם פיסטוק קצוץ
60 גרם משמש יבשים קצוצים לקוביות
160 גרם שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי
ההכנה

  1. במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  2. בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתו למרקם משחתי.
  3. מוסיפים אליו את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית,
  4. מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
  5. מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים,
  6. מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת.
  7. מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות.
  9. לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא

הציפוי
400 גר' שוקולד מריר מטבעות לאפייה 'כרמית'
3/4 כוס שמן קנולה
60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן לקישוט
ההכנה

  1. ממיסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות
  2. מוסיפים את שמן הקנולה
  3. מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס
  4. מקררים עד לטמפרטורת החדר

קישוט העוגה

  • מצפים את העוגה הקרה בציפוי הקר
  • מיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.