קיש שושנים גזר וזקוני ססגוני

לכבוד טו בשבט אני מביאה לכם מתכון של קיש גזר וזקוני על מצע גבינות, ססגוני, עשיר בטעמים ומרקמים שירשים את בני משפחותיכם ואורחיכם. הקיש באדיבות חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל.

Print Friendly

 

 צילום: ענבל לביא

צילום: ענבל לביא

*דרגת קושי : ♥♥♥♥ *זמן עבודה: כחצי שעה *זמן אפיה: כשעה *מספר מנות: 6-8 מנות 
מצרכים לבסיס

1 ורבע כוסות קמח (175 גרם)

 צילום: טופ טאץ

צילום: טופ טאץ

½ חבילה נטורינה קוקוס קרה "שמרית" (100 גר')
1/3 כפית מלח
1 חלמון ביצה
1 כף מים קרים
הכנת הבסיס

  1. בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, נטורינה ומלח עד לקבלת פירורי בצק
  2. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, במידה והבצק מעט יבש מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שמתאחד
  3. מעבירים לקירור לשעה
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית פאי 24 ס"מ
  5. מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה
  6. מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות
  7. אופים את הקלתית 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
  8. מסירים את המשקולות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה קלה ומצננים.

מצרכים למלית 

 צילום: ענבל לביא

צילום: ענבל לביא

2 זוקיני
8-10 גזרים צבעוניים
1 גביע גבינת ריקוטה 5% (250 גרם)
80 גרם גבינת קשקאבל מגוררת
40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 ביצים
חצי כף טימין טרי
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
הכנת המלית

  1. שוטפים את הירקות, קולפים את הגזרים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן.
  2. פורסים גם את הזוקיני לאורכו בקליפתו.
  3. מעבירים את רצועות הגזר לקערה בינונית המתאימה למיקרוגל
  4. ממלאים במים רותחים רק עד כיסוי ומחממים 5-10 דקות במיקרוגל או עד שרצועות הגזר מתרככות, הופכות גמישות מאוד וניתנות לגלגול
  5. מסננים ומצננים
  6. מערבבים בקערה את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה וממלאים את הקלתית האפויה
  7. מגלגלים בכל פעם רצועת גזר או זוקיני בצורה הדוקה לקבלת ספירלה
  8. מגלגלים סביב רצועה נוספת מאותו הירק ונועצים את הפרח שהתקבל במלית
  9. חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים בצפיפות
  10. מפזרים על פרחי הירקות מעט מלח ופלפל מרססים במעט תרסיס שמן
  11. אופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, עד שהבצק משחים והמלית אפויה וזהובה
 צילום: ענבל לביא

צילום: ענבל לביא


Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.