עוגה בניחוח קרמלי וקינמון . דודתי הייתה נוהגת להגישה חמימה עם כף שמנת חמוצה. ואבי תמיד היה מקניט אותה ואומר זאת הקצפת לעניים? אבל, האמת העוגה הכי טעימה עם שמנת חמוצה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
להכין תבנית 26 משומנת ובתחתית לרפד בנייר אפיה ולשמן בחמאה
המצרכים
4 תפוחי עץ גרנד סממיטאו פינק ליידי קלופים ומגולענים, חתוכים ל-8 פרוסות
סירופ לתפוחים
3/4 כוס סוכר דמררה
½ כוס מים
לבשל לסירופ קרמל ולקרר מעט
לטורט
5ביצים גדולות
2כוסות (400 גר) סוכר לבן
½ כוס שמן
1 שמנת חמוצה /יוגורט
2 כפיות תמצית וניל
גרדה מלמון שלם
3 כוסות קמח תופח
½כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
ההכנה
- לסדר את התפוחים בתבנית
- לצקת עליהם את הקרמל ולנער היטב שהקרמל יגיע לכל התחתית
- להקציף ביצים וסוכר כ-10 דקות במיקסר
- להוסיף את יתר המצרכים ולערבב בעדינות
- לצקת את הטורט על התפוחים
- לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ-40 דקות עד שקסם הננעץ יוצא עם מעט פירורים
מגשים חמים עם שמנת חמוצה או קצפת/ גלידה וניל.
לעוד מתכונים שלי הכנסו לבלוג אוכל וזנזוני מוח
כמו כן מוזמנים להצטרף לקבוצת האוכל והצרכנות על אוכל צרכנות והחיים היפים
לעוד מתכונים שלי הכנסו לבלוג אוכל וזנזוני מוח
כמו כן מוזמנים להצטרף לקבוצת האוכל והצרכנות על אוכל צרכנות והחיים היפים