Skip to content

עוגה לשבת-עוגת תפוחים הפוכה

עוגה בניחוח קרמלי וקינמון . דודתי הייתה נוהגת להגישה חמימה עם כף שמנת חמוצה. ואבי תמיד היה מקניט אותה ואומר זאת הקצפת לעניים? אבל, האמת העוגה הכי טעימה עם שמנת חמוצה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


להכין תבנית 26 משומנת ובתחתית לרפד בנייר אפיה ולשמן בחמאה
המצרכים
4 תפוחי עץ גרנד סממיטאו פינק ליידי קלופים ומגולענים, חתוכים ל-8 פרוסות
סירופ לתפוחים
3/4 כוס סוכר דמררה
½ כוס מים
לבשל לסירופ קרמל ולקרר מעט
לטורט
5ביצים גדולות
2כוסות (400 גר) סוכר לבן
½ כוס שמן
1 שמנת חמוצה /יוגורט
2 כפיות תמצית וניל
גרדה מלמון שלם
3 כוסות קמח תופח
½כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
ההכנה

  1. לסדר את התפוחים בתבנית
  2. לצקת עליהם את הקרמל ולנער היטב שהקרמל יגיע לכל התחתית
  3. להקציף ביצים וסוכר כ-10 דקות במיקסר
  4. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב בעדינות
  5. לצקת את הטורט על התפוחים
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ-40 דקות עד שקסם הננעץ יוצא עם מעט פירורים
מגשים חמים עם שמנת חמוצה או קצפת/ גלידה וניל.
לעוד מתכונים שלי הכנסו לבלוג אוכל וזנזוני מוח 
כמו כן מוזמנים להצטרף לקבוצת האוכל והצרכנות על אוכל צרכנות והחיים היפים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן