Skip to content

אוזני המן ללא גלוטן טעימות להפליא

החיים של הציאלקים לא קלים, בשנים האחרונות התרחב מדף המוצרים ללא גלוטן, לא כולם מוצלחים, וכשיש בבית ילד רגיש לגלוטן למצוא מוצר שיהיה טעים לו זו חגיגה , כאלה הם אוזני המן של דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, שהשתמש בקמח חברת שר (Schär), ויצר אוזני המן, סופר פריכות טעימות להפליא, הפעם הצלאק […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: דביר בר
צילום: דביר בר

בשנים האחרונות עם עליה למודעות צליאק נמצאים פתרונות איכותיים לסובלים,  חברת שר (Schär) המובילה בתחום המוצרים ללא גלוטן, בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מביאים  מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה.
השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של שר, המותאם למוצרי פטיסרי שונים, המבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ20 דקות *זמן אפיה: כ15 דקות *כמות:20 אוזני המן (מומלץ להכפיל כמויות)

צילום: דביר בר
צילום: דביר בר

מצרכים 
2 כוסות קמח ללא גלוטן Mix C של Schär
1 כף תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון מלימון שלם
1 ביצה+ 2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה
1 כפית אבקת אפיה.
¼ כפית שטוחה מלח
למלית:
1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפ' החדר
אני השתמשתי בממרח חלבה בתוספת פיסטוק טחון

ההכנה

  1. בקערת מעבד מזון /מיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח לערבב מעט
  2. להוסיף חמאה קרה שהיא חתוכה לקוביות גסות.
  3. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי ( יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי)
  4. להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק.
  5. בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד. אני נוהגת לעשות זאת על ירעת ניילון נצמד
  6. לעטוף בניילון הנצמד
  7. להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר
  8. לחמם תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
  9. על נייר אפיה לפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות). נ
  10. להניח את הבצק המקורר על המשטח
  11. לפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ולהניח עליו נייר אפיה נוסף
  12. בעזרת מערוך לשטח את הבצק בין שני גליונות הנייר עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מדי).
  13. לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.
  14. בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ ניצור עיגולים בבצק המקומח.
  15. במרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת
  16. משך כל ההכנה על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות
  17. לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה).
  18. לרפד תבנית בנייר אפייה ולסדר את אוזני המן על הנייר אפיה במרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשנייה
  19. לאפות בתנור המחומם בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד.
  20. עם תום האפייה, לצנן את אוזני המן בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.
  21.  ניתן לפזר אבקת סוכר
צילום: דביר בר
צילום: דביר בר

תודה לחברת שר (Schär) ולבלוגר יוצר המתכון דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out,

לעוד מתכונים שלי הכנסו לבלוג אוכל וזנזוני מוח 
כמו כן מוזמנים להצטרף לקבוצת האוכל והצרכנות על אוכל צרכנות והחיים היפים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן