רשת קפה ביגה חולקת מתכון אביבי ומרענן של סלמון ברוטב סויה ותפוזים קל ומהיר הכנה שיכבד כל שולחן שבת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
המצרכים
4 נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 ג' כל אחד.
200 מ"ל רוטב סויה
200 גרם סוכר חום
400 מ"ל מיץ תפוזים
100 מ"ל יין לבן
ההכנה
- בסיר קטן יש לבשל את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן. לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי.
- לקרר, להוסיף מיץ תפוזים ולערבב היטב
- לשים את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים.
- להשרות את הסלמון ל4-12 שעות.
- לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ250 -300 מעלות.
- לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים
- לשפוך מעט מהמשרה עד לגובהה של רבע מהסלמון.
- להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות. עד שהסלמון מוכן.
- להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב. תוך כדי האפייה.
*מומלץ להגיש את הדג על מצע פטריות מוקפצות ולצדו אורז לבן