סיר לשבת: סלמון ברוטב סויה ותפוזים

רשת קפה ביגה חולקת מתכון אביבי ומרענן של סלמון ברוטב סויה ותפוזים קל ומהיר הכנה שיכבד כל שולחן שבת

Print Friendly

המצרכים
4 נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 ג' כל אחד.
200 מ"ל רוטב סויה
200 גרם סוכר חום
400 מ"ל מיץ תפוזים
100 מ"ל יין לבן
ההכנה

  1. בסיר קטן יש לבשל את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן. לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי.
  2. לקרר, להוסיף מיץ תפוזים ולערבב היטב
  3. לשים את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים.
  4. להשרות את הסלמון ל4-12 שעות.
  5. לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ250 -300 מעלות.
  6. לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים
  7. לשפוך מעט מהמשרה עד לגובהה של רבע מהסלמון.
  8. להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות. עד שהסלמון מוכן.
  9. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב. תוך כדי האפייה.

*מומלץ להגיש  את הדג על מצע פטריות מוקפצות ולצדו אורז לבן

 סלמון ברוטב סויה ותפוזים (צילום: גליה אבירם )

סלמון ברוטב סויה ותפוזים (צילום: גליה אבירם )

 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.