Skip to content

דבר אליי בפפריקה וקרמשניט

ביום ראשון הקרוב ייפתח שבוע הקולינריה ההונגרית שיתקיים בירושלים ובכל רחבי הארץ: יותר מ-20 אירועי קולינריה בהשתתפות השפים והקונדיטורים המובילים בהונגריה ושפים מובילים בישראל, 12.4.2019-7.4.2019
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

במסגרת שנת תרבות הונגריה בישראל, המציינת 30 שנה לחידוש היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, ייערך ברחבי הארץ בימים 12-7 באפריל שבוע הקולינריה ההונגרית בשיתוף עם שגרירות הונגריה בישראל.

 תמונה מתוך אלבום משפחתי
תמונה מתוך אלבום משפחתי

המטבח הישראלי, כך גם המטבח ההונגרי עובר בשנים האחרונות מהפך של ממש: שפים צעירים, מוכשרים ובועטים נותנים פרשנויות יצירתיות וטעימות במיוחד למאכלים הקלאסיים של המטבח ההונגרי תוך מתן כבוד לחומרי גלם טריים, עונתיים ומקומיים. לצד מסעדות ותיקות ומכובדות, מוסדות קולינריים, ובתי קפה מימי האימפריה האוסטרו-הונגרית נפתחו בעשור שחלף עוד ועוד מקומות של אוכל רענן, מפתיע וחדשני – כזה שמיישר קו עם המגמות החמות ביותר בעולם הקולינריה. בודפשט, בירת הונגריה, הפכה ליעד חובה לכל חובב אוכל, ובעיר שמארחת מדי שנה 10 מיליון תיירים – ורק בה – פועלות ארבע מסעדות מישלן, אחת מהן זכתה בשני כוכבים. העורך הראשי של שבוע זה הוא עופר ורדי והמפיקות הקולינריות שלו הן גליה אורנן ושני מדור.  

במהלך השבוע יתקיימו יותר מ-20 אירועי קולינריה בהשתתפות שפים מובילים מהונגריה שיגיעו לישראל, יתארחו במסעדות המובילות בארץ, יעבדו עם טובי השפים הישראליים, יעבירו סדנאות בישול ואפייה ויערכו מפגן קולינרי של סצנת האוכל העכשווית של הונגריה.

בירושלים יתקיימו האירועים הבאים:

השף ריכארד (ריצ‘י) פרקש (Richárd  Farkas) ממסעדת פייטה (Pajta) שעל גבול הונגריה-סלובניה/אוסטריה, זוכה תואר השף הצעיר המבטיח של השנה בתחרות Dining Guide הנחשבת, יבשל במסעדת ג’וז ולוז בתל-אביב (9-10.4.2019) ובמסעדת מונא בירושלים (7-8.4.2019)

 מתוך המטבח ההונגרי של שף ריכארד פרקש
מתוך המטבח ההונגרי של שף ריכארד פרקש

שף ויקטור סגל, מי שעבד בשנות ה-90 בישראל עם כמה מגדולי השפים בארץ (בהם חיים כהן במסעדת קרן המיתולוגית),  חוזר לישראל במיוחד כדי לבשל שתי ארוחות פאר בעין כרם עם שף עזרא קדם אתו עבד בשנות שהותו בארץ (10-11/4/2019)

 מתוך המטבח ההונגרי של שף ריכארד פרקש
מתוך המטבח ההונגרי של שף ריכארד פרקש

שף צ’אבָּה הַרמַת’ (Csaba Harmath) מהונגריה יבשל ארוחת שיכורים (הרבה בשר, שומן ואלכוהול) בבר המנזר שליד שוק הכרמל בתל אביב. הרמת‘ יתארח גם בבית הנסן שבירושלים, בבית הקפה ובבר הדיר של משק עפאים, ויבשל ממיטב המנות החלביות של המטבח ההונגרי. הרמת‘, כלכלן לשעבר, הפך את תחביבו למקצועו: הוא מבשל, מלמד לבשל ומייעץ למיטב המסעדות בהונגריה (7-8/4/2019)

ובעניין הקינוחים

השף-בולנז'רית הקונדיטורית תימאה ארגילן, בעלת קפה  אלמה בבודפשט, תגיע לקפה קדוש בירושלים לאפות עוגות, מאפים, עוגיות ולחמים. ארגילן משתמשת במרכיבים אורגניים ופירות וירקות עונתיים.(7-9.4.2019, שף-בולונז’רית, קפה קדוש 02-6254210). כמו כן ב-  10.4.2019תעביר סדנת אפייה הונגרית בבית הספר בישולים בת"א (03-6819141)

ב- 8-9.4.2019  ל'הלחם של תומר' בירושלים לאפות עוגות, מאפים, עוגיות ולחמים. ארגילן משתמשת במרכיבים אורגניים ופירות וירקות עונתיים. לפרטים נוספים: 1599505099.

במהלך השבוע יתקיימו האירועים הבאים

בשיתוף פעולה מיוחד עם פרויקט ישראל נגלית לעין של מכון יד בן צבי בירושלים ייערך  האירוע ”ת-ארוחה", שכולו ניחוחות וטעמי חיים מבתי יוצאי הונגריה בישראל (12/4/2019) באירוע ייפתחו אלבומי התמונות, מחברות המתכונים וספרי הזיכרונות של יוצאי הונגריה בישראל ותוצג התערוכה ”על הפפריקה ועל המלח“ ובה תיעוד מצולם של סעודות, מתכונים משפחתיים ותרבות האוכל של יוצאי הונגריה שנאספו באלבומי "ישראל נגלית לעין".

את הצילומים יעיר לחיים בשחזור, בסיפור ובטעימה השף שמיל הולנדר, היסטוריון של תרבות האוכל המזרח אירופית. שמיל יפתח שולחן עם מנות שנלקחו ממחברות מתכונים נושנות של יוצאי הונגריה וילווה בהומור המיוחד שלו עם סיפורים מן המטבח ההונגרי. בנוסף ייערך ייערך  מפגש עם מזכיר שכונת בתי אונגרין בירושלים. (להזמנת כרטיסים 02-5398855).

מספר המקומות מוגבל. מומלץ להקדים ולהזמין שולחן במסעדות המשתתפות בשבוע הקולינריה ההונגרית.

לפרטים: http://hungary-israel.co.il/portfolio/שבוע-הקולינריה-ההונגרית

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן