מוקפץ של "קוסקוס כרובית" ירקות וחזה עוף

ארוחת צהריים בריאה במחבת, של קוסקוס כרובית פריך ומרענן. מתכון פשוט להכנת קוסקוס כרובית בריא וללא גלוטן עם ירקות וחזה עוף

Print Friendly

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-25 דקות *מספר מנות: 2 מנות גדולות


המצרכים 
300 קילו חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
1 כרובית קטנה
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פלפל אדום חתוכה לקוביות
½-1 פלפל חריף קצוץ
1כוס גזר גמדי (קפוא מופשר חתוך פרוסות)
1 כוס אפונה (קפואה, מופשרת)
1ביצה (החלפתי ב3 חלבונים)
תרסיס שמן זית
למרינדה:
4 כפות רוטב סויה
1כף סירופ אגבה/ סילאן
4 קוביות ג’ינג’ר קצוץ דורות
4 קוביות שום כתוש דורות
1 כפית חרדל
ההכנה

  1. לערבב את כל רכיבי המרינדה, להכניס פנימה את חזה העוף החתוך ולערבב היטב כך שהמרינדה עוטפת את כל העוף. להשרות במרינדה כחצי שעה.
  2. את הכרובית להכניס למעבד מזון ולעבד אותה בפולסים עד לקבלת מרקם של קוסקוס. להניח בצד.
  3. לסנן את חזה העוף מהמרינדה (לשמור את המרינדה)
  4. לחמם מחבת עם תרסיס שמן זית ולטגן את קוביות חזה העוף משני הצדדים. להוציא העוף מהמחבת ולהניח בצד.
  5. להוסיף למחבת את הבצל לטגן/ לאדות כמה דקות עד לשקיפות
  6. להוסיף את יתר הירקות לפי הסדר הרשום ולערבב מידי פעם.לבשל כ5 דקות
  7. להוסיף את הכרובית הטחונה לערבב
  8. למרינדה שנותרה להוסיף רבע כוס מים ולערבב
  9. לצקת על הירקות שבמחבת ולבשל כ-15 דקות, תוך ערבוב מידי פעם לפעם.
  10. להצמיד את הכרובית והירקות לדפנות המחבת, כך שנוצר איזור ריק באמצע המחבת,
  11. לרסס את האזור הריק במעט שמן זית ולשפוף פנימה ביצה טרופה,
  12. לערבב יחד עם הכרובית והירקות, להוסיף פנימה את העוף. לערבב שוב.

כך בקלות רבה תכינו ארוחה דלת קלוריות ללא גלוטן במחבת אחד, שתפתיע אותכם בטעמה

עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
להצטרפות לקבות הפייסבוק שלי לחצו 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.