יש טעם לבקר באשדוד, פסטיבל "עמים וטעמים" חוזר

אינג'ירה אתיופית, בטטה וואדה הודית, טאקו מקסיקני, פאייה ספרדית, צ'יבוריקי גיאורגי, קציצות דגים מרוקאיות ועוד המון מסעדות אשדוד מציגות מנות מיוחדות ממגוון המטבחים של 99 העדות בעיר. אוכל, שתייה, ומוזיקה חיה מרחבי העולם לאורך הערב. הכניסה חופשית. מחיר מנה 10שח בלבד. 29-30 במאי, פארק גן אלישבע אשדוד

Print Friendly

למי שטרם גילה אז זאת כדאי לדעת הסצינה הקולינארית באשדוד היא אחת המעניינות והמגוונות ביותר שניתן לפגוש בארץ  בהחלט יש טעם לבקר באשדוד ובעצם יש בה טעמים לרוב.  אשדוד במהלך השנים, הפכה ביתם של עולים מכל רחבי הגלובוס. הפסיפס האנושי הזה מוצא את ביטויו בדרכים רבות אחת מהן היא  השפע הקולינארי שיש לעיר להציע. יוצאי 99 עמים שונים יש בעיר וכל אחד הביא את הטעמים שלו מה שהופך את העיר לקיבוץ גלויות קולינארי ייחודי. ומי שרוצה לחוות את השפע הזה אזי פסטיבל "עמים וטעמים",  שהגו אנשי "החברה לתיירות אשדוד" ושנערך בעיר זו השנה השלישית היא הזדמנות נפלאה. לכך איפה עוד אפשר למצוא, פאפא פריטה מקסיקני, סמסה בוכרית, קציצות דגים מרוקאיות, באחש אוזבקי, בטטה וואדה הודית, צ'יבורקי גיאורגי, אינג'ירה אתיופית, טאט בוראק ארמני, לחמג'ון טורקי ועוד עשרות מנות נוספות ממטבחים שונים בעולם במתחם אחד? הסצינה הקולינרית התוססת והמרגשת שמתרחשת בעיר אשדוד על שלל מסעדותיה, מסעדות שהשפים שלהם מביאים שפה קולינרית ייחודית, שילוב של מטבח עכשווי לצד געגוע למטבחה של אמא, באווירת הים התיכון שהעיר פרושה לאורכו.

טורטייה עם תבשיל בשר מקסיקני של מסעדת החצר האחורית (צילום:דן בר-דוב)

לחמג'ון משובח של מסעדת ארמיס (צילום:דן בר-דוב)

קראוסון עם אומלט וקרם הולנדז של קפה ליאון (צילום:דן בר-דוב)

האירוע זכה בשנתיים האחרונות להצלחה גדולה, ומשך אליו אלפי מבקרים רעבים מכל רחבי הארץ, שהגיעו להתנסות בקולינריה האשדודית שלא מפסיקה להתפתח.  הפסטיבל יתקיים תחת ניהולו של היועץ הקולינרי השף ירון בן חמו, ובמהלך ימי הפסטיבל יגישו למעלה מ-40 ממסעדות העיר עשרות מנות המייצגות מטבחים שונים מרחבי העולם.  לצד האוכל, גם האווירה בפסטיבל תהיה בסגנון בינלאומי, כאשר להקות מוזיקה ומחול אתניות יופיעו לאורך הערב על הבמות וירקדו וינגנו מוזיקה ממדינות שונות בעולם – סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, מופע מחווה לביטלס, שאנסונים צרפתיים ועוד. מלבד ההופעות, טרובדור איטלקי, נגן בוזוקי יווני, רקדניות ברזילאיות ועוד יסתובבו לאורך הערב בין הדוכנים השונים.

סירניקי,כדורי גבינה מתוקים מעולים של מסעדת Vox (צילום: דן בר-דוב

צ'יפס בטטה של הולנד צ'יפס (צילום:דן בר-דוב)

פיש אנד צ'יפס של "הולנד צ'יפס" (צילום:דן בר-דוב)

המסעדות המשתתפות: חומוס כהן, בלייקר בייקרי, חצר אחורית, פלאפל צנעני, שיפודים, גנאש, אלאדין בשדרה, בתאל'ה, טירמיסו, ראיחוניה, אצל מרסל, פרדייז, איווה, טמאדה, גחלים, נורדאו 24, השוק, ז'קוב דגים, קאיפוייה, אדיס עלם, פיתה בסטה, צ'ון לי, לה בריוש, הולנד צ'יפס, נמסטה, בוטרא, אטמוספירה, סאנסט, SABO, ניש, VOX, פורטו, "זה", מטילדה בר, ארמיס, קנקון, קפה ליון ופיצה בלה. הכניסה לפסטיבל היא ללא תשלום, מחיר כל מנה 10 ₪ בלבד.

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 29-30 במאי, בפארק גן אלישבע באשדוד  (מאחורי מלון (West, בשעות 18:00-23:00 לפרטים נוספים: http://eventsnow.co.il/amimvteamim/

עראיס של מסעדת השוק (צילום:דן בר-דוב)

טאט בוראק,מאפה ארמני של מסעדת Vox (צילום:דן בר-דוב)

צבעים וטעמים של החצר האחורית (צילום:דן בר-דוב)

Print Friendly
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, סיפורים מצולמים, פנאי, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>