Skip to content

לזנייה בולונז קלת הכנה

ארוחה בתבנית אחת, בעשר דקות עבודה שתפתיע ותקצור מחמאות,
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לזניה בניגוד לתבשיל שמבשלים בסיר, שניתן לטעום במהלך הבישול ולתקן תיבול, בלזניה נדע עם הצליחה רק בנגיסה בראשונה, במנה המוכנה. להצלחת הלזניה צריך רוטב טעים, שעוטף את את העלי הלזניה והמילית, מרכיבים מתאימים, שצריך ניסיון בבישול בכדאי ליצור מנה נפלאה. הפעם לחסרי ניסיון במטבח  הכנתי רוטב בולונז מהיר הכנה ועשיר טעמים שישתלב נפלא בפסטה ובכך הבטחתי את הצלחת המתכון

^בנוסף הרגשים לגלוטן יכולים להכין עם אטריות אורז רחבות

מצרכים
דפי לזנייה (12 דפים) של ברילה
500 גרם בשר קצוץ או טחון גס
4 קוביות בצל דורות
200 גרם רסק עגבניות
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי /אורגנו/ בזיליקום של דורות
3-4 קוביות שום דורות
¼ כוס קטשופ
3 כוסות מים רותחים
1 שמנת לבישול אפשרי פרווה או חלב קוקוס
2 כפות אבקת מרק ביתית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל
ההכנה

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  2. מפשרים במחבת בצל קצוץ  מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות).
  3. מתבלים ומסירים מהאש.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ושופכים את המים הרותחים לסיר. מבשלים על אש גבוהה (כ-6 דקות).
  5. מוספים שמנת לבישול מערבבים ומתקנים תיבול לטעמכם.

סידור בתבנית

  1. מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב,
  2. עליה מניחים שכבה של עלי לזניה.
  3. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה.
  4. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.
  5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור החם לעשר דקות.
  6. מנימכים את חום התנור ל180 מעלות ואופים 40 דקות
  7. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.

טליטיפ
יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב בכדאי שעלי הלזניה יספגו את הרוטב בזמן האפיה.

הצעות הגשה

  • אנחנו נוהגים לשים גבינה בין השכבות מעל לרוטב.
  • ניתן לצפות בגבינה צהובה את הפשטידה לפני שלב ההשכמה
  • אני אוהבת לפזר מעט פרמז'ן ועלי בזיליקום על הפשטידה בהגשה
  • ניתן להוסיף פטריות פרסות, פרוסות חציל מתוגן, או פרוסות דקיקות של קישואים בין עלי הלזניה

עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן