עוגת גבינה נפלאה ללא גבינה /טבעונית

עוגת גבינה לילד הרגיש ללוקטוז ולגלוטן זו כל משימה פעם משימה, אמש כניסיון לקראת שבועות הכנתי מתכון שהגיע במייל של השפית אביגיל מייזליק וחברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות. האמת הטועמים התקשו להאמין שאין גבינה במתכון. העוגה קלת הכנה, בשימוש ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו, טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג, לטבעונים לרגישים לצליאק, לגלוטן ולכולם. הכי חשוב הילד יוכל לאכול עוגת גבינה עם חבריו לכיתה

Print Friendly

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים

העוגה (צילום: חנה יודייקין)

העוגה (צילום: חנה יודייקין)

מצרכים לבצק
100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
1 וחצי כוס קמח (קמח ללא גלוטן)
1 כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
2-3 כפות מים
מצרכים למלית
2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)
1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס
2/3 כוס סוכר
1-2 כפית מיץ לימון טרי
1 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס אגוזי לוז

הכנת הבצק

  1. מערבבים יחד את המרגרינה, הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים.
  2. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק.
  3. מקררים במקרר למשך חצי שעה.

הכנות הבצק לאפייה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ.
  3. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ.
  4. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים.
  5. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.

להכנת המלית

  1. קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. (לי לקח עשר דקות)
  2. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה.
  3. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
  4. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק
  5. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה ומעבירים למקרר למקפיא למשך שעתיים.לפני ההגשה
  6. פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה.(אצלי במיזוג הספיקה הפשרה של עשר דקות)

בקלות רבה נשמח צליאק, רגשי לגלוטן וטבעוני
בעוגה שלא נופלת מטעמם של עוגות הגבינה המוגשות בחג

ובנוסף, חגיגה ממרחי 'גבינה' טבעוניים חדשים

המותג "משומשו" משיק סדרת ממרחים טבעוניים חדשה בסגנון גבינת שמנת לכבוד שבועות.
גבינות טבעוניות רכות בסגנון גבינת שמנת בטעמים טבעי, זיתים ושום שמיר, על בסיס רכיבי קוקוס ועם 9% שומן בלבד ובסגנון קלאסי עם 25% שומן
מוצרי "משומשו" מיוצרים במפעל החדש של החברה בקיבוץ גן-שמואל. כל המוצרים הינם ללא סויה, גלוטן, לקטוז וללא אלרגנים אחרים. בעתיד צפוי המפעל והמותג "משומשו" להתרחב לייצור מוצרים טבעוניים נוספים.

סדרת ממרחים טבעוניים בסגנון שמנת 'משומשו' (צילום: גיא צורף)

סדרת ממרחים טבעוניים בסגנון שמנת 'משומשו' (צילום: גיא צורף)

את המוצרי "משומשו" ניתן להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ ובחנויות הטבע.
כשר בהשגחת הבד"ץ עדה חרדית ירושלים.
חג שמח וטעים

אולי יענינו אותכם גם מתכונים אלה :


Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, כלכלה, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>