חגיגת שרימפס

השרימפס אחד המאכלים האהובים עליי, קל הכנה, דל בשומן, והגשתו מרשימה.

Print Friendly

כבת של דייג מכמורת משחר ילדותי השרימפס היה אהבה גדולה,  אכלנו אותו שלוק במים עם רוטב אלף האיים, מטוגן, וגם לעיתים הגענו לפגוש את הספינה בנמל הקישון ואז הייתי מקבלת פחית שימורים מלאה בשרימפס טרי, טרי מקלפת ואוכלת, כן ככה טרי ללא בישול טעם גן עדן.
לאחרונה צפיתי בסרט "אני אהבה" אומנם את הסרט לא אהבתי במיוחד, אבל, כאוהבת אוכל ושרימפס, הרשימה אותי הסצנה בה הגיבורה (השחקנית טילדה סווינטון )אוכלת במסעדה בחדר מוחשך, זרקור האור מתמקד בה ובמנת השרימפס המאד צבעונית על מצע רטטוי הזרקור מתמקד באכילתה , בסערת הרגשות ובעונג העילאי שמציף אותה…תאווה לעיניים ולחך …

 

שרימפס מבושל

שרימפס מבושל

שרימפס וירקות מוקפצים על מצע איטריות אורז

המצרכים
200 גרם אטריות אורז מלא
500 גרם שרימפס מנוקים, ללא השריון וללא המעי השחור. מושרה כחצי שעה ב 3 – כפות רוטב סויה וכף רוטב צ'ילי בטעם שום.
1 בצל חצויי ופרוס לפרוסות דקות
6 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינוניים פרוסים לגפרורים
2 פלפלים פרוסים לרצועות דקות (אדום וצהוב)
1 קישוא פרוס לגפרורים.
מרינדה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בין יין אדום
2 כפות רוטב צ'ילי
½-1 כפית פלפל שחור
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
1 כף קורנפלור
לערבב היטב
ההכנה

לצקת למחבת שמן ולטגן מעט את השרימפס.
להוציא את השרימפס לצלחת
לשים את הירקות לפי הסדר ברשימה כשכל ירק מטגן מעט תוך ערבוב /הקפצה ואז מוספים את הירק הבא ברשימה. להקפיץ את הירקות מבלי להרוג אותם.
מוספים את המרינדה מערבבים
מוספים את השרימפס שוב נותנים ערבוב קל מבשלים יחד כ2 דקות ומכבים את האש.
הרכבת המנה
מניחים שכבת אטריות אורז דקיקות חתוכות ומעל מניחים את תבשיל הירקות והשרימפס

שרימפס ותפוחי אדמה ברוטב שמנת
מנה מהירת הכנה המשלבת תפוחי אדמה נימוחים העשויים במיקרוגל ושרימפס ברוטב שמנת שום

לתפוחי האדמה נימוחים במיקרוגל

תפוחי אדמה נימוחים

תפוחי אדמה נימוחים

4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקביות בסיר למיקרוגל
מוספים כף שמן זית
2 כפות אבקת מרק בצל או מרק פיטריות
מערבבים ומבשלים במיקרוגל כ 10-17 דקות עד רכות מלאה(זמן הבישול תלוי במיקרוגל ובגודל חיתוך תפוחי האדמה)
לשרימפס ברוטב
1 קג שריפס מבושל מופשר.
לרוטב שמנת שום ולימון
6 קוביות שום כתוש דורות
כף שמן זית . כף חמאה
לשים במחבת ולחמם באיטיות עד בעבוע
להוסיף
1כוס חלב ולהגביר אש.
לתבל
2 קוביות צ'ילי חריף( של דורות(זה יצא מעט פיקנטי, לא חריף כלל)
1 כף אבקת מרק פטריות.
גרדה מלימון שלם
מלח ופלפל שחור גרוס
לצמצם את החלב עד מחצית מהכמות
ולהוסיף
1 כוס שמנת מתוקה
ולהביא לרתיחה לצמצם מעט.
להוסיף את השרימפס (בשלב זה הוספתי את תפוחי האדמה המבושלים במקרו)
ומיץ מחצי לימון סחוט טרי .
לערבב ולצמצם , הרוטב צריך להסמיך מעט. (בערך 10 דקות בישול(
להוסיף תפוחי אדמה נימוחים
לקצוץ חופן כוסברה או עירית או פטרוזיליה. ולפזר מעל.

להגיש ולהתענג

להגיש ולהתענג

שרימפס ברוטב ארטישוק

המצרכים
½ ק"ג שרימפס מבושל (אפשר קפוא מופשר(
3 קוביות שום דורות
1כפית שמן זית (ולא יותר(
מעט חמאה(½ כפית)
1 שמנת לבישול
1 כף גדושה ממרח ארטישוק של מוטי שף
מלח ופלפל לפי הטעם
½ חבילה לבבות ארטישוק קפואים. מבושלים במיקרוגל כ10 דקות ופרוסים
ההכנה

  1. במחבת רחבה לחמם את השמן והחמאה יחד עם השום עד הפצת ריח והשום מתרכך מעט .
  2. להוסיף את הארטישוק השמנת וכף גדושה(בהריון מתקדם) ממרח ארטישוק של מוטי שף
  3. להביא לרתיחה.
  4. להוסיף את השרימפס לתבל במלח פלפל ומעט שביבי צ`ילי יבש
  5. לבשל כ 15-20 דקות . ולהגיש.

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להחליף את הארטישוק בפטריות מוקפצות ואת ממרח הארטישוקממרח פטריות פורטובלו של מוטי שף ממרח טעים ביותר.
  • אפשר גם להשתמש בקונפי שום ומממרח פטרוזיליה שום
שילוב מנצח-שרימפס וארטישוק

שילוב מנצח-שרימפס וארטישוק

בישול הוא יצירה
עופו על כנפי הדמיון וצרו מנות אהובות עלייכם

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.