ארוחת שבועות מופחתת קלוריות

מאתגר לבשל ארוחות טובות ודלות קלוריות, אולם שימוש מושכל בתבלינים וגבינות דלות שומן מניב תוצאות טעימות ובלי יסורי מצפון . ותמיד לזכור לאכול במידה להוסיף מגש ירקות חתוכים ומסודרים יפה ובנוסף חג השבועות הוא חג ביכורים ולא חגה שך מועצת החלב

Print Friendly

לחמניות שום

לחמניות עשירות בטעם. מתאימות גם להכנה עם קמח ללא גלוטן.
מאד קל להכינן. והילדים מאד אוהבים אותן, משמשות גם כארוחת עשר בתוספת ירק או פרי

המצרכים
½3 כוסות קמח לבן/מלא 35
1 אבקת אפיה
200 גר גבינה לבנה 3% 5
3 כפות שמן זית  3
2 ביצים 6
50 ג"ר גבינה צ'דר מגוררת 2
50 גר גבינה מלוחה מגורדת3% 1
1 כפית שום גבישי
½ כפית מלח
ההכנה 

  1. במעבד מזון לעבד את כל המצרכים עד קבלת כדור בצק .
  2. לשמן ידיים וליצור 12 כדורים ולשים בתבנית מפינס(כ80 גרם) לכל לחמנייה
  3. לשמן בשמן זית
  4. לעטר בשומשום ,קצח או פרמז`ן
  5. לאפות כ20-30 דקות בחום בינוני עד הזהבה .

אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להחליף את הגבינה לגבינה לבנה 3% ואז לותר על השום ולהוסיף זיתים/עשבי תיבול,
עגבניות מיובשות ואגוזים, פטריות מאודות ועוד
אפשר ליצור כ18 כדורים ולמלא כל כדור במעט גבינה מלוחה

פשטידת ירקות וגבינות
פשטידה מהירת הכנה שכיף להכין ומתאימה לשומרי המשקל
המצרכים
1 שקית לקט לפשטידה מוקפאת סנפרוסט (800 גרם)
500 גרם גביע גבינה לבנה %½
1 כף פרמז'ן מגורר
3 ביצים
90 גרם גבינה צהובה9%
4 קואקר דק
2 שקיות מרק בצל עשר
1 כפית מלח אטלנטי
½ כפית פלפל לבן
1 כף עשבי תיבול יבשים( השתמשתי בפרובנס)
2 קוביות שום דורות
אופן ההכנה

  1. להעביר את תכולת השקית למסננת, לשטוף תחת מי ברז ולסנן.
  2. להעביר את הלקט המופשר לקערה
  3. לקחת פרוסות גבינה צהובה לגלגל ביחד ולחתוך דק
  4. להוסיף גבינות, |(מחצית מכמות גבינה הצהובה) ביצים, קואקר ותבלינים.
  5. להעביר את הבלילה לתבנית משומנת בספרי שמן
  6. לאפות בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך כ50 דקות
  7. לפזר את יתרת הגבינה על הפשטידה ולאפות כ10 דקות
  8. להעביר למצב גריל ולאפות עד הזהבה מלאה {בזהירות שלא יישרף)

קישדל טונה ופטריות
בצק קיש שפתחתי מופחת שומן עם מלית טונה גבינות ופטריות. מנה עשירה בטעמים ודלה בקצלוריות

כמות: תבנית בקוטר 26 כ-8 מנות
מצרכים בצק קיש דל קלוריות
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות שמן זית
½כפית שום גבישי
קמצוץ קמח
½-¼ כוס מים
מלח, ופלפל
ההכנה
1. ללוש לבצק אחיד ונעים
2. לקרר במקרר כ½ שעה
3. מקמחים משטח עבודה בכף קמח
4. מרדדים לעלה בגודל תחתית פאי
המלית
2 קופסאות נתחי טונה בהירה במים מסוננת (השתמשתי בסטארקיסט)
150 גר גבינה בולגרית מלוחה 3% מגוררת
פטריות פרוסות בכמות שתכסה את כל הפיצה
לרויאל
2 ביצים
½ כוס חלב 1%
2 כפות גבינה צהובה 9%
1 כף אוגנו יבש
מעט מלח ופלפל
לציפוי
2-4 כפות גבינה צהובה 9%
הרכבה הפשטדל
1. מפזרים את הטונה ומעליה את הפטריות והגבינה הצפתית
2. מחממים את התנור ל- 170 מעלות .
3. בכלי קטן מערבבים את חומרי הרויאל
4. ויוצקים באופן שווה על המלית.
5. מפזרים גבינה צהובה.
6. אופים כ- 45 דקות עד שמשחים
אותה הגברת בשינוי האדרת

  1. ניתן להמיר את האורגנו בכל עשב תיבול אהוב.
  2. לשדרג את הקישדל בגבינת פרמזן במקום הצהובה.
  3. גזר צבעוני וסלק אופיים
  4. מנה גזרים מדהימה שהופכת למלכת השולחן בכל אירוח,המנה צבעונית ויפה, טעימה מאד, עשירה בסיבים ודלת קלוריות

גזרים צבעוניים וסלק בתנור
מנה צבעונית ומרשימה של ירקות אפויים שתקשט את שולחן החג

המצרכים
חבילה גזר צבעוני
1 סלק גדול(או יותר)
½ כוס מיץ תפוזים
1 כף שמן (במקור 3 כפות מטעמי דיאטה הפחתיתי והטעם לא נפגם)
1 כף סירופ מייפל טבעי
½ כפית מלח
4-5 ענפי תימין/רוזמרין/עלי מרווה
ההכנה

  1. לחמם תנור ל200 מעלות
  2. לרפד תבנית בנייר אפייה
  3. לרחוץ את הגזרים והסלק היטב
  4. לקלף את הגזרים והסלק (רצוי לא לקלף גזר בגלל חוסר טריות קלפתי)
  5. לחתוך את הגזר לחצי לאורכו ואם מאד ארוך לחתוך לחצי לרוחבו
  6. לחתוך את הסלק לאצבעות בעובי של כ1 ס"מ
  7. בקערה גדולה לערבב את כל חומרי הרוטב להוסיף את הגזר ולערבב היטב
  8. להניח בשכבה אחת על התבנית
  9. לפזר ענפי תימין או רוזמרין או עלי מרווה
  10. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות ל45-60 דקות
  • טעים לאכול חם או קר,
  • ניתן לקצוץ ולהוסיף לסלטים
  • ניתן להגיש כנשנוש בתוספת מייפל או יוגורט
  • אותי משמש כתוספת למנה עיקרית

סלט ישראלי

אם יש משהו שאין ארוחה בלעדיו, זה סלט ירקות קצוץ דק , יש שיקראו לו סלט ערבי ויש שיקראו לו סלטישראלי, בכל שם זה הסלט הכי מאפיין אותנו והכי אהוב. אין לו מתכון קבוע ,כל הירקות שיש בבית ושאהבים, בכל שילוב וכמות שרוצים (כולל קישואים זעירים וטריים). קוצצים הכל דק מאד, לפעמים מוסיפים פיתות קלויות או קורטונים ולפעמים זיתים, גבינות, טונה וכו'
ובסלט הזה הכי חשוב זה התיבול שהוא הכי בסיסי שיש, שמן זית, מלח ולימון.


סלט קינואה אדומה
1 כוס קינואה אדומה
לשטוף היטב את הקינואה, ולהרתיח עם 2 כוסות מים כשרותח להנמיך את האש ולבשל 15 דקות.
לשים בקערה
1 כוס עלי מונגולד או תרד חלוטים וקצוצים גס,
½ כוס צימוקים ללא סוכר
במחבת מרוסס בספרי שמן
1 כוס גזר חתוך לגפרורים
1 כוס פלפלים אדום חתוך לקוביות קטנות
לערבב את הכל יחד
לטבל במעט סילאן/ סטיביה נוזלי

עוגת גבינה בחושה
עוגה מהירת הכנה ומאד טעימה ומומלצת אני מכינה אותה עם סטיוויה, לא חשים בטעם הלווי כי העוגה עשירה בוניל וגרידת לימון
המצרכים
3 ביצים
½ כוס אבקת סטיוויה/ כמו סוכר
5 כפות קורנפלור
1 כפית משחת וניל או גרגרים ממקל וניל
גרדה מלימון
500 גר גבינה לבנה %½
500 גר' גבינה לבנה 3%
לציפוי
גביע מעדן וניל 0%
הכנה

  1. לטרוף את הביצים עם הסטיויה
  2. להוסיף קורנפלור ווניל לערבב למסה אחידה
  3. להוסיף גבינות לערבב ולצקת לתבנית משונת בספרי שמן
  4. לאפות ב180 מעלות 35-40 דקות עד התייצבות והזהבה קלה בקצוות
  5. לצקת את מעדן הוניל ולמרוח
  6. להחזיר לאפיה ב160 מעלות ל-15 דקות
  7. להשאיר חצי שעה בתנור סגור
  8. להוציא מהתנור

העוגה טעימה חמה או קרה מאד

חג שמח 
ולכבודו בשלו בכייף והנאה

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>