שלושה מתכונים למרקים קרים ליום חם

בקיץ שחם בחוץ כייף להגיש מרק קר ומרענן כמנת פתיחה או ארוחה קלילה

Print Friendly

בורשט – חמיצת סלק

בקיץ, בבית הטרי,  שכנה באופן קבוע צנצנת בורשט במקרר, היינו שותים כמשקה מרענן, אולם הכי אהבנו לאכול את המרק עם שמנת תפוחי אדמה, פרוסות דקיקטת של מלפפון ולפעמים חצי ביצה קשה . עבורי זאת ארוחת ערב מושלמת בערבי הקיץ
ההכנה
6 סלקים בנוניים קלופים וחתוכים לחצי מבושלים במים כשעתיים(לקצר בסיר לחץ)
לשים בבלנדר מחצית מהסלק ולרסק עם מעט מהציר ולרסק .(המחצית השניה של הסלק אני מכינה סלטי סלק)
להוסיף לבלנדר
2 חלמונים ולערבב מעט . .
להוסיף לסיר עם ציר הבישול תוך בחישה ולהביא לרתיחה.
לתבל ב
3 כפות סוכר חום
כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח .
לטעום ולשפר תיבול, הטעם חמוץ  חמוץ מתוק.
לקרר היטב במקרר.
לבשל תפוחי אדמה בקליפה עם בצים קשות .
ההגשה
למזוג לצלחת מהמרק הקר , להניח בצלחת פרוסת מלפפון, קוביות תפוח אדמה וחצי ביצה קשה, וכף גדושה שמנת.

צ'זיקי

מרק יוגורט נהדר עם מלפפונים ושמיר עשיר בטעם
המצרכים
500 מיל’ יוגורט (עדיפות ליוגורט עזים, אבל לא חובה)
2 מלפפון חתוכים לקוביות או מגורדים
1-2 שיני שום כתושה
שמן זית לפי הטעם והדיאטה
חופן שמיר קצוץ
פלפל לבן ומלח ים אטלנטי לפי הטעם
אפשר להוסיף:
2 כפות שמנת חמוצה
חופן נענע קצוצה
צינוברים קלויים
ההכנה

  1. ערבבים את כל המצרכים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  2. מצננים במקרר לפחות שעתיים, הטעמים מתחזקים במקרר,
  3. המרק מוגש קר מאד

בהגשה

  • מעטרים בשמן זית, שמיר/נענע, צנוברים קלויים
  • ניתן להוסיף חצי ענבים
  • יש המגשים עם קוביות קרח

מרק ג'ספצו קרמי

מרק עגבניות קר אני אוהבת אותו בגרסתו הקרמית טחונה ומסוננת. יש המעדפים לקצוץ דק את המרכיבים. לרב יוגש בתוספת לחם קלוי או קורטונים
המצרכים
4 פרוסות לחם יבש מאתמול ללא קרום
1 ק"ג עגבניות ללא גבעול ממליצה על עגבניות מגי או שרי אדומות
1 גמבה /פלפל אדום ללא גבעול וגרעינים
1 מלפפון חתוך גס
3-6 שיני שום כתושות
¼ בצל סגול(כף)
2 כפות חומץ יין
1 כוס שמן זית
טבסקו, מלח ו
פלפל שחור לפי הטעם
להגשה
טוסט או קורטונים
מלפפון פרוס דק לעיגולים או גפרורים
קוביות עגבניה ובצל סגול
ההכנה

  1. משרים את פרוסות הלחם במים, סוחטים ומעבירים למעבד המזון.
  2. מוסיפים את הירקות וטוחנים יחד עד שמתקבלת מחית חלקה ככל האפשר.
  3. מסננים את התערובת במסננת דקה, כך שהנוזלים יתנקזו לתוך קערה.
  4. מוסיפים לנוזל הצלול שבקערה חומץ יין, מלח ופלפל.
  5. מחזירים למעבד המזון את ציר הירקות
  6. מפעלים את מעבד המזון  ומזלפים באטיות, בזרם דק, את שמן הזית עד שהמרק מסמיך ונעשה קרמי. טועמים ומתקנים תיבול תיבול.
  7. מעברים לצנצנת ואוטמים בניילון נצמד או מכסהמקררים מספר שעות במקרר .
    ההגשה
    המרק מוגש קר מאד (יש המוספים קוביות קרח) עם לחם קלוי או קורטוניםתהנו חברים
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.