קונפי חציל טחינה ועגבניות
המתכון של אבי ביטון עבור חברת אחוה יצרנית הטחינה הטובה ביותר
מצרכים (ל-2 מנות):
2 חצילים בינוניים
4 עגבניות מסוג מגי
1 בצל קצוץ
8-9 זיתי קלמטה
2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן
לקרם טחינה יוגורט
1 קופסא יוגורט
1/3 כוס טחינה גולמית "אחוה"
מיץ מחצי לימון
¼ כפית מלח
מעט מים
לקישוט
10 שקדים פרוסים קלויים במחבת
תימין טרי
ההכנה החצילים
- קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות.
- את החציל השני פורסים לעיגולים.
- מניחים בתבנית את החצילים ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים
- מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 15-20 דקות.
הכנת קרם טחינה יוגורט
במעבד מזון/ בלנדר מניחים את כל מרכבי הרוטב ומערבבים לתערובת סמיכה
ההגשה
- מוצאים את החציל ומניחים בכלי הגשה
- יוצקים טחינה מעל החציל
- שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.
- מפזרים בצל קצוץ וזיתים
- סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על
- מעטרים בשקדים ומעט טימין ומגישים
חציל קלוי עם סלסת עגבניות וטחינה
המצרכים
2 חצילים בלאדי
לסלסה
2 עגבניות קצוצות
2 קוביות שום כתוש דורות
1 פלפל חריף (אני מותרת במנה שלי) או מעט סחוגחופן עלי פטרוזליה/ כוסברה/ נענע
מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גוס לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם והדיאטה
ההכנה
לערבב הכל יחד. לטעום ולשפר טעמים
לטחינה
1 כוס טחינה גולמית אחוה
1 קוביית שום דורות
מעט פטרוזליה
מלח ולימון לפי הטעם
מים קרים מאד (לפי מידת הסמיכות האהובה )
לעיטור
1 כף צנוברים קלויים
פיטרוזיליה / כוסברה קצוצה
ההכנה
קוליים את החצילים על אש גלויה(ניתן גם בתנור)
קולפים את החציל ומשאירים שלם עם העוקץ(הענף)
מסננים מנוזלי החציל
ההגשה
- מניחים בצלחת הגשה
- ממליחים ומזליפים מיץ לימון (בלי הגרעינים!!)
- מעל יוצקים טחינה
- מעל הטחינה מנחים את סלסת העגבניות
- מעטרים בגרעינים השונים
עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו