Skip to content

עוגה בחושה לסוף עונת האפרסקים

האפרסקים התרככו? איש לא נוגע בהם? הכינו עוגה עם אפרסקים והתענגו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

עוגה מהירת הכנה, מערבבים הכל בקערה כדקה, יוצקים לתבנית מסדרים פרוסות אפרסקים , אופים ונהנים מעוגה מעולה

המצרכים

5-8אפרסקים רכים
3/4 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
2 ביצים
2 כפות פריגת לימונענע לערבב עם מעט מים(סהכ ½כוס)
½ כוס שמן
לפזור לפני האפיה
סוכר חום וקינמון
למריחה ביצאה מהתנור
2 כפות לימוןנענע או סירפ סוכר עם לימון
להגשה
גלידה וניל
ההכנה

  1. לבשל את האפרסקים במים עד רתיחה .
  2. כשרותח להוריד מהאש ולשפוך את המים
  3. לקלף את האפרסקים ולחתוך לשמניות
  4. לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים להוסיף את יתר המצרכים ולערבב
  5. לצקת לתבנית ולישר
  6. לסדר את האפרסקים מעל
  7. לפזר על האפרסקים סוכר חום וקמצוץ קינמון
  8. לאפות ב180 מעלות כשעה
  9. ביצאה מהתנור למרוח לימונענע פריגת מופשר או סירופ סוכר

להגיש חמים עם גלידת וניל

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להחליף את האפרסקים במשמש, שזיפים, תאנים כל פרי ללחוד או כולם יחד, אין צורך להרתיח פירות אלה
  • בתערובת העוגה ניתן להשתמש בחלב במקום המיץ
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן