מתכון קל שתמיד מצליח ללחם הנאפה בבית מקמח כוסמין וקמח מלא, בריא וקל הכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
המצרכים
2 כוסות קמח כוסמי מלא
½1 כוס קמח מלא ניתן להחליף לקמח לחם
1 כף שמרים
1 כף סוכר חום
1כף גלוטן
1 כף משפר אפיה
2 כפות טחינה גולמית מלאה או שמן קוקוס
½1-1 כוסות מים
1 כפית מלח
ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים יחדיו את כל המצריכים היבשים למעט המלח
- מוספים טחינה ומערבבים
- בזילוף מוספים כוס מים ומעבדים 2 דקות במהירות בינונית
- לאט לאט ולפי הצורך מוספים עוד חצי עד כוס מים מעבדים 2 דקות
- מוספים מלח, ולשים על הבצק להיות דביק מעט
- לשים חמש דקות ומניחים לנוח חמש דקות ,שוב לשים חמש דקות ומנוחה של חמש דקות,
- מזליפים מעט (1כפית לערך) שמן זית ולשים חמש דקות, מתקבל בצק אלסטי מעט דביק
- מעברים לקערה משומנת בשמן זית מגלגלים את הבצק בשמן הזית
- מכסים ומתפיחים כשעתיים, הבצק משליש את ניפחו
- מחממים תנור עם אבן שמוט או תבנית הפוכה כשבתחתית התנור שמים כלי עם חצי כוס מים
- מעברים את הבצק לנייר אפיה מקומח מוצאים אויר מהבצק ומותחים אותו למלבן בעובי כ2 ס"מ
- מגלגלים את הבצק ומעצבים לכיכר לחם עגול או אובלי מקמחים מעט את הכיכר, מכסים ומתפיחים 20 דקות מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לקרש ייעודי או תבנית הפוכה
- ומניחים על אבן השמוט /או תבנית הפוכה מחוממת עם נייר האפייהמנמיכים את חום התנור ל180 מעלות, אופים כ30-40 דקות
- הלחם מוכן כאשר בנקישה על התחתית ישמע צליל חלול מוצאים את הלחם מתנור ומניחים על רשת
טליטיפ
- לחם מוצאים מהתנור ומניחים על רשת.
- אם רוצים קראסט פריך מכסים את הלחם ביציאה מהתנור
- במידה ומעדיפים לחם רך גם במעטפת מורחים מעט שמן זית ומכסים
- יש להמתין עד שהלחם קר לפני פריסתו
עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו