איך יודעים שהדבש איכותי ?

הדבש משקף עולם של שמירה והרמוניה עבור הדבורים ועבורנו בני האדם. צריכה של דבש אורגני מבטיחה דבש בריא וטעים והמשך שמירה וטיפול בדבורים בסטנדרטים הוגנים ומכבדים לדבורים ולאדם. מהו דבש אורגני ומדוע כדאי להעדיף אותו על פני מוצרי דבש אחרים?
על כך במאמר שלפניכם

Print Friendly

הידעתם שבכפית אחת של דבש יש צוף שנאסף מ- 1,000 פרחים? יש מי שמכנה אותו super food ואפילו "מאכל קדוש", תקראו לו איך שתרצו, אבל אל דבש אמיתי צריך להתייחס כאוצר. הדבש הוא תרופת פלא של הטבע, לצד היותו הממתיק הנפלא, הטעים והטבעי ביותר. מכיוון שדבש הוא תרופה, יש
מבטיחה דבש בריא וטעים והמשך שמירה וטיפול בדבורים בסטנדרטים הוגנים ומכבדים לדבורים ולאדם.

טובי דיקמן, דבוראי ( צילום: מירי היימן)

טובי דיקמן, דבוראי ( צילום: מירי היימן)

מהו דבש אורגני?
לפי תקנות האיחוד האירופאי, דבש אורגני הוא:
דבש ללא חומרים מסוכנים בכוורת
בגידול הדבורים הקונבנציונאלי (הלא אורגני) ישנו שימוש אינטנסיבי בחומרים כימים מסוכנים המשמשים למלחמה במזיקים ובמחלות התוקפות את הדבורים. בין החומרים הללו מצויים אנטיביוטיקה וזרחן. החומרים הללו נספגים בחלות השעווה ומופיעים בדבש. בתקן הגידול האורגני ישנו איסור מוחלט על שימוש בחומרים הללו וכן בכל חומר אחר שאינו טבעי ומתפרק. להקפיד במיוחד שהדבש יהיה טבעי לחלוטין, לא מסונן, לא מחומם, נקי משאריות של ריסוס, חומרי הדברה וחף לחלוטין מהאכלה בסוכר. הדבש האורגני המפוקח הוא היחיד המבטיח זאת.

הדבש האורגני הוא לא רק בעל "תקן אורגני". הוא משקף עולם של שמירה והרמוניה עבור הדבורים ועבורנו בני האדם. צריכה של דבש אורגני
דבש מצוף פרחים לא מרוססים, ללא דשן כימי וללא הנדסה גנטית
הפרחים הם אלו המייצרים את הצוף שממנו מפיקות הדבורים את הדבש. על פי רוב, השדות והמטעים מהם אוספות הדבורים את הצוף מרוססים תדיר בשלל חומרי הדברה כנגד מזיקים וכן מוחדרים לצמחים אלו חומרי דשן כימיים. החומרים הללו מוצאים את דרכם במערכות הצמח אל הצוף ומשם אל הדבש. שארתיות החומרים הללו מופיעה בבדיקות מעבדה של הדבש הקונבנציונאלי. בגידול הדבורים האורגני ישנו איסור על הצבת כוורות דבורים ברדיוס של לפחות 3 קילומטרים משדות ומטעים אשר מטופלים בחומרים הללו, מה שמבטיח כי בדבש האורגני אין כלל שאירתיות של חומרי הדברה ודשנים כימים.

ללא האכלה בסוכר

בגידול הדבורים הקונבנציונאלי לוקחים מהדבורים את כל הדבש אשר הן אגרו בתקופת הפריחה. במקום הדבש שנלקח במלואו מאכילים את הדבורים בתמיסת סוכר.
תזונת הסוכר איננה בריאה לדבורים. בגידול הדבורים האורגני משאירים לדבורים את כל צרכם בדבש ואוספים רק את הדבש שנאגר מעבר לצרכי הכוורת.

מי ערב לכך שהדבש באמת אורגני?
הדבש האורגני מגיע ברובו מחוות דבורים בעולם המטופלות על פי תקנות גידול הדבורים של האיחוד האירופאי או הפיקוח האמריקאי ונושא את סמלי הפיקוח שלהן. בישראל מפוקח הדבש האורגני, כדוגמת דבש צוף, על ידי חברת אגריאור ונושא את סמל הפיקוח שלה. הדבש של צוף גם נבדק תדיר בבדיקות מעבדה בארץ ובמכון LACON בגרמניה.

המחיר
כמות הדבש הנאספת מהדבורים בגידול האורגני היא נמוכה יותר מאשר בגידול הקונבנציונאלי. יחד עם תשומת הלב והעבודה הרבה הנדרשת מהמגדל האורגני בטיפול פרטני ולצד מיעוט של שטחי מרעה העונים על הקריטריונים המחמירים של הגידול האורגני, גורמים לדבש האורגני להיות יקר באופן יחסי מהדבש שאינו אורגני. יחד עם זאת, חשוב להדגיש, כי זהו הדבש היחיד הראוי באמת למוניטין המפורסם של הדבש כאחת התרופות והמתנות המופלאות ביותר של הטבע.

דבש צוף (צילום: ניצן גינת/פוטו נהריה)

מוצרי צוף (צילום: ניצן גינת/פוטו נהריה)

*הכותב הינו מנכ"ל חברת טרה-מאטר נקטר בע"מ, בעלת מכוורת שמורת צוף ומשווקת מוצרי דבש אורגני של מותג "צוף"

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, כתבות אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.