תפוחי עץ לארוחת החג

מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לאחד מסמלי החג. לשולחן החג מביאה שתי מנות של תפוחי עץ שיהיו חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם

Print Friendly

מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לסמל החג .
"תפוח אחד ביום מרחיק את הרופא מלהגיע עד הלום"
תפוחים הם אומנם לא "מזון על" והם לא יחוללו עבורכם נס פרטי, אבל הם מאוד טעימים, ומאוד בריאים.
יתרונותיו של התפוח

  • התפוח מטהר ומנקה את הגוף
  • מנקה שיניים טבעי
  • מסייע למערכת העיכול
  • התפוח מחזק את מערכת החיסון
  • מאזן רמות כולסטרול בדם
  • התפוח נמצא יעיל בטיפול בדלקות חוזרות ונשנות בדרכי בשתן
  • מיץ תפוחים טבעי נלחם בבחילות ההיריון בשליש הראשון של ההריון
  • עוזר לשמור על משקל תקין וגם מסייע בהורדה במשקל
  • מסייע בהפחתת כאבי ראש

תפוח עץ ממולא בבשר
מנה עשירה בטעמים של תפוח עץ חמוץ מתוק בשילוב בשר פיקנטי ברוטב חמוץ מתוק

הכנת תפוחי העץ
7 תפוחי עץ פינק לידיי/ גרנד סמיט
קוטמים לתפוחי העץ את הראשים ושומרים. מוציאים את תוכן התפוחים בעזרת תפוחון, שמים את התפוחים והראשים בקערה עם מים מלח ולימון.
את תוכן שהוציאנו מהתפוח מפרידים מהגרעינים ומקצצים דק ושומרים בצד,
המצרכים למלית

תפוח עץ במלית בשר (צילום: טלי גרופית)

תפוח עץ במלית בשר (צילום: טלי גרופית)

400 גרם בשר טחון
1 כפית שמן
שאריות התפוח ששמרנו בצד
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף ממרח צוף (ממרח דבש, שומשום וצוף קוקוס)
½כוס ציר מרק
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
קמצוץ צ'לי גרוס
2 ביצים
מצרכים לרוטב
½ כף קורנפלור
½ כוס ציר מרק עוף
2 כפות דבש פסגות של צוף
1 כוס יין אדום חצי יבש
קמצוץ צ'לי גרוס
2 גזרים חותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן תפוחי אדמה
2 קוביות שוקולד מריר לפחות 60%
ההכנה

  1. לחמם את השמן ולטגן את הבשר עד שינוי הצבע
  2. מוספים את שאריות תפוחי העץ, רוטב הצ'ילי, והתבלינים
  3. מבשלים ומצמצמים את הרוטב
  4. מקררים ומוספים 2 ביצים ,מערבבים משפרים תיבול
  5. ממלאים את התפוחים, שמים את ראשי התפוח וסוגרים עם קסם
  6. בסיר רחב שמים את כל חומרי הרוטב למעט השוקולד
  7. מבאים לרתיחה ומשפרים טעמים
  8. מסדרים את התפוחים בסיר מכסים ומבשלים כחצי שעה
  9. מוספים את קוביות השוקולד וממסים טועמים ומאזנים טעמים במידת בצורך

מגשים חם כמנה ראשונה או כמנה עיקרית על מצע אורז

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים (צילום: ג'קי אזולאי)

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים (צילום: ג'קי אזולאי)

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, יחד עם והשפית  ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י 
מצרכים (ל-7 מנות):

7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
מצרכים למלית

צילום: ג'קי אזולאי

צילום: ג'קי אזולאי

½ כוס שקדים קצוצים
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כוס צימוקים
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית

ההכנה

  1. מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
  2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.
  3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
  4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
  5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.
  6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות
  7. מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.
  8. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.