אחרי החגים חוזרים לשגרה עם ארוחות לייט

שבת וחג ושוב שבת וחג ולעיתים מבולבלים ותוהים, איזה יום היום. אנו רצים ומתארחים ומארחים עד שהנשמה יוצאת, ועכשיו צריך לחזור לתלם ולהשיל את הקילוגרמים העודפים ויש הרבה מאלו. מה עושים ומה מבשלים, המתכונים לפניכם (צילומים: טלי איציק גרופית)

Print Friendly

נכון, עוד מעט מגיע היום שאחרי. היום שאחרי הארוחות ש"עלו" לנו בקילוגרמים מיותרים.  לפניכם מתכונים קלי הכנה, מופחתי קלוריות ושומן וממש טעימים.. בתיאבון.


חזה עוף מוקפץ עם אורז

צילום: טלי גרופית

צילום: טלי גרופית

דיאטלי
קלוריות לכל המתכון (ללא האורז): 1050 קלוריות
בחלוקה ל3 מנות: כ- 350 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל: 5 נוקודות
תוספת חצי כוס אורז מבושל למנה: כ-55 קלוריות
ונקודות שומרי משקל: כ1 נקודה
המצריכים
400 גר חזה עוף חתוך לרצועות
שמן קנולה
1 קישוא חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות
2 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
4 שיני שום חתוכות לשביבים
1 כף ג'נג'יר קצוץ
1 מלפפון חתוך למקלות
המרינדה
1 כוס סודה לימונענע (אפשר סודה רגילה)
2 כפות קורנפלור
1 כפית שום גבישי
1 כף סויה
רוטב לתיבול
1 כף סויה
2 כפות צ'לי מתוק
1 כף יין
¼ כפית צ'לי גרוס
1 כף מיפל(לחלופין דבש /סילאן)
שאריות המרינדה של חזה העוף
ההכנה המהירה
לערבב את חומרי המרינדה ולהשרות את הבשר (לרב בין חצי שעה ללילה – הפעם עד חיתוך הירקות)
לערבב את חומרי הרוטב
לחתוך את הירקות לרצועות
לחמם שמן בווק לטגן את רצועות חזה העוף עד הלבנה ולהוציא מהשמן
לשפוך את רב השמן ולהשאיר ככף שמן בווק
להוסיף שום וגנג'ר ולחמם עד ביעבוע קל , להוסיף גזר ולהקפםיץ כשתי דקות תוך ערבוב , להוסיף את יתר הירקות(למעט המלפפון) ולהקפיץ כ3 דקות . להוסיף את התיבול ואת שאריות המרינדה לערבב ולבשל כ3 דקות. לעצור בישול ולהוסיף מלפפון ולערבב.
להגיש לצד אורז לבן הכי פשוט או אורז שומי

פאיה ירקות ודגים

דיאטלי
קלוריות בכל המתכון : 1300 קלוריות
בחלוקה לארבע מנות:  כ440 קלוריות במנה
סה"כ נקודות שומרי משקל במתכון: כ-32 נקודות
בחלוקה לארבע מנות: כ- 8 נקודות למנה

צילום: טלי גרופית

צילום: טלי גרופית

המצרכים
2 גזר מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות
1פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל צ'לי/חריף חתוך לקוביות (אופציונלי)
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
4 שני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 עגבנייה קצוצה
1 כף נענע יבשה
1 כפית שמן זית
500 גרם פילה דג לבן חתוך לרצועות /קוביות מושרה במלח ולימון כחצי שעה
½1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית פפריקה מעושנת
¼ כפית קארי
½ כוס אורז אדום
1 כוס מים (ניתן להשתמש בציר דגים/עוף)
מיץ מלימון לפי הטעם
ההכנה

  1. לאדות בסיר מכוסה את הירקות והשמן כ-10 דקות על אש קטנה
  2. להוסיף את הדג ולערבב
  3. להוסיף תבלינים לבחוש ולאדות עד שינוי צבע הדג
  4. להוסיף אורז אדום לערבב
  5. להוסיף את הציר להביא לרתיחה ולבשל כ 35-45 דקות בסיר מכוסה, אין לבחוש בזמן הבישול
  6. משאירים למנוחה של כ-5 דקות ופותחים קלות עם מזלג
  7. מוספים מיץ מלימון אחד או יותר לפי הטעם

מומלץ להגיש עם כוסברה שמיר או עירית קצוצה ופלח לימון בצד.

כרוב כמו ממולא

דיאטלי

קלוריות בכל התבשיל:610 קלוריות
בחלוקה לשתי מנות :310 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל לכל התבשיל: 16 נקודות
ורק 8 נקודות למנה!!!

צילום: טלי גרופית

צילום: טלי גרופית

למצרכים
1 ק"ג כרוב ירוק פרוס עבה
250 גרם בשר בקר טחון טרי או חזה עוף טחון
3 כפות אורז
2 קוביות בצל מטוגן קפוא דורות
2 קוביות רוטב עגבניות בזילקום קפוא של דורת
2 קוביות פטרוזיליה קצוצה קפואה של דורות
כ-2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
ממלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה

  1. לשמן מחבת בספרי שמן
  2. להוסיף את קוביות הבצל המטוגן לחמם עד הפשרה
  3. להוסיף את הבשר לטגן תוך ערבוב ופרור עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין
  4. להוסיף את הכרוב לכסות ולבשל על אש קטנה כעשר דקות, מדי פעם לערבב, הכרוב מתאדה ומוציא נוזלים
  5. להוסיף את כל יתר המרכיבים ולבחוש להביא לרתיחה ולבשל כ-20 דקות מכוסה. מדי פעם לבחוש
  6. במידה וחסר נוזלים יש להוסיף
  7. לטעום ולשפר תיבול

פסוקו של דבר …
הטעם משתבח ביום למחרת
לא ניתן להכין עם כרוב סגול
כמו בממולאים העדיפו אורז עגול
ניתן להחליף את הבשר בחצי כוס אורז
*לטבעון ניתן להשתמש בטחון מהצומח

חזה עוף עם קישואים ופטריות על מצע פירה

דיאטלי
סה"כ קלוריות לכל המתכון:808 קלוריות
למנה בחלוקה ל2 מנות: 404
נקודות שומרי משקל למתכון: 12 נקודות
בחלוקה לשתי מנות: 6 נקודות
כתוספת פירה כרובית ב 0 נקודות

צילום: טלי גרופית

צילום: טלי גרופית

המצרכים
300 ג' חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
מושרה לחזה עוף
לערבב בקערה
מיץ מחצי לימון
1 כף תבלין שוארמה
מלח ופלפל לפי הטעם
להשרות את חזה העוף לחצי שעה במשרה
הירקות
3 קישואים חתוכים לחצאי עיגולים
300 גרם פטריות שמפיניון/ יער(קטנות להשאיר שלמות, גדולות לפרוס גס)
1 בצל קצוץ2 שיני שום קצוצות
1 ציר ירקות (או מים+ אבקת מרק ביתית)
1כף תבלין פיצה
פלפל שחור גרוס
מלח
ההכנה

  1. השרות את החזה בצ'ילי וכפית פפריקה כחצי שעה.
  2. לטגן את הבצל עד שהוא שקוף
  3. להוסיף פטריות וקישואים עד שהקישואים מתרככים
  4. להוסיף את החזה לירקות וטגן עד שינוי צבע העוף
  5. להוסיף מים ותבלינים ולבשל כ 5-8 דקות

פירה כרובית

כרובית מבושלת במים עד רכות מרוסקת לפירה עם מלח פלפל ושום . מנה טעימה שמשתלבת נהדר כתוספת לכל ארוחה

צילום: טלי גרופית

צילום: טלי גרופית

המצרכים
1כרובית קטנה חתוכה
2 קוביות שום דורות (נוח)
מים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
ההכנה

  1. בסיר קטן לדחוס את הכרובית
  2. לכסות במים רותחים
  3. להרתיח ולבשל מכוסה על אש קטנה עד ריכוך מלא (20-30 דקות)
  4. לסנן היטב מהמים
  5. לטחון במעבד מזון או מוט בלנדר עם קוביות השום לטבל

חג שמח ולאחריו חזרה לשגרה טעימה ובריאה

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, בריאות, מתכונים, קיימות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.