מתוקים בריאים: מאפינס שוקולד וסלק

מאפינס שוקולד רכים ועסיסים עם תוספת מפתיעה

Print Friendly

אני תמיד מחפשת דרך להוסיף ירקות לתפריט והפעם הכינותי מאפינס שוקולד עסיסי עם תוספת סלק איש מהטועמים לא ניחש שיש סלק במאפינס, אבל כולם שבחו את הטעם.
המתכון באדיבות חברת כרמית ועדי דב (צילומים: גלי איתן)

צילום: גלי איתן

צילום: גלי איתן

מצרכים:

375 גר׳ סלק מקולף ומגורר (הכי קל במעבד מזון)
270 גר׳ קמח תופח
35 גר׳ אבקת קקאו
200 גר׳ סוכר חום כהה
3 ביצים בטמפרטורת חדר
150 גר׳ חמאה
150 גר שוקולד אגו מריר מעולה 60% מוצקי קקאו

ההכנה:

  1. בקערה לערבב את הקמח, הקקאו והסוכר.
  2. להוסיף את הסלק המגורר, הביצים והחמאה המומסת. מערבבים היטב.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומוסיפים אותו לקערה עם שאר המצרכים המעורבבים.
  4. לאחד למסה אחידה  בערבוב קצר
  5. מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
  6. אופים כ 25 דקות או עד שמוכן (לנעוץ קיסם ושיצא יבש).

תהנו

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>