Skip to content

חמים ומתוק לערבי הסתיו

אין כיף גדול יותר מלהתכרבל יחד כל המשפחה, חברים או עם הבן הזוג תחת שמיכה גדולה מול מסך הטלוויזיה בליווי משקה חם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

 שני מתכונים קלי הכנה  למתוקים וחמים האחד לסחלב באדיבות רשת גרג והשני מתכון למרק שוקולד

מתכון משקה סחלב מרשת גרג

 צילום: אסף לוי
צילום: אסף לוי

מצרכים ל-4 מנות

250 מ"ל חלב קר
1 כף גדושה סוכר
1 כף קורנפלור מהולה ברבע כוס חלב קר
1 כפית תמצית מי ורדים

להגשה

1 כף גדושה קוקוס קלוי
1כף אגוזים קצוצים דק
מעט קינמון

ההכנה

  1. להרתיח את החלב והסוכר,
  2. כשרתח להוסיף את הקורנפלור המומס בחלב ולערבב היטב.
  3. להנמיך את האש ולקראת רתיחה נוספת,
  4. להוסיף את מי הוורדים ולבשל עד הגעה לסמיכות הרצויה.

הגשה

להעביר לכוס. להוסיף את הקוקוס, האגוזים ומעט קינמון

 מרק שוקולד מתובל

 צילום: הילה אקסלרוד
צילום: הילה אקסלרוד

המצרכים

½ ליטר חלב
½ כוס (50גרם) סוכר
1 מקל וניל חצוי
2 תרמילי הל
1 מסמרי ציפורן
2 גרגרי פלפל אנגלי
1 כוכבי אניס
1 מקל קינמון
קמצוץ צ`לי גרוס
200 גר שוקולד למריר 70% שבור
1כוס חמוציות וצימוקים מושרה במעט ליקר

ההכנה

  1. להרתיח את החלב והתבלינים ביחד תוך ערבוב שהסוכר ימס. לבשל על אש קטנה רבע שעה .
  2. לכבות את האש ולקרר. אחרי הקירור מחממים שוב עד רתיחה
  3. שמים בקערה את שוקולד למריר
  4. ומסננים את המרק הרותח לתוך קערה השוקולד בוחשים עד המסת השוקולד.
  5. מוספים את החמוציות והצימוקים המסוננים

להגשה

עם שקדי מרק משוקולד לבן קצוץ
או תותים ובנננות מצופים בשוקולד
מקלות ביגלה מצופים בשוקולד

ההגשה

יוצקים לגביעים ומעטרים בתותים או בננות מצופות בשוקולד ושברי שוקלד לבן
מניחים שני מקלות ביגלה מצופות

צילום: הילה אוקסלורד
צילום: הילה אוקסלרוד

חורף חמים ונעים!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן