Skip to content

ממטבחה של אימא: אתגר הקינוחים לפסח

בלי קמח, מצטמצמות האפשרויות לקינוחים, וקינוח כשר הופך לאתגר. הקונדיטורית, אפי בלה, מגלה איך ליצור את הקינוח האולטימטיבי לפסח, שאפילו אליהו הנביא לא יוכל להתאפק...
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בלי קמח, מצטמצמות האפשרויות לקינוחים, וקינוח כשר הופך לאתגר. הקונדיטורית, אפי בלה, מגלה איך ליצור את הקינוח האולטימטיבי לפסח, שאפילו אליהו הנביא לא יוכל להתאפק…

מאת: אפי בלה

אביב הגיע פסח בא, וצוות הווי ובידור נכנס לפעולה. איך מעסיקים את הילדים שלושה שבועות? רותמים את הסבים והסבתות, מזמינים צימר עם חברים, מחפשים איזה מופע ועדיין נשארים עוד כל כך הרבה ימים שצריך למלא…

אילו כל שנה לא היתה מהומה משפחתית סביב ליל הסדר – דיינו
אילו כל שנה לא היתה מהומה משפחתית סביב ליל הסדר – דיינו

כמו משפחות רבות, גם אנחנו חוגגים את החג לסירוגין: שנה אחת אצל הוריי ושנה אחת אצל חמי וחמותי.

כמדי שנה, אני האחראית האולטימטיבית לקינוח ליל הסדר (על הבישולים אחראיות אמי ודודותיי היקרות, שמפליאות לבשל אוכל מצוין).

בלי קמח, מצטמצמות האפשרויות לקינוחים, וקינוח כשר הופך לאתגר. אבל עניין קינוחי פסח, בעיקר אלו הכוללים הרבה חמאה, שמנת, שוקולד, אבקת שקדים וביצים, יכול להיות מעדן של ממש. אין צורך לוותר על איכות וטעם.

כתחליף לקמח, ניתן להשתמש באבקת שקדים במקום השימוש המקובל בקמח מצה, שאיתו קשה להגיע למאפים טעימים באמת…

.

בראוניז עם שלושת השוקולדים

אבקת שקדים מחליפה את הקמח. הבראוניז כל כך עשירים ומתוקים, שאני חותכת אותם לקוביות קטנות ומגישה אותן כממתק.

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 20 דקות          כ-50 סועדים

מצרכים

בראוניז עם שלושת השוקולדים, צילום: אפי בלה
בראוניז עם שלושת השוקולדים, צילום: אפי בלה
  • תבנית בגודל 25X25 סנטימטר
  • 2 ביצים בטמפרטורת חדר
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאה
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם קקאו, מנופה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ

למראה מגרה, ניתן להשאיר חלק מהשוקולד הקצוץ בצד ולפזר אותו מעל התערובת, לפני האפייה.

 אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בעזרת מטרפה, מקציפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. בסיר קטן ממיסים חמאה ושוקולד מריר, מקררים מעט ומוסיפים לביצים.
  4. מוסיפים לביצים ולשוקולד את אבקת השקדים, הקקאו ואת השוקולדים הקצוצים.
  5. בתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת בצורה אחידה.
  6. אופים בין 15 ל-18 דקות, עד שפני המאפה נראים אפויים, ועל קיסם הננעץ במרכז נשארים פירורים לחים.
  7. מקררים לטמפרטורת החדר. לפני החיתוך מכניסים את מאפה הבראוניז למקרר לפחות לשעה, עד שהוא מתקשה. חותכים לקוביות קטנות 3*3 סנטימטר (אם לא פיזרתם שוקולד קצוץ מלמעלה, ניתן לבזוק אבקת סוכר לקישוט).
  8. מומלץ לשמור את הבראוניז במקרר.

חג שמח לכל בית ישראל.

7 Comments

  1. א.ב.ב
    17 באפריל 2012 @ 17:55

    מתכון מעולה , אהבתי .

  2. תחיה בלה
    15 באפריל 2012 @ 12:38

    הכנתי ויצא נהדר,יפה וטעים, ממולץ לאוהבי שוקולד!!

  3. גלית
    5 באפריל 2012 @ 16:17

    וקקאו אותה השאלה…

  4. גלית
    5 באפריל 2012 @ 16:17

    למי שלא התברך עדיין במשקל במטבח…כמה זה 150 גר' סוכר בכוסות? 🙂

    • אפי
      7 באפריל 2012 @ 21:21

      150 גר' סוכר = 3/4 כוס ו50 גר' קקאו = 1/3 כוס. בהצלחה

  5. רותי
    5 באפריל 2012 @ 15:44

    מיוחד ומעניין – אנסה – תודה וחג שמח

  6. גלית
    4 באפריל 2012 @ 17:02

    תודה! קניתי!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן