Skip to content

ממטבחה של אימא: אתנחתא צמחונית לפני עונת הנפנוף

כנראה שזהו אחד מן המאכלים שהומצאו במיוחד כדי לחסוך זמן במטבח ולתת מענה לפיות רעבים. פשוט, מזין ומשביע - אפי בלה מביאה את המתכון הסודי מבית אימא ל"קיצ'רי"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

כנראה שזהו אחד מן המאכלים שהומצאו במיוחד כדי לחסוך זמן במטבח ולתת מענה לפיות רעבים. פשוט, מזין ומשביע – אפי בלה מביאה את המתכון הסודי מבית אימא ל"קיצ'רי"

מאת: אפי בלה

הארוחות הכבדות של פסח מאחורינו, וברוח קדמית מתחיל לנשב עשן המנגל של יום העצמאות. בין החגים, התקופה בה מהרהרים בסאת סבלו של העם היהודי, רצוי לעשות אתנחתא מהבישולים עתירי הקלוריות והשומן, ולבשל אוכל בריא וקליל יותר.

סליק התבלינים האינסופי בביתה של אפי בלה
סליק התבלינים האינסופי בביתה של אפי בלה

אחד מן המתכונים המצויינים היוצאים ממטבחה של אימי, מגיע הקיצ'רי, שהוא תבשיל של אורז עם עדשים כתומות. אמי ממוצא עיראקי (ואני בעקבותיה), נוהגות לבשל קיצ'רי בימים שהזמן קצר והמלאכה מרובה, ובכל זאת צריך להספיק ולבשל ארוחת צהריים מזינה במהירות. מומלץ להגיש לצד הקיצ'רי סלט רענן ופיקנטי של עשבי תיבול טריים ויוגורט. לצורך הסעודה, קטפתי את כל עשבי התיבול הטבעיים מגינת הירק שלי, אין כיף גדול מזה.

המלצה: מי שלא גידל מימיו מגוון עשבי תיבול בגינה או באדנית באדן החלון, לא ידע את הגאווה שבשימוש בעשבי תיבול טבעיים ואישיים, אשר רק משפרים ומעצימים את איכות התבשיל.

קיצ'רי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות          מתכון ל-6 סועדים

מצרכים

קיצ'רי על-פי המתכון של אימא, צילום: אפי בלה
קיצ'רי על-פי המתכון של אימא, צילום: אפי בלה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
  • 4 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות כמון
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את שמן הקנולה ומזהיבים קלות את הבצל הקצוץ.
  2. מוסיפים את האורז והעדשים ומטגנים 2 דקות.
  3. מוסיפים את המים הרותחים ואת המלח, הפלפל והכמון.
  4. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 15 דקות נוספות.
  5. מטגנים את השום הקצוץ בשמן זית ושופכים את השום על הקיצ'רי, יחד עם השמן ומגישים בצלחת יפה.

3 Comments

  1. תחיה בלה
    22 באפריל 2012 @ 17:41

    עושה חשק לנסות

  2. אפי
    18 באפריל 2012 @ 20:54

    יאמי, דווקא בא לי על הגרסה שלכם!

  3. גלית
    17 באפריל 2012 @ 22:39

    אפי יקרה, מה זה הקיצ'רי האשכנזי הזה ???
    אצלנו הוא אדום, ומוגש לא עם יוגורט ועשבי תיבול לפלפיים אלא עם חציל מטוגן! וביצת עין ליד….
    קיצ'רי במחוזותנו הוא עוד הזדמנות לאכול משהו שמן ולא בריא כמובן!

    אני בכל מקרה מעדיפה את הגרסה הזו כמובן 🙂
    נראה לי שאלך על זה מחר.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן