מאפה חצילים ופרמזן לשבת שמשית

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

Print Friendly

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

מאת: יולה זובריצקי

מצרכים

  • 3 חצילים
  • 250 גרם בשר בקר טחון (אפשר לערבב סוגי בשר שונים)
  • 1 בצל אדום
  • 4 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מיונז
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן (לשומרי כשרות, ניתן להחליף בכף מיונז)
  • 1 עגבניה בשלה פרוסה לפלחים דקים
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. פורסים את החצילים השטופים לרוחב, מניחים על תבמית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים שמן זית ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  2. בינתיים, מטגנים במחבת בשמן זית את השום הקצוץ, מוסיפים בצל קצוץ. כשמזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים כ-10 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  3. רוטב: מערבבים את הביצים עם המיונז, ממליחים.
  4. הרכבה - משמנים תבנית בחמאה (לשומרי כשרות – שמן זית), מניחים חצי מהחצילים, מעליה מניחים את הבשר, לאחר מכן חצי מהרוטב ובהמשך עגבניה. מכסים בשאר החצילים, שארית הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן.
צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

הצעת הגשה: להוסיף רוטב טחינה: טחינה גולמית מעורבבת עם מים, מלח, שום ולימון.

בתיאבון!

Print Friendly

על אודות יולה זובריצקי

בעלת סטודיו Yula-Designs, לצילום למיתוג וניהול מותג. צילום אוכל, צילום אדריכלות ועיצוב פנים, צילום מוצר ולייפסטייל. מתמחה בצילום וסטיילינג של אוכל – צילום למגזינים, ספרים ועסקים בתחומי האוכל. עוסקת בכל מה ששיך לפתרונות ויזואליים שיווקיים וחווייתיים לעסקים אתר :www.yula-photography.pro
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על מאפה חצילים ופרמזן לשבת שמשית

  1. מאת מרמאו‏:

    נראה מהמם…
    יולה את מולטי טאלנט…
    אני בטוח שיצא טעים במיוחד…

    תודה על המתכון המפורט ועל התמונות המגרות…

  2. מאת אידה‏:

    חבל שאי אפשר לאכול מהמחשב זה כל כך מגרה שלא יכולה לחכות עד שאכין
    אפי תמשיכי ללמד אותנו מאכלים מבית אימך. נשיקאידהות לילדיך המתוקים וד"ש לאורי.

  3. מאת זיו‏:

    נראה טעים ומזמין. ינוסה בקרוב