מאפה חצילים ופרמזן לשבת שמשית

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

מאפה חצילים ופרמזן לשבת שמשית

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

מאת: יולה זובריצקי

מצרכים

  • 3 חצילים
  • 250 גרם בשר בקר טחון (אפשר לערבב סוגי בשר שונים)
  • 1 בצל אדום
  • 4 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מיונז
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן (לשומרי כשרות, ניתן להחליף בכף מיונז)
  • 1 עגבניה בשלה פרוסה לפלחים דקים
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. פורסים את החצילים השטופים לרוחב, מניחים על תבמית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים שמן זית ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  2. בינתיים, מטגנים במחבת בשמן זית את השום הקצוץ, מוסיפים בצל קצוץ. כשמזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים כ-10 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  3. רוטב: מערבבים את הביצים עם המיונז, ממליחים.
  4. הרכבה – משמנים תבנית בחמאה (לשומרי כשרות – שמן זית), מניחים חצי מהחצילים, מעליה מניחים את הבשר, לאחר מכן חצי מהרוטב ובהמשך עגבניה. מכסים בשאר החצילים, שארית הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן.
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

הצעת הגשה: להוסיף רוטב טחינה: טחינה גולמית מעורבבת עם מים, מלח, שום ולימון.

בתיאבון!

5 Comments

  1. מרמאו
    12 באוגוסט 2013 @ 17:40

    נראה מהמם…
    יולה את מולטי טאלנט…
    אני בטוח שיצא טעים במיוחד…

    תודה על המתכון המפורט ועל התמונות המגרות…

  2. אידה
    22 באפריל 2012 @ 22:34

    חבל שאי אפשר לאכול מהמחשב זה כל כך מגרה שלא יכולה לחכות עד שאכין
    אפי תמשיכי ללמד אותנו מאכלים מבית אימך. נשיקאידהות לילדיך המתוקים וד"ש לאורי.

    • יולה זובריצקי
      22 באפריל 2012 @ 23:15

      תודה אידה. לא מכירה את אורי :-), ונשיקה לילדה תמיד שמחה לתת
      זה מתכון שנולד בסדרת מתכונים לאוכל בריא
      שיהיה בתיאבון
      יולה

  3. זיו
    22 באפריל 2012 @ 12:29

    נראה טעים ומזמין. ינוסה בקרוב

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

מאת: יולה זובריצקי

מצרכים

  • 3 חצילים
  • 250 גרם בשר בקר טחון (אפשר לערבב סוגי בשר שונים)
  • 1 בצל אדום
  • 4 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מיונז
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן (לשומרי כשרות, ניתן להחליף בכף מיונז)
  • 1 עגבניה בשלה פרוסה לפלחים דקים
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. פורסים את החצילים השטופים לרוחב, מניחים על תבמית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים שמן זית ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  2. בינתיים, מטגנים במחבת בשמן זית את השום הקצוץ, מוסיפים בצל קצוץ. כשמזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים כ-10 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  3. רוטב: מערבבים את הביצים עם המיונז, ממליחים.
  4. הרכבה – משמנים תבנית בחמאה (לשומרי כשרות – שמן זית), מניחים חצי מהחצילים, מעליה מניחים את הבשר, לאחר מכן חצי מהרוטב ובהמשך עגבניה. מכסים בשאר החצילים, שארית הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן.
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

הצעת הגשה: להוסיף רוטב טחינה: טחינה גולמית מעורבבת עם מים, מלח, שום ולימון.

בתיאבון!

5 Comments

  1. מרמאו
    12 באוגוסט 2013 @ 17:40

    נראה מהמם…
    יולה את מולטי טאלנט…
    אני בטוח שיצא טעים במיוחד…

    תודה על המתכון המפורט ועל התמונות המגרות…

  2. אידה
    22 באפריל 2012 @ 22:34

    חבל שאי אפשר לאכול מהמחשב זה כל כך מגרה שלא יכולה לחכות עד שאכין
    אפי תמשיכי ללמד אותנו מאכלים מבית אימך. נשיקאידהות לילדיך המתוקים וד"ש לאורי.

    • יולה זובריצקי
      22 באפריל 2012 @ 23:15

      תודה אידה. לא מכירה את אורי :-), ונשיקה לילדה תמיד שמחה לתת
      זה מתכון שנולד בסדרת מתכונים לאוכל בריא
      שיהיה בתיאבון
      יולה

  3. זיו
    22 באפריל 2012 @ 12:29

    נראה טעים ומזמין. ינוסה בקרוב

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן