Skip to content

מזון העתיד כבר כאן

המזון שיספק לנו את מרבית המרכיבים החיוניים לגופנו, נמצא בכשני שלישים מכדור הארץ. שלמה וולפברג מסביר כיצד האצות הגדלות באוקיינוסים יכולות להפוך אותנו לבריאים וחסונים מתמיד
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

המזון שיספק לנו את מרבית המרכיבים החיוניים לגופנו, נמצא בכשני שלישים מכדור הארץ. שלמה וולפברג מסביר כיצד האצות הגדלות באוקיינוסים יכולות להפוך אותנו לבריאים וחסונים מתמיד

מאת שלמה וולפברג

הם גדלים בכמויות אדירות בצורה טבעית – ללא כל צורך בפיקוח, הדברה או שימוש במשאבים יקרים, כמו מים להשקיה ודלק להפעלת מכונות גדולות ובזבזניות. הם מכילים כמות אדירה של חלבון בריא מהצומח, מספר עצום של מינרלים חיוניים, סיבים תזונתיים ועוד אינספור מרכיבים חיוניים לבריאותנו. נשמע קצת "Too good to be true"? האמת, מדובר באמת לאמיתה.

אצות למאכל, צילום: סטף מארוץ', ויקימדיה
אצות למאכל, צילום: סטף מארוץ', ויקימדיה

מזון העתיד הוא האצות. הצמחים העתיקים הללו, מאכלסים את האוקיינוסים של כדור הארץ מזה מיליארדי שנים… יש משהו בעובדה, שמדובר במזון בר לחלוטין, שיד אדם עדיין לא שינתה את טבעו המקורי.

אחד המחסורים הגדולים בתזונתנו

מכירים את התחושה שחייבים לאכול פתאום משהו מלוח, לרוב חטיף או קרקר? זוהי הדרך של גופנו להתריע שיש לו חוסר במינרלים.

מאחר שבטבע, המלח עשיר מאוד במינרלים, אנו נמשכים באופן אוטומטי לטעם זה. הבעיה היא שהמלח הלבן התעשייתי שמופק כיום, חסר את המינרלים החיוניים לבריאותנו, ומספק לנו רק נתרן-כלורי (שבמידה גבוהה מזיק לגוף ומעלה לחץ דם). בשביל לספק לגוף את המינרלים החסרים (כ-80 עד 90% מהאוכלוסייה חסרים מינרלים באופן כרוני), כדאי לעשות הכרות עם צמחי הים – האצות. עשירות מאוד במינרלים, ובחלקן אף יותר מ-50 סוגים שונים של רכיבים חיוניים!

הנה דרך פשוטה ומהנה לשלב אותן בתפריט שלנו:
.

סלט אצות וכרישה

מצרכים

סלט אצות, צילום: שלמה וולפברג
סלט אצות, צילום: שלמה וולפברג
  • חופן גדול של אצות וואקמה מיובשות
  • קופסת אצות כרוב (בחנויות של הקהילה הרוסית)
  • שני מלפפונים
  • כרישה אחת (פראסה / לוף… הכל אותו הירק)
  • רבע כרוב לבן
  • כפית שמן שומשום
  • כפית שמן זית
  • לא צריך מלח ! המינרלים כבר בפנים, אולי טיפה רוטב סויה איכותי בשביל הטעם

הכנה

  1. להשרות את אצות הוואקמה בכלי עם מים בטמפרטורת החדר למשך 10-15 דקות, ולסנן. כדאי לשמור את המים, ולאחר מכן לשתות אותם בתור תה אצות קר ומרענן, או להשתמש בהם כציר אצות לבישול.
  2. לחתוך את הירקות.
  3. לערבב את כל המצרכים בקערה גדולה, עם התיבול כמובן.

זהו – לאכול ולמלא את מלאי המינרלים והחלבונים בגופנו.

שיהיה בתיאבון ולבריאות.

2 Comments

  1. דודו
    20 במאי 2012 @ 14:30

    ,תודה שלמה על הכתבה.
    נשמע אכן כמזון מושלם.
    אך ברצוני לדעת את דעתך על הנושאים הבאים:
    1. האם האצות לא מכילות חומרים מזוהמים ומסוכנים הקיימים בים כמו מתכות כבדות. או למשך אצות שהיו באזור דליפת הכור היפני ?
    2. כיצד נוכל לוודא שאיננו עוברים את כמות המינירלים המותרת (אני מתיחס לתוסף תזונה של אצות).
    תודה

    • שלמה
      28 במאי 2012 @ 10:21

      שלום דודו,
      שמח שאהבת את הכתבה.
      בנוגע לשאלותיך: 1. בשביל לבדוק את רמת החומרים המסוכנים והמתכות הכבדות שאנו צורכים, צריכים פשוט לעשות בדיקה ספציפית של המוצרים של החברות השונות. לרוב יש נתונים וגם פיקוח ומעקב אחריהם בחברות המוכרות. פשוט להיכנס לאתר החברה או ליצור איתם קשר ישירות.
      2. כאשר מדובר בתוספי מזון ניתן באמת לצרוך כמות גבוהה מדי של מינרלים ולהפר את המאזן הנכון של הגוף. בשביל לבדוק זאת אני חושב כרגע על שתי אפשרויות פשוטות: אחת, לבדוק איך אתה מרגיש עם ובלי התוסף עצמו. ואז להבין איך הוא משפיע עליך – מוסיף או מוריד למאזן של גופך. שניה, לעשות בדיקת דם ולבדוק חריגות בכמויות השונות.
      מקווה שעזרתי,
      שלמה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן