Skip to content

לקראת שבועות: פאי גבינה וצימוקים

אוטוטו שבועות, ואנו מתכוננים להעמיס קלוריות משלל מתכוני מוצרי החלב. יולה זובריצקי ממשיכה במסורת החג, ומביאה את המתכון לעוגה האולטימטיבית, שתשאיר אותנו מחייכים עד ראש השנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אוטוטו שבועות, ואנו מתכוננים להעמיס קלוריות משלל מתכוני מוצרי החלב. יולה זובריצקי ממשיכה במסורת החג, ומביאה את המתכון לעוגה האולטימטיבית, שתשאיר אותנו מחייכים עד ראש השנה

מאת: יולה זובריצקי

שבועות הוא אחד החגים היפים בעיני, מלא במאכלים טעימים. בלי לשים לב, ברוב המתכונים מתחבאים להם מאות גרם חמאה ושמנת מתוקה. זה מאוד טעים, אבל אם רוצים לטעום מכל העוגות והמאפים של החג, מצטבר לנו שוב הצורך לדיאטה של אחרי החגים.

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

בדרך כלל, אני מנסה להכין מאכלים טעימים, אבל עם חשיבה על מגבלה מסויימת בקלוריות ואחוזי שומן. ככה נולד המתכון של פאי הגבינה. אומנם לא דיאטתי, אבל יחסית מצומצם בקלוריות.
.

פאי גבינה וצימוקים 

המצרכים לבצק

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 חלמון
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמנת חמוצה

הכנת הבצק

  1. מערבבים את החמאה עם הקמח.
  2. מוסיפים חלמון וסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים תמצית וניל.
  3. מוסיפים את השמנת.
  4. משמנים בחמאה תבנית פאי עגולה (קוטר 26 סנטימטר). בוזקים קצת קמח.
  5. משטחים את הבצק עם הידיים בתבנית, כולל הדפנות.
  6. אופים בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות ומוציאים כדי להמשיך ולמלא בגבינה.

מצרכים למלית הגבינה

  • 500 גרם גבינה לבנה למאפים, בסגנון כנען/טיב טעם 5%
  • 1 חלבון
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מלימון
  • 1כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס צימוקים מושרים ב-3 כפות ברנדי

הכנת המלית

  1. מסננים את הצימוקים שהשרינו בברנדי.
  2. מערבבים עם שאר חומרי מלית הגבינה.
  3. ממלאים את הפאי האפוי חלקית.
  4. מחזירים לתנור, וממשיכים לאפות ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות.
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן