Skip to content

ממטבחה של אימא: הפעם זה מטבחו של אבא

יש בוקר אחד בשבוע שאסור להפריע לאימא, וזה שבת בבוקר. אפי בלה נוהגת להשלים שעות שינה, ואילו בן זוגה נדרש לקום השכם, ובשיתוף עם הילדים, להכין סעודה לתפארת: פנקייק
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יש בוקר אחד בשבוע שאסור להפריע לאימא, וזה שבת בבוקר. אפי בלה נוהגת להשלים שעות שינה, ואילו בן זוגה נדרש לקום השכם, ובשיתוף עם הילדים, להכין סעודה לתפארת: פנקייק

מאת אפי בלה

הגיע הזמן לפרגן לבעלי היקר, בשלן מצויין ויצירתי מאוד. שבת בבוקר זהו הזמן של בעלי לבלות עם הילדים, בעודי מנסה להשלים שעות שינה חסרות (ותאמינו לי שחסרות הרבה!!!).

חביתיות עם שוקולד, צילום: קרל גרובר, ויקימדיה
חביתיות עם שוקולד, צילום: קרל גרובר, ויקימדיה

הילדים יודעים, שבשבת המטבח נפתח, ואפשר להזמין מאבא מה שמתחשק. המנה המועדפת עליהם היא בדרך כלל פנקייק. בספר ישן שבעלי קיבל מסבתו בילדותו, של מותג הבישול והאפיה האמריקני בטי קרוקר שהומצא בשנות השלושים, מצאנו מתכון לחביתיות עם שיבולת שועל. הפנקייקים יוצאים טעימים ועשירים מאוד בטעם – ואולי גם קצת יותר בריאים – אם כי לאחר שילדיי מורחים רוטב שוקולד ומפזרים סוכריות מעל, קשה לקרוא לזה בריאותי, אבל זה בהחלט הרבה יותר כיפי.

אצלנו, עוד לפני טרנד המאסטר שף לילדים, אנחנו אוהבים לשתף את הילדים בבישול. הילדים שוקלים את המצרכים, חותכים, מערבבים ונהנים מחווית חדוות הבישול. הסיפוק בארוחה שגם הם שותפים להכנתה הוא גדול ומעשיר, ועכשיו נותר רק לחכות ליום שבו הם ישתפו את הכלים !
.

פנקייק (חביתיות) עם שיבולת שועל

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 20 דקות          מתכון ל-3 סועדים (6 חביתיות בינוניות)

מצרכים

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס שיבולת שועל אינסטנט
  • 3/4 כוס חלב
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1 כף סוכר (אפשר להמיר בדבש)
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. טורפים בעזרת מטרפה את הביצה עד שנעשית אוורירית.
  2. מוסיפים את כל החומרים הנוספים ומערבבים עד שהתערובת חלקה. לקבלת פנקייקים דקים יותר, ניתן להוסיף רבע כוס חלב.
  3. מחממים מחבת וממיסים חמאה, מוזגים בלילה לפי הגודל הרצוי של הפנקייק. מחכים עד שיופיעו בועות בודדות והופכים כעבור כדקה. ממשיכים לטגן את הצד הנוסף עד שמזהיב.
  4. מוזגים על החביתית החמה סירופ מייפל, רצוי מעץ אדר קנדי אמיתי. האמריקנים נוהגים להוסיף כמות נדיבה של חמאה מלמעלה.

בתיאבון.

.
התמונה באדיבות: www.FreeDigitalPhotos.net

2 Comments

  1. גלית
    31 במאי 2012 @ 19:15

    יאמממממיייייי! גם אצלנו נוהגים בשבת בבוקר להתפנק עם פנקייקים, ננסה הפעם את שלכם. תודה!

    • אפי
      2 ביוני 2012 @ 22:27

      בהצלחה!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן