Skip to content

נשיא חוף השנהב בביקור בישראל: זה משפיל לראות אזרחי אפריקה מנסים להגר בכל מחיר

יו"ר הכנסת נפגש בלשכתו עם נשיא חוף השנהב, אלסאן אווטארה, המקיים ביקור נשיאותי בישראל לראשונה זה 50 שנה. הוא הבטיח להשיב הביתה מהגרים מארצו: "זה נורא לראות את הנוער האפריקני מנסה לצלוח את הים וטובע בדרך לאירופה. מטרתנו לפתח את אפריקה ולהשאיר את הנוער אצלנו"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יו"ר הכנסת נפגש בלשכתו עם נשיא חוף השנהב, אלסאן אווטארה, המקיים ביקור נשיאותי בישראל לראשונה זה 50 שנה. הוא הבטיח להשיב הביתה מהגרים מארצו: "זה נורא לראות את הנוער האפריקני מנסה לצלוח את הים וטובע בדרך לאירופה. מטרתנו לפתח את אפריקה ולהשאיר את הנוער אצלנו"

מאת צבי זינגר

"אזרחי חוף השנהב לא רוצים לחיות בגלות; נשתף עמכם פעולה להחזרת אזרחינו". כך אמר היום נשיא חוף השנהב, אלסאן אווטארה, ליו״ר הכנסת ראובן (רובי) ריבלין. גם לראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר נשיא חוף השנהב כי הוא מסכים שישראל תעביר לארצו את תושבי חוף השנהב שהגיעו לכאן ללא אישור.

נשיא חוף השנהב: מוכן להחזרת מהגרים בלתי חוקיים לארצו. (צילום: איציק הררי, דוברות הכנסת)
נשיא חוף השנהב: מוכן להחזרת מהגרים בלתי חוקיים לארצו. (צילום: איציק הררי, דוברות הכנסת)

יו"ר הכנסת נפגש ביום ב' בלשכתו עם נשיא חוף השנהב, אלסאן אווטארה, המקיים ביקור נשיאותי בישראל לראשונה זה 50 שנה. במהלך הפגישה שוחחו יו"ר הכנסת ונשיא חוף השנהב על מכלול היחסים והקשרים בין חוף השנהב לישראל, ודנו גם בסוגיית ההגירה מאפריקה, ובכלל זה מחוף השנהב, שישראל מתמודדת עמה.

אווטארה אמר לריבלין כי בארצו מכירים היטב את בעיות ההגירה, "גם כמדינה קולטת פליטים וגם כמדינה שממנה ברחו 250 אלף פליטים בתקופת המשבר הפוליטי החמור שפקד אותה. עד היום, עלה בידינו לצמצם את מספר הפליטים במדינות העולם לכ-60 אלף, ואנו תקווה שישובו לחוף השנהב בחודשים הקרובים. עבורי, זה די משפיל לראות את אזרחי אפריקה מנסים להגיע לארץ אחרת כמעט בכל מחיר, זה נורא לראות את הנוער האפריקני מנסה לצלוח את הים וטובע בדרך לאירופה. מטרתנו לפתח את אפריקה ולהשאיר את הנוער אצלנו. על פי האינפורמציה ששמענו, יש בישראל כאלפיים תושבי חוף השנהב, אנחנו לא בטוחים שהמספר הזה מדויק. נבדוק את הרשימה הלכה למעשה ונשיב את אזרחינו למולדתם תוך שיתוף פעולה מלא עם ישראל".

יו"ר הכנסת בירך את הנשיא אווטארה על מאמציו לקידום דמוקרטיה ויציבות בארצו, ועל היותו מהלוחמים הגדולים למען הדמוקרטיה בעולם, והעלה את בעיית ההגירה מאפריקה: "אנחנו נתקלים היום בבעיה של הסתננות מאריתריאה וסודן. הגירה זו יוצרת מעמסה כלכלית וחברתית, עשרה אחוז מתושבי אילת הם מהגרים וזה יוצר אי שקט. ישראל מכבדת את כל האמנות הבינלאומיות בכל מה שנוגע לפליטים, אנחנו מכבדים את הצורך של פליטים להיות מוגנים, כי אנחנו בעצמנו היינו פליטים. כאשר שרר בארצך חוסר יציבות, קיבלנו פליטים מחוף השנהב. אלא שכיום בסיני יש אנרכיה, וחצי האי סיני משמש גשר יבשתי לאלפי אפריקנים הנכנסים לישראל".

ריבלין הוסיף: "אנחנו עם למוד פליטות וגולה, ואיננו מקלים ראש במצוקתם של אזרחים ממדינות אחרות, אך ההגירה מאפריקה דרך סיני מהווה איום אסטרטגי; אנו בונים גדר בין ישראל למצרים וייתכן שנאלץ לעשות זאת גם בצד הירדני."

נשיא חוף השנהב בירך את ריבלין ואמר: "אני מביא לכם את דרישת השלום החמה של העם בחוף השנהב ומאשרר את היחסים ההדוקים בין חוף השנהב לבין מדינת ישראל.  בשנים האחרונות ארצי ידעה תהפוכות ורגעים קשים. והקדימות שלנו היא לבקר אצל ידידנו ולהסביר להם לאן פנינו מועדות וכיצד אנחנו מקדמים את היחסים. היה מאבק עקוב בדם בין אחים בחוף השנהב, אבל אנחנו עושים צעדים לקראת יצירת דמוקרטיה אמיתית".

מאוחר יותר נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהובלשכתו עם נשיא חוף השנהב. בפגישה השתתפו שרים מממשלת חוף השנהב ובהם שר החוץ דניאל קבלן-דונקאן וכן השרים יוסי פלד ולימור לבנת.

נתניהו ואואטרה ציינו את שיתוף הפעולה ההדוק בין המדינות. הם דנו באיומי הטרור על שתי המדינות. בנוסף דנו בשיתוף הפעולה בתחום הבריאות, החקלאות, המדע והטכנולוגיה. נשיא חוף השנהב הביע הסכמה לכך שישראל תעביר לארצו את תושבי חוף השנהב שהגיעו לכאן ללא אישור.

ראש הממשלה אמר לנשיא חוף השנהב: "אני שמח מאוד לפגוש אותך, שמעתי עליך שבחים רבים. הקשרים בינינו הולכים ומתחזקים במהירות רבה, והביקור שלך כאן מחזק זאת עוד יותר". הנשיא אואטרה השיב: "אני שמח מאוד להיות כאן, יש לנו קשרים היסטוריים חזקים עם ישראל".

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן