בדק בית: כלי מטבח עם ביצים

מדור בדק בית של מגפון התנסה באביזרי בישול לביצים: טבעת סיליקון להכנת ביצה בצורות שונות וכלי המפריד בין החלמון לחלבון • הציונים? מפתיעים

Print Friendly

מדור 'בדק בית' של מגפון בודק הפעם: אביזרי מטבח המסייעים בהכנת "מנות עם ביצים".

בדרך כלל, כשמכניסים כלי מטבח חדשים לבית, נהוג לצרף הוראות שימוש ואזהרה – כדי שנלמד איך לשמור, לשטוף, להזהר ושאר עצות יצרן. הפעם, בחנו מוצרים שהגיעו ללא הוראות, אך הם כה פשוטים לשימוש, שנתנו לזה לעבור…

אחת מיצרניות כלי הבית המובילים היא החברה האוסטרלית במקור, "ארקוסטיל", המתמחה בהתאם לשמה, בכלי נירוסטה ושאר סגסוגות ממתכת, כגון מערכי סירים ומחבתות, מסננות, מיכלי אחסון, סכו"ם ועוד. החברה מאוד גאה שהמוצרים מפותחים על-ידי צוות של אנשי מקצוע ושפים מובילים. לאחרונה, הגיעו לארץ מותגי הסיליקון של החברה, וביניהם בחנו את הכלים הבאים:

טבעת סיליקון להכנת ביצה בצורות שונות

הטבעות הצבעוניות מגיעות במגוון עיצובים: כוכב, לב ואפילו מיקי מאוס. אנחנו בדקנו שתי טבעות בצורות שונות.

טבעת סיליקון בצורת לב של ארקוסטיל, צילום: יוסי פונס

טבעת סיליקון בצורת לב של ארקוסטיל, צילום: יוסי פונס

בטבעת הלב הכנו חביתה. כמובן, שהצפנו את המחבת המחומם בחמאה איכותית, ולאחר מכן הוספנו את הביצה הבחושה. מניסיון ראשון נלמד, שיש להצמיד את הסיליקון היטב למחבת, אחרת הביצה מצליחה לחמוק מתחת לסיליקון ולהתפזר ברחבי המחבת. בנוסף, הביצה מצליחה להטגן היטב בחלקה התחתון על אש גבוהה, אך כיוון שלא מצורפים הוראות יצרן, ניכר כי יש להנמיך את האש כדי שהביצה תתבשל בחלקה העליון (אם נותיר את הטיגון על אש גבוהה, החלק התחתון יישרף בטרם חלקה העליון של הביצה יגיע לרמת העשייה הרצויה). כידוע, לא ניתן להפוך את הביצה ולטגן אותה משני צידיה. לטבעת הסיליקון ידית שליפה מאוד נוחה, וניתן אף להוציא את הטבעת תוך הטיגון, כיוון שהביצה כבר מתעצבת בצורת הלב מספר שניות לאחר תחילת הבישול. עם הוצאת הביצה לצלחת, נאלצנו לחתוך עם סכין את חלק הביצה שדלף מחוץ לצורת הלב, כיוון שהסיליקון לא היה מהודק מספיק למחבת עם תחילת הטיגון. בסך הכל, התקבלה חביתה גבוהה ויפה בצורת לב, הטבעת עמידה היטב בחום הטיגון, לא הייתה בעיה לשלוף אותה עם הידית והיא אף קלה ביותר לניקוי לאחר השימוש. 22 שקל. ♥♥♥♥

טבעת סיליקון בצורת מיקי מאוס של ארקוסטיל, צילום: יוסי פונס

טבעת סיליקון בצורת מיקי מאוס של ארקוסטיל, צילום: יוסי פונס

הביצה השנייה שניסינו, הייתה ביצת עין שטוגנה בעיצוב המיקי מאוס. באירוע מחולל זה כבר היינו חדורי ניסיון, וכששפכנו את הביצה החיה לתוך המחבת עם החמאה, דאגנו להצמיד חזק את טבעת הסיליקון למחבת, כך שביצת העין לא תחמוק מתחת לטבעת ותתפזר ברחבי המחבת. במקרה זה, העיצוב יצא מדויק, החלמון (הצהוב של הביצה) יצא בדיוק במרכז ואפילו הטיגון הגיע לרמות הנכונות, כך שהביצה הצהיבה בטרם להוראות יצרני ביצת העין. חשוב לציין, אלו המבקשים לטגן ביצת עין הפוכה בשני צידיה – אין להשתמש בטבעת סיליקון זו. כאמור, עיצוב המיקי מאוס יצא נקי ויפה, גם כאן הטבעת נשלפה תוך כדי הטיגון ולאחר שהביצה קיבלה את צורת הדמות המאויירת, היא בהחלט מרשימה גם את המעריצים הכבדים של הדמות העכברית. 22 שקל. ♥♥♥♥♥

מפריד ביצה צבעוני של ארקוסטיל, צילום: יוסי פונס

מפריד ביצה צבעוני של ארקוסטיל, צילום: יוסי פונס

מפריד ביצה צבעוני

אחד הסיוטים של כל אופה עוגות מקצועי/ת, איך להפריד בין הצהוב והלבן של הביצה מבלי שהביצה תתפוצץ והצבעים יתערבבו, מבלי שיחדרו קליפות וזאת תוך תקווה שהביצה תצא נקייה ללא פגמים. הכלי הקטן והשימושי של ארקוסטיל כנראה מציל את המצב. אין צורך לשבור יותר את קליפת הביצה ולהעביר את החלמון מחצייה אחד של הקליפה לצידה השני. באופן פשוט ביותר, יש להניח את המפריד ביצה על דופן של כוסית או קערה ולשבור לתוכו את הביצה. דרך החורים שבכלי הסיליקון (מגיע בשלל צבעים), החלבון זולג מטה אל הכוסית, ואילו החלמון נשאר בתוך המפריד. פשוט, נוח, קל לתפעול והמפריד מתנקה בשניות בלבד. חשוב לציין, הכאב ראש שווה את המחיר: 6 שקל. ♥♥♥♥♥

.
אביזרי המטבח ניתנים לרכישה בארקוסטיל קיטצ'ן, בשוק נמל תל-אביב וכן בחנויות כלי בית מובחרות.

Print Friendly

על אודות שי שגב

שי שגב משמש כמבקר הקולנוע והטלוויזיה של מגפון. בעבר הרחוק למד קולנוע ותקשורת, ואף גמע קילומטראז' מכובד כבמאי ותסריטאי טלוויזיה. בשנים האחרונות משמש ככתב היין האלכוהול של Ynet, עורך מגזין יין וגורמה, מגזיני תעופה, תיירות ומלונאות מובילים. בעבר שימש כעורך הכלכלה והמזון של מגפון, עורך ראשי של מגזין הנדסת מים, כתב מסעדות ומבקר היין של ידיעות אחרונות, גלובס, מגזין Timeout ודרך האוכל. שגב כבר הספיק לכתוב ולערוך חלק מאתרי המזון, ביקורת המסעדות והיין המובילים בישראל, תוך היותו שופט יין ומזון בתחרויות בכל רחבי העולם. בזמנו הפנוי, מכהן כיו"ר ועדת היין של האקדמיה העברית ללשון. בזמנו הלא פנוי, משמש ככותב נאומים לבכירי ממשל ולראשי חברות בארץ ובעולם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ביקורת, חדש על המדף, כלי עזר לבשלנים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על בדק בית: כלי מטבח עם ביצים

  1. מאת יוני‏:

    כלי בית בעיצוב מגניב