Skip to content

מנעד הצבעים והטעמים של ואן גוך

מותג הוודקה ואן גוך ממשיך להפתיע ב-18 טעמים שונים, כשרובם מיובאים לישראל. אודליה צדוק טעמה והתרשמה ממבחר המותגים המשכרים שעשו עלייה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

עם העלייה הרוסית בשלהי שנות ה-90, הכיר הישראלי הממוצע את חדוות הוודקה. כיום בכל בר, אירוע, או מפגש צעירים מככבת הוודקה, לעיתים בשילוב משקה אנרגיה, כבסיס כוהלי לממזג (קוקטייל) ואפילו כשוט נקי. הוודקה ('מים קטנים' ברוסית), מורכבת מהתססה וזיקוק של תערובת דגנים או תפוחי אדמה, בעוד המשקה ללא טעם, ריח או צבע. איכות הוודקה נמדדת ברמת הזיקוק שלה, רמת הסינון ואיכות המים המזוקקים. בשנים האחרונות, אף גדלה המודעות לוודקה משובחת יותר – וודקה פרימיום, בעלת איכות גבוהה הנובעת מתהליכי ייצור קפדניים עוד יותר.

בשנת 1982 הוקמה חברת לוקטור על-ידי אמריקני ממוצא הולנדי, דייב וואן דה וולדה. לוקטור חרטה על דגלה לייצר וודקה פרימיום. באמצעות מזקקת דירקזווארגר, בעלת ניסיון בזיקוק משנת 1882, הקימה את המותג ואן גוך. הוודקה עשויה מ-95% חיטה ו-5% תירס, עם מי מעיינות מזוקקים. הזיקוק של ואן גוך הוא רב שלבי, והסינון נעשה בלוחות פחם פעיל המסנן את הוודקה וסופח חלקיקים לא רצויים.

וודקה ואן גוך גם מייצרת וודקה בטעמים (שמונה עשרה במספר), מחומרי גלם משובחים ופירות מובחרים. כל טעם מיוצר במדינה אחרת, המספקת את חומרי הגלם הטובים היותר עבור הוודקה, במטרה להגיע לאיכות מושלמת של טעמים. המשקה עצמו ללא סוכרים ופחמימות.

וודקה ואן גוך הובאה לישראל בשנת 2006, וביססה את מעמדה בישראל כוודקה פרמיום. כעת מגיעים לשוק הישראלי עוד שישה טעמים חדשים, כל טעם בעל עוצמה של 35% כוהל.

רשמי טעימה וודקה ואן גוך

ואן גוך Blue – האולטרה פרימיום, שעוברת שלושה זיקוקים ומורכבת משלושה סוגי חיטה: צרפתית, גרמנית והולנדית. בשונה משאר הטעמים, היא מכילה 40% כוהל. כמו וודקה איכותית, ה-Blue נטולת ריח ובעלת טעם עדין, כמעט בלתי מורגש, מה שעלול לתעתע בשותים ללא היכר. ♥♥♥♥♥

ואן גוך אננס – הפרי האקזוטי הזה, לא ויתר על מקום של כבוד בואן גוך, האננס מיובא במיוחד מהוואיי, ויוצר וודקה שמציתה את הדמיון רק מהלריח אותה. ריחו וטעמו של האננס, מוסיפים מתיקות אקזוטית לוודקה, לצד מרירות קלה. ♥♥♥♥♥

ואן גוך מלון – כמה שזה נשמע בנאלי, גם המלון קוצר מחמאות. עם בסיס של שני סוגי מלון: טל דבש וקנטלופ, המיובאים מספרד ונקטפים בשיאם. מזכיר טעמי ילדות, כשהמלונים בארץ היו בעלי טעם עז. ♥♥♥♥♥

וואן-גוך אסאי בשילוב אוכמניות – פרי האסאי הברזילאי, מיובא במיוחד מהאמזונס. עם נגיעות האוכמניות נוצר טעם מעולה לוודקה, מרענן ומעט חמצמץ. יש האומרים, שהאסאי מגביר את כמות הטסטוסטרון – הויאגרה הטבעית. לי עוד אין הוכחות לכך, אך הבשומת והטעם משובחים. ♥♥♥♥

ואן גוך רימונים – נוצר בהשריית רימון אדום ספרדי. הרימון מאיר את הוודקה באדום עז ובטעם מר-מתוק חזק. מומלץ לשתייה כדז'סטיף, בשל עסיסיות וטעמים חזקים לסיום ארוחה. תאווה לחיך ולעיניים. ♥♥♥♥♥

ואן גוך קרמל – בעל טעם מתוק במידה, לא חזק מדי. מומלץ לשלבו בממזג, או נקי לאוהבי המתוק. ♥♥♥♥♥ 

ואן גוך דאבל אספרסו – הגירסה היותר מפורסמת לואן גוך בארץ, ותיקה בברים הישראלים ואהובה מאוד על החיך הישראלי. זוהי וודקה הקפה הטובה בעולם, המיוצרת מפולי קפה קולומביאניים שנבררו בקפידה, בעלת 10 מ"ג קפאין. גורמת לנו להתעורר ולהינות מהטעם המשובח שלה, גם אם אנחנו מאוד שיכורים. ♥♥♥♥♥

2 Comments

  1. ואן גוך בטעמים
    10 ביולי 2013 @ 13:46

    איזה טעם הכי פופלרי? לדעתי אסאי או אננס

  2. שם בדוי
    2 ביולי 2013 @ 21:31

    אני אוהב מיץ תפוזים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן