טעימת היום: יקב טוליפ

מחלום משפחתי למציאות עסקית רבת הצלחה, טוליפ נחשב אחד מיקבי הבוטיק המשגשגים ביותר כיום בארץ • עתה היקב משיק יין מזן הסירה, אחת מן התמורות הנאות ביותר על מדפי היין בישראל

Print Friendly

יקב טוליפ הינו יקב בוטיק משפחתי, שהתחיל מחלום על יקב קטן, אשר ישמש להנאתה הפרטית של משפחת יצחקי חובבת היין. במהלך חיפושיו של רועי יצחקי, הבן הצעיר, אחר מקום שבו יקים את יקב חלומותיו, משך אותו לבו חזרה אל מקום הולדתו.

היקב הוקם במבנה ישן ששימש בעבר כמפעל פלסטיק, שופץ באופן יסודי ועבר "מתיחת פנים", כולל בניית מרכז מבקרים עם בר גדול לטעימת יינות. מעבר לקיר זכוכית במרכז המבקרים נמצא אולם הייצור, עם מיכלי נירוסטה משוכללים שיוצרו במיוחד עבור יקב. השיפוץ כלל גם בניית חדר חביות המכיל למעלה מ-180 חביות עץ, מרביתן צרפתיות, המאוחסנות בחדר עם מערכת ממחושבת לבקרת טמפרטורה ולחות.

טוליפ עובד עם ארבעה כרמים בעלי מאפיינים טופוגרפיים ואקלימיים שונים: כפר יובל, עלמה, כרמי יוסף ומטע. עוד מעניין, כי היקב יושב בלב כפר תקווה, שהוא בעצם מוסד לבגירים בעלי פיגור קל עד בינוני, הנקראים "חברים". מנכ"ל היקב, רועי, החליט לאמץ את החברים בכפר, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמשפחה. היקב מספק עבודה קבועה למספר חברים, ומעודד פעילויות תרומה לקהילת הכפר.

ממש החודש, התמנה דוד בר אילן ליינן החדש של היקב. בר אילן, אשר החל את דרכו בתחום היין בשנת 2001, כיהן בעבר בתפקידים שונים בעולם היין, ביניהם עוזר יינן ראשי ביקב Rosevears באוסטרליה ויינן ביקב אמפורה.

המלצות היקב לשנה החדשה

לקראת חגי תשרי, היקב ממליץ להעלות על שולחן החג יינות מסדרת הרזרב היוקרתית, המעניקים תמורה הולמת לכסף:
.

טוליפ, רזרב, סירה 2009

מיוצר מ-95% ענבי סירה מהכרם הצפוני שבכפר יובל, ליד מטולה, בתוספת 5% פטי ורדו ממושב מטע. יין מרשים בצבעו הסגלגל עד שחור. האף מרמז על עושר פירות סגולים ושחורים, כגון שזיף, פטל, דובדבן שחור וכן פלפל ירוק וגרגרי פלפל שחור. ברקע ניתן לחוש בקרמל, מוקה, וונילה וטבק, המגיעים מהתיישנות היין במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הפה מלא, כוהלי, עשיר וגדוש העפצנים, מראה על פוטנציאל התיישנות ארוך. סיומת ארוכה ואלגנטית, מן היינות הטובים ביותר שיצאו מיקב זה. מצוין לגבינות עשירות ובשרים צלויים.

מחיר מומלץ לצרכן: 98 שקל, לשתייה בחמש עד שבע השנים הקרובות. ♥♥♥♥♥
.

טוליפ, רזרב, קברנה סוביניון 2009

היין מורכב מ-90% ענבי קברנה סוביניון מחמש חלקות שונות בגליל העליון ובהרי יהודה, בתוספת 5% קברנה פרנק ו-5% פטי ורדו ממושב מטע. צבעו סגלגל כהה, בעוד הבשומות באף רומזות על פירות שחורים, כגון שזיף, דובדבן אמרנה, פטל בר ודומדמניות, כשברקע קופסת סיגרים וקרמל המגיעים מהמגע בחבית עץ האלון במשך 18 חודשים. הפה חומצי, כוהלי ועפצני, ומותיר סיומת ארוכה ועשירה. היין מצוין לליווי ארוחה מדושנת בבשרים או בנזיד ארוחת החג.

מחיר מומלץ לצרכן: 95 שקל, לשתייה בחמש עד שבע השנים הקרובות. ♥♥♥♥♥

Print Friendly

על אודות שי שגב

שי שגב משמש כמבקר הקולנוע והטלוויזיה של מגפון. בעבר הרחוק למד קולנוע ותקשורת, ואף גמע קילומטראז' מכובד כבמאי ותסריטאי טלוויזיה. בשנים האחרונות משמש ככתב היין האלכוהול של Ynet, עורך מגזין יין וגורמה, מגזיני תעופה, תיירות ומלונאות מובילים. בעבר שימש כעורך הכלכלה והמזון של מגפון, עורך ראשי של מגזין הנדסת מים, כתב מסעדות ומבקר היין של ידיעות אחרונות, גלובס, מגזין Timeout ודרך האוכל. שגב כבר הספיק לכתוב ולערוך חלק מאתרי המזון, ביקורת המסעדות והיין המובילים בישראל, תוך היותו שופט יין ומזון בתחרויות בכל רחבי העולם. בזמנו הפנוי, מכהן כיו"ר ועדת היין של האקדמיה העברית ללשון. בזמנו הלא פנוי, משמש ככותב נאומים לבכירי ממשל ולראשי חברות בארץ ובעולם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ביקורת, חדש על המדף, יין ואלכוהול, כתבות אוכל, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.