Skip to content

עשרה כללים לבחירה והכנת דגים לבישול

כל מה שרציתם לדעת על קנייה, בחירה, אחסון והכנת דגים • איך להפעיל את חמשת החושים בבחירת הדג הנכון לראש השנה • וכדי שלא יעבדו עליכם...
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מידת טריותו של הדג היא הדבר המשמעותי בבחירתו. ברגע שהדג יוצא מהמים, שעון החול פועל לרעתו. להלן מספר טיפים והמלצות שיעזרו לכם לבחור את הדגים הנכונים לחגים:

השף סהר רפאל, צילום: יסמין ואריה
השף סהר רפאל, צילום: יסמין ואריה

טיפים כלליים

  • חנות קבועה – השתדלו תמיד לקנות בחנות קבועה, אפשרי גם בחנות שקיבלתם עליה המלצות חמות. אם אתם נמצאים באזור ליד הים, חפשו דייג ונסו להתיידד איתו, זה ישתלם בעתיד.
  • אחסון בחנות – וודאו כי הדג נשמר במקרר בטמפרטורה מ-Cº4 – Cº1, לפי תקנות משרד הבריאות השירות הווטרינרי. דגים חייבים להיות במקרר ומכוסים בפתיתי קרח, אך לא קפואים. מצב זה מבטיח את טריות הסחורה.
  • חיצוני – עור הדג צריך להיות מבריק, לח ומעט רירי, והזימים צריכים להיות אדמדמים. הסתכלו לו בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.
  • מישוש – מששו בזהירות כדי לא להידקר. המגע עם בשר הדג צריך להיות גמיש וקפיצי .לחצו עם האצבע על עורו של הדג וודאו כי הוא חוזר במהרה למצבו הקודם.
  • ריח – לדג צריך להיות ריח נעים של ים, ריח לא נעים עלול להעיד על תחילתו של ריקבון, "עצמו עיניים כשאתם מריחים דג, צריך להיות לו ריח של בריזה של הים ולא ריח של דג".
  • טריות – דג טרי תמיד עדיף על דג מעובד או קפוא, הדג הטרי שומר על ערכים תזונתיים גבוהים יותר, כאשר עיבוד של דג מפחית את ערכו התזונתי.

בישול

  • דג סלמון ודגים שומניים (למשל כמו קוד או פלמידה לבנה) –  רצוי לצלות בתנור בטמפרטורה גבוהה מאוד, אך לזמן קצר. המטרה למנוע שהדגים יתייבשו.
  • דג דניס מתבשל טוב בצריבה במחבת, אך דרך בישול בריאה יותר היא לבשל אותו באידוי כלומר בסיר אדים.
  • בישול דגים בתנור צריך להיות איטי
  • האם הדג מוכן? בצעו חתך קטן, במידה והצבע אחיד לכל אורכו של הדג, אפשר לאכול אותו.
  • חשוב לדעת כי צלייה בגריל מיישבת את הדג, לכן עדיף להשרות אותו במרינדה לפני הצלייה כדי שיספוג נוזלים.

אחסון

אם לא אוכלים את הדג ביום הקנייה – ניתן לאחסן אותו במקרר למשך שלושה עד ארבעה ימים בלבד. בכלי אחסון מכוסה בניילון נצמד כשהוא מעט פתוח.

במידה שיודעים מראש, כי הדג מיועד לאחסון בהקפאה – רצוי להקפיא אותו מיד לאחר מועד הקניה, וזאת כדי לשמור על טריותו המרבית. מומלץ לרשום תאריך על הדגים ולא לשמור דג במקפיא מעל חודש ימים.

המלצה

נסו לתכנן ולקנות דגים סמוך להכנה ולא לקנות מלאי ולהקפיא. תנו לחנויות הדגים לאחסן את הדגים עבורכם, ערובה להצלחה בטוחה זה בטריות הדג לא משנה מה אנחנו רוצים לעשות: לטגן, לצלות, לבשל לשבת, לחג או סתם באמצע השבוע.

בצליית דגים על האש, וודאו שהדגים טריים והארוחה תהיה משובחת. יין טוב ייצור אווירה טובה ולא צריך יותר מזה כלום.

בתיאבון ושנה טובה !

* הטיפים והעצות באדיבות יינות ביתן, בשיתוף השף סהר רפאל – מסעדת כדיתא
צילום הדגים בצלחת באדיבות: http://www.freedigitalphotos.net
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן