Skip to content

טעימת היום: יקב בנימינה

היקב הרביעי בגודלו בארץ נרכש בשנת 2008 על-ידי בעלי רשת "חצי חינם" • בעקבות השקעה של מיליוני שקלים בהתחדשות טכנולוגית והשבחת כרמים, היקב מייצר מנעד מיינות העלית של ישראל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יקבי בנימינה עשו קפיצה משמעותית באיכות היינות שלהם במהלך העשור האחרון. המהפך החל בשנות התשעים של המאה הקודמת, לאחר רכישות ציוד וטכנולוגיות מתקדמות, תוך השבחת כרמים וחלקות גפן, אשר הובילו את היקב להעפיל לרשימה הקצרה של יצרני יינות העלית בישראל.

כיום, ביקב הממוקם באיזור התעשיה של בנימינה, מרתף חביות עץ מרשים ומיכלי נירוסטה המתנשאים לגובה רב. על צד הייצור, מנצחים שני הייננים, ששון בן אהרון ואסף פז, פורצי דרך בתחום האנלוגי, אשר יודעים להתאים כל זן ענבים לאיזור הגידול האידיאלי שלו.

יקב בנימינה מייצר כ-2.6 בקבוקים בשנה, אולם בראש הפירמידה ניצבת סדרת העלית: אבני החושן. יינות סופר פרימיום, מהכרמים הטובים ביותר, המקבלים את הטיפול היינני הקפדני והמסור מכל שאר יינות היקב.

המלצות היקב לשנה החדשה

לקראת חגי תשרי, היקב ממליץ להעלות על שולחן החג יינות מסדרת אבני החושן: שוהם, ישפה, יהלום, תרשיש, אודם וספיר.

בנימינה, אבני החושן, ישפה 2010

יין לבן המורכב מ-50% שרדונה, 30% סוביניון בלאן ו-20% ויונייה. היין התבגר שישה חודשים בחבית, ולאחר מכן שהה עוד שנה ביקב. זהו ממסך יוצא דופן בהרכב הזנים שלו, צבעו צהבהב מעט כהה, צלול מאוד, אף המזכיר פירות הדר, מינראלים ומעט טרופיות עדינה. הפה מאוד סמיך ומלא, מעניק חומציות טובה וסיומת ארוכה ומרשימה. היקב ממליץ ללוות בדג ים בתנור, פאייה וכן מאפים של בשר עגל בטחינה.

מחיר מומלץ לצרכן: 104 שקל, לשתייה בשנתיים עד שלוש השנים הקרובות. ♥♥♥♥♥

בנימינה, אבני החושן, שוהם 2009

היין המיוצר 100% מזן השרדונה המגיע משני כרמים – באיזור הרי יהודה ובאיזור הגליל, השוהה לאחר התסיסה כ-10 חודשים בחביות עץ. צבעו של היין צהבהב בהיר, צלול מאוד, בשומות נעימות של אשכולית, ליים וברקע ווניל וטבק המגיעים מן המגע בחבית. הפה מאוד עוצמתי, חומציות מאוד מאוזנת, מעט כוהלי, אך ברקע סיומת ארוכה ועשירה. היקב ממליץ להתאים את היין לצד ארוחת דגי ים בתנור, עוף בחרדל, או גבינות רכות ובשלות, כמו קממבר וברי.

מחיר מומלץ לצרכן: 104 שקל, לשתייה בשלוש עד חמש השנים הקרובות. ♥♥♥♥♥

בנימינה, אבני החושן, ספיר 2009

ממסך המשלב בין 40% קברנה סוביניון, 40% מרלו ו-20% שיראז מאזורי הגליל ורמת הגולן. צבעו של היין מאוד כהה, מעין סגלגל שחור, בשומת עשירה של פירות כהים, כמו דובדבן ופטל שחור, פלפל, מנטה וסרקע קפה וקקאו. הפה מאוד עשיר, כוהלי ועפצני, עם סיומת ארוכה ומשאירה רושם. בהחלט היין האידיאלי לאלו המעדיפים יינות כבדים ומלאים. היקב ממליץ לשלב היין לצד מנות בקר ביין, צלעות טלה או גבינות קשות ועשירות בטעם.

מחיר מומלץ לצרכן: 139 שקל, לשתייה בחמש עד שמונה השנים הקרובות. ♥♥♥♥

בנימינה, אבני החושן, אודם 2009

יין ממסך אדום המורכב מ-95% סירה ו-5% ויונייה. גם כאן היין שהה בחביות עץ אלון, אך לתקופה של 16 חודשים, ולאחר מכן שהה עוד שנה ביקב לפני השקתו. זהו אחד מסגנונות הסירה המעניינים והטובים ביותר שנעשו בישראל בשנים האחרונות, ומאוד מזכיר את זן הסירה המיוצר בעמק הרון בצרפת. צבעו סגלגל כהה, אף עשיר בטחב, אדמה ופלפל בסגנון עולם ישן, פה גדוש, מאוזן עם סיומת נעימה ואלגנטית. מלווה מנות בשר טלה, חזה ברווז וגבינות קשות.

מחיר מומלץ לצרכן: 139 שקל, לשתייה בחמש עד שמונה השנים הקרובות. ♥♥♥♥♥

בנימינה, אבני החושן, תרשיש 2009

יין המורכב 100% קברנה סוביניון משני כרמים שונים ברמת הגולן. בהחלט יין המראה על ייחודיות של בית הגידול, תוך הדגשת תכונות הפרי לפני כל עבודת יינן אחרת. צבעו סגלגל כהה, בשומות עשירות של פטל שחור, דומדמניות, מנטה וברקע ווניל ואף קפה קלוי. הפה מאוד עשיר, מלא טעמים ומסתיים בחומציות נהדרת. יין שמומלץ לשמור כמה שנים לפני פתיחתו. היקב ממליץ לשלב לצד ביף בורגיניון, בשרים צלויים כצלעות טלה וגבינות קשות.

מחיר מומלץ לצרכן: 139 שקל, לשתייה בחמש עד עשר השנים הקרובות. ♥♥♥♥
. מחיר מומלץ לצרכן: 139 שקל, לשתייה בחמש עד שמונה השנים הקרובות. ♥♥♥♥♥

בנימינה, אבני החושן, יהלום 2009

היין נחשב מלך סדרת אבני החושן של יקב בנימינה, ומורכב מ-60% קברנה סוביניון 20% מרלו, 10% סירה ו-10% פטי ורדו. צבעו סגלגל כהה, האף מעניק בשומות של דומדמניות, פטל שחור, קפה ופלפל ומסתיים בטבק, ווניל וקרמל המגיעים מהמגע בחביות העץ למשך 20 חודשים. הפה מאוד מורכב, עשיר, דורש זמן להתרכך ולהתעגל, אך מעיד על פוטנציאל יישון מכובד, תוך סיומת ארוכה.

מחיר מומלץ לצרכן: 147 שקל, לשתייה בחמש עד שמונה השנים הקרובות. ♥♥♥♥

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן