Skip to content

צריך להתאים את פעילות מערכת החינוך לשעות העבודה

המציאות הישראלית גורמת לנשים רבות לוותר על שאיפותיהן המקצועיות, פשוט כי אין להן ברירה אחרת. ברוב המשפחות בישראל נופל עיקר נטל גידול הילדים על האמהות. נשים ממעמד הביניים ומהמעמד הגבוה מתחילות את דרכן עם שאיפות זהות, אך רק האמידות מצליחות לממשן
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סקר שנערך באחרונה על ידי נעמ"ת, מצא כי 56% מהאמהות הצעירות חשות שאינן מגשימות את שאיפותיהן המקצועיות ונאלצות לוותר על הקריירה עליה חלמו לטובת נטל גידול הילדים. השיעור הגבוה ביותר של נשים שחשו כי הן נאלצות לוותר על שאיפותיהן המקצועיות היה בקרב נשים ממשקי בית בעלי הכנסה ממוצעת.

לאה פדידה, העבודה

הסיבה המרכזית המונעת מאותן נשים להגשים את שאיפותיהן היא נטל גידול הילדים והעלויות הגבוהות של המסגרות השונות. בעוד לנשים שהכנסות משקי הבית שלהן נמוכות מהממוצע יש גם שאיפות נמוכות, הנשים ממעמד הביניים ואלו מהמעמד הגבוה מתחילות את דרכן עם שאיפות זהות, אך רק האמידות מצליחות לממשן.

המציאות הישראלית גורמת לנשים רבות לוותר על שאיפותיהן המקצועיות, פשוט כי אין להן ברירה אחרת. כולנו רוצים לחשוב שאנו חיים בחברה שוויונית, אך בפועל, ברוב המשפחות בישראל נופל עיקר נטל גידול הילדים על האמהות. הסקר מצא כי 54% מהנשים שינו את היקף המשרה שלהן בעקבות הולדת ילדיהן, לעומת 12% בלבד מהגברים. לעיתים נובע הדבר מרצונן להיות ליד ילדיהן בצעדיהם הראשונים, אך לאחר שהם גדלים, מגלות הנשים כי מקומן בשוק העבודה איננו כה מובן מאליו. הסיבה המרכזית לכך היא שמערכת החינוך הישראלית ממאנת להתאים את עצמה לצרכי האדם העובד. הורה שצריך בתחילת יום העבודה לקחת את ילדיו לגן ולאסוף אותם בארבע אחר הצהריים אינו יכול לעבוד משרה מלאה, הלימודים בבתי הספר היסודיים מסתיימים לרוב בשעות הצהריים המוקדמות, ועוד לא הגענו לשלל ימי החופשה להם זוכים הילדים, זאת בניגוד להוריהם, שצריכים להמשיך לעבוד.

משפחות אמידות, שיכולות להרשות לעצמן, משלמות על צהרונים ומטפלות, אך משפחות פחות אמידות צריכות לקבל את ההחלטה הקשה מי מבני הזוג יוותר על הגשמת שאיפותיו המקצועיות – ובדרך כלל זוהי האישה שמוותרת.

הסקר מלמד יותר מכל על הצורך בשינוי סדרי עדיפויות במדינה: התאמת ימי ושעות פעילות מערכת החינוך לשעות העבודה, בדומה לשינוי שעות הפעילות שהפעלנו בצהרונים ביוקנעם, תוכל להפוך ציבור עצום של אימהות, שהיום מסתפקות בחצי משרה לכל היותר, ליצרניות יותר ומרוצות יותר. גם אם מדובר בהוצאה תקציבית ניכרת, התועלות שלה לחברה ולכלכלה יהיו גדולות לאין שיעור. היא תיצור שוויון אמיתי בחברה הישראלית, שתהיה חברה בריאה יותר, יצרנית יותר, מרוצה יותר, ומעל לכל – חברה שניתן לגדל בה ילדים מבלי לוותר על הרצון הטבעי של כל אדם להגשים את עצמו גם בתחומים נוספים, פרט להורות.

  • לאה פדידה היא יו"ר אגף החברות במפלגת העבודה, חברת מועצת העיר יקנעם ומתמודדת לרשימת העבודה לכנסת.

>>> עוד מאמרים וכתבות בנושא בחירות 2013

[related-posts title="עוד מאמרי תעמולת בחירות 2013"]

3 Comments

  1. מוש
    30 באוקטובר 2012 @ 12:10

    מאמר קולע ומציג בצורה מדוייקת ונהרה את המצב האמיתי

    • אבי מהרן
      31 באוקטובר 2012 @ 14:35

      כתיבה יפה ודברים חשובים נאמרו כאן. אבל. הייתי מצפה ממתמודדת שעושה את כול הקמפיין שלה ע"ח קק"ל להתאים גם את שעות עבודתה בקק"ל לשעות עבודתה בקמפיין שלה.
      הגברת הזו חודשים לא הופיעה לעבודה וכול מה שהיא עושה הינו פוליטיקה למען עצמה ועל חשבון קק"ל.

      בושה לציבור שהיא נציגת ציבור.

      • גלי
        1 בנובמבר 2012 @ 0:47

        הגברת הזו בחופשה כמתבקש על פי החוק ואולי אם היית מזדהה זה היה יותר מכובד

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן