Skip to content

ממטבחה של אמא: מרק כתום עם חלב קוקוס וקארי

אין מנה יותר מתאימה ליום גשום וסגרירי מאשר מרק חם ומהביל • אפי בלה יוצרת מעדן מירקות כתומים ומוסיפה להם מעט ספייסיות בסגנון הודי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אינני נמנית עם הטיפוסים של חורף, בדרך כלל אני מעדיפה חום על פני קור, ושמלה קלילה על פני סוודר עבה. החורף מביא איתו סרבול ומסרס את הספונטניות. יחד עם זאת, אני חייבת להודות שעם השנים, למדתי גם להעריך את החורף. אני אוהבת את ה"השתבללות" ואת השקט, ולהפתעתי אני מוצאת את עצמי מחכה לבואו.

סוף השבוע האחרון היה גשום וחורפי ונהניתי מאוד מהאווירה. כרפלקס מותנה, הכנתי סיר של מרק חם ומנחם, מרק ירקות כתומים עם קריצה הודית.

מתכון למרק כתום עם חלב קוקוס וקארי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות      מתכון ל-6 סועדים

מרק ירקות כתומים, חלב קוקוס וקארי, צילום: אפי בלה
מרק ירקות כתומים, חלב קוקוס וקארי, צילום: אפי בלה

חומרים

  • 2 כפות שמן קנולה / תירס
  • 500 גרם דלעת (ללא הקליפה)
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 גזר גדול
  • 1 בצל גדול
  • 1 שן שום גדולה
  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מחוקה של אבקת קארי
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • מלח, פלפל

אופן הכנה

  1. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות.
  2. בסיר רחב ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום ל-2  דקות ולאחר מכן את שאר הירקות מטגנים את הירקות עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים את המים לסיר ומרתיחים, ממשיכים לבשל עד לריכוך הירקות.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס, הקארי, המלח והפלפל ומבשלים כ-20 דקות (ניתן להוסיף עוד מים לקבלת מרק דליל יותר).
  5. בעזרת מוט ממחה, טוחנים את המרק, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
  6. ניתן לקשט עם שבבי צ'ילי ומעט חלב קוקוס.

חורף חם ונעים !

2 Comments

  1. תחיה בלה
    12 בנובמבר 2012 @ 7:17

    טעים להפליא, ומנחם ביום גשם קר!

  2. גלית
    11 בנובמבר 2012 @ 22:58

    אכין מחר ואעדכן איך יצא! תודה 🙂

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן