Skip to content

השף טיירי מרקס מתארח במול ים

במהלך שבוע פסטיבל שפים צרפתיים בישראל מתארח השף המהולל טיירי מרקס מפאריז במסעדת ’מול הים’ המפורסמת בתל-אביב, ובונה תפריט המוקדש כולו לטעמים הבאים מהים

השף טיירי מרקס מתארח במול ים

במהלך שבוע פסטיבל שפים צרפתיים בישראל מתארח השף המהולל טיירי מרקס מפאריז במסעדת ’מול הים’ המפורסמת בתל-אביב, ובונה תפריט המוקדש כולו לטעמים הבאים מהים

במסגרת שבוע פסטיבל שפים צרפתיים בישראל הנערך בימים אלו בישראל, השף של מול ים, יורם ניצן, והשף הצרפתי, טיירי מרקס, ממלון מנדרין אוריינטל בפאריז, בנו תפריט של "טעמים מהים".

השף טיירי מרקס הוא אחד מהשפים הצרפתיים החשובים ביותר כיום. הוא התמחה אצל קלוד דלין, ג’ואל רובושון ואלן שאפל. בשנת 1988, זכה בכוכב ראשון במדריך מישלן למסעדה רוק-אן-ואל (Roc en Val) בעיר טור, צרפת. מומחיותו של מרקס היא במרקמים וטעמים אוונגרדים והוא חסיד מושבע של מטבח המשלב בנועם מסורות וחידושים.

החל משנת 2011, טיירי מרקס מנהל את כל מטבחי מלון מנדרין אוריינטל (Mandarin Oriental) בפאריז ובין היתר את מסעדת סור-מסרופאר טיירי מקס (Sur Mesurepar Thierry Marx), שזכתה לשני כוכבים במדריך מישלן לשנת 2012. מרקס הוא גם מנהלם של שני בתי-ספר לבישול בצרפת, ומשמש גם כשף פעיל-חברתי שנדיבותו מתבטאת מחוץ למטבחיו: הוא מלמד בישול בבתי-סוהר ופעיל לטובת מפעל ההאכלה, רסטו דו-קור (Restos du cœur).

במהלך השבוע נמצא מרקס בישראל, ומתארח במסעדת ’מול הים’ המפורסמת בתל-אביב, ובונה תפריט המוקדש כולו לטעמים הבאים מהים.

מסעדת מול הים שנוסדה בשנת 1995 היא מסעדה גסטרונומית המתמחה בדגים ופירות ים מהמובילות בישראל. להלן ההכנות לארוחה היוקרתית, ממש כשעה לפני שהאורחים מגיעים, בעת שכולם עובדים בזריזות ומקצועיות:

השף יורם ניצן והשף טיירי מרקס (צילום: יולה זובריצקי)
השף יורם ניצן והשף טיירי מרקס (צילום: יולה זובריצקי)
בר המשקאות של מסעדת מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
בר המשקאות של מסעדת מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת אפייה (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת אפייה (צילום: יולה זובריצקי)

מכינים את הפלייטינג ושולחן לדוגמה, אשר על-פיו ייצאו כל המנות בארוחה. חשוב מאוד הסדר וההקפדה על כל הפרטים הקטנים.

טיירי מקס בונה את מנת העוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה (צילום: יולה זובריצקי)
טיירי מקס בונה את מנת העוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה (צילום: יולה זובריצקי)
טיירי מקס על הכיריים ואחת הסו-שפים מקשטת את המנות (צילום: יולה זובריצקי)
טיירי מקס על הכיריים ואחת הסו-שפים מקשטת את המנות (צילום: יולה זובריצקי)
הדרכת שפים במטבח על-ידי טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)
הדרכת שפים במטבח על-ידי טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)

גם ניב גלבוע והצוות של ערוץ 10 מצלמים תוך כדי ההכנות.

צוות ערוץ 10 בנבכי המטבח של מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
צוות ערוץ 10 בנבכי המטבח של מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
ניב גלבוע מתלוצץ בפני המצלמה לקראת מהדורת שישי (צילום: יולה זובריצקי)
ניב גלבוע מתלוצץ בפני המצלמה לקראת מהדורת שישי (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: קפוצ'ינו סרטנים קטיפתי (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: קפוצ'ינו סרטנים קטיפתי (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: לובסטר מתעלת לה-מאנש בנוסח בנדיקט (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: לובסטר מתעלת לה-מאנש בנוסח בנדיקט (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: פילה זאב ים עם ג'לי סלק, אוכמניות וקציפת חזרת (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: פילה זאב ים עם ג'לי סלק, אוכמניות וקציפת חזרת (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: עוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה, טוויל צ'דר, מוס קוקוס וג'לי גזר (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: עוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה, טוויל צ'דר, מוס קוקוס וג'לי גזר (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת הכנה, מן המנות של טיירי מקס: מילפי לחם תבלינים עם מרמלדת תפוחים, ג'ינג'ר וקרם מסקרפונה (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת הכנה, מן המנות של טיירי מקס: מילפי לחם תבלינים עם מרמלדת תפוחים, ג'ינג'ר וקרם מסקרפונה (צילום: יולה זובריצקי)

וזה התפריט שהוגש בארוחה, הארוחה מוגשת גם במהלך השבוע.

תפריט מול ים המארח את טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)
תפריט מול ים המארח את טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)

במסגרת שבוע פסטיבל שפים צרפתיים בישראל הנערך בימים אלו בישראל, השף של מול ים, יורם ניצן, והשף הצרפתי, טיירי מרקס, ממלון מנדרין אוריינטל בפאריז, בנו תפריט של "טעמים מהים".

השף טיירי מרקס הוא אחד מהשפים הצרפתיים החשובים ביותר כיום. הוא התמחה אצל קלוד דלין, ג’ואל רובושון ואלן שאפל. בשנת 1988, זכה בכוכב ראשון במדריך מישלן למסעדה רוק-אן-ואל (Roc en Val) בעיר טור, צרפת. מומחיותו של מרקס היא במרקמים וטעמים אוונגרדים והוא חסיד מושבע של מטבח המשלב בנועם מסורות וחידושים.

החל משנת 2011, טיירי מרקס מנהל את כל מטבחי מלון מנדרין אוריינטל (Mandarin Oriental) בפאריז ובין היתר את מסעדת סור-מסרופאר טיירי מקס (Sur Mesurepar Thierry Marx), שזכתה לשני כוכבים במדריך מישלן לשנת 2012. מרקס הוא גם מנהלם של שני בתי-ספר לבישול בצרפת, ומשמש גם כשף פעיל-חברתי שנדיבותו מתבטאת מחוץ למטבחיו: הוא מלמד בישול בבתי-סוהר ופעיל לטובת מפעל ההאכלה, רסטו דו-קור (Restos du cœur).

במהלך השבוע נמצא מרקס בישראל, ומתארח במסעדת ’מול הים’ המפורסמת בתל-אביב, ובונה תפריט המוקדש כולו לטעמים הבאים מהים.

מסעדת מול הים שנוסדה בשנת 1995 היא מסעדה גסטרונומית המתמחה בדגים ופירות ים מהמובילות בישראל. להלן ההכנות לארוחה היוקרתית, ממש כשעה לפני שהאורחים מגיעים, בעת שכולם עובדים בזריזות ומקצועיות:

השף יורם ניצן והשף טיירי מרקס (צילום: יולה זובריצקי)
השף יורם ניצן והשף טיירי מרקס (צילום: יולה זובריצקי)
בר המשקאות של מסעדת מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
בר המשקאות של מסעדת מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת אפייה (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת אפייה (צילום: יולה זובריצקי)

מכינים את הפלייטינג ושולחן לדוגמה, אשר על-פיו ייצאו כל המנות בארוחה. חשוב מאוד הסדר וההקפדה על כל הפרטים הקטנים.

טיירי מקס בונה את מנת העוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה (צילום: יולה זובריצקי)
טיירי מקס בונה את מנת העוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה (צילום: יולה זובריצקי)
טיירי מקס על הכיריים ואחת הסו-שפים מקשטת את המנות (צילום: יולה זובריצקי)
טיירי מקס על הכיריים ואחת הסו-שפים מקשטת את המנות (צילום: יולה זובריצקי)
הדרכת שפים במטבח על-ידי טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)
הדרכת שפים במטבח על-ידי טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)

גם ניב גלבוע והצוות של ערוץ 10 מצלמים תוך כדי ההכנות.

צוות ערוץ 10 בנבכי המטבח של מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
צוות ערוץ 10 בנבכי המטבח של מול ים (צילום: יולה זובריצקי)
ניב גלבוע מתלוצץ בפני המצלמה לקראת מהדורת שישי (צילום: יולה זובריצקי)
ניב גלבוע מתלוצץ בפני המצלמה לקראת מהדורת שישי (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: קפוצ'ינו סרטנים קטיפתי (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: קפוצ'ינו סרטנים קטיפתי (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: לובסטר מתעלת לה-מאנש בנוסח בנדיקט (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: לובסטר מתעלת לה-מאנש בנוסח בנדיקט (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: פילה זאב ים עם ג'לי סלק, אוכמניות וקציפת חזרת (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: פילה זאב ים עם ג'לי סלק, אוכמניות וקציפת חזרת (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: עוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה, טוויל צ'דר, מוס קוקוס וג'לי גזר (צילום: יולה זובריצקי)
מן המנות של טיירי מקס: עוף בואקום בתיבול גראם-מסאלה, טוויל צ'דר, מוס קוקוס וג'לי גזר (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת הכנה, מן המנות של טיירי מקס: מילפי לחם תבלינים עם מרמלדת תפוחים, ג'ינג'ר וקרם מסקרפונה (צילום: יולה זובריצקי)
לקראת הכנה, מן המנות של טיירי מקס: מילפי לחם תבלינים עם מרמלדת תפוחים, ג'ינג'ר וקרם מסקרפונה (צילום: יולה זובריצקי)

וזה התפריט שהוגש בארוחה, הארוחה מוגשת גם במהלך השבוע.

תפריט מול ים המארח את טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)
תפריט מול ים המארח את טיירי מקס (צילום: יולה זובריצקי)

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן