המסעדה הטובה בעולם הרעילה 67 סועדים

וירוס מסוכן הגיע למסעדה דרך עובד חולה, ועשרות סועדים דיווחו על תסמינים של בחילות והקאות

המסעדה הטובה בעולם הרעילה 67 סועדים

וירוס מסוכן הגיע למסעדה דרך עובד חולה, ועשרות סועדים דיווחו על תסמינים של בחילות והקאות

"נומה", המסעדה הנושאת בשני כוכבי מישלן של השף רנה רדזפי, וממוקמת בלב קופנהגן, נחשבת על-ידי רבים כמסעדה הטובה בעולם. עתה מסתבר, כי 67 סועדים, לכאורה, סבלו מהתפרצות הנורו-וירוס.

הכניסה למסעדת "נומה" בקופנהגן, דנמרק (מקור: ויקימדיה)
הכניסה למסעדת "נומה" בקופנהגן, דנמרק (מקור: ויקימדיה)

בהתאם לפרסומים בעיתון הדני, פוליטיקן, 63 אורחים במסעדה החלו להרגיש ברע לאחר שסעדו ב"נומה" בין ה-12 ל-16 בפברואר. העיתון מקופנהגן מציין, כי סועדים נוספים דיווחו על תסמינים של הרעלת קיבה, בחילות והקאות.

"הנושא נוגע ומשפיע על כולנו, ואנו מאוד מצערים על כך", אמר פטר קריינר, מנכ"ל המסעדה, בהודעה לעיתונות.

הסיפור הרשמי, כביכול, היה כי הווירוס הגיע למסעדה דרך עובד חולה, פורסם בפוליטיקן, וההתפרצות אף גררה ביקורת פתע של הממשל במטבחי המסעדה. העיתון מדווח, כי המסעדה לא חיטאה את המטבח כדי למנוע הדבקויות נוספות, ואף לא החזיקה במים חמים בברזים, כך שהעובדים יוכלו לשטוף את ידיהם כראוי. מאז ההתפרצות, עם זאת, דווח כי המסעדה חיטאה את המטבח מספר פעמים והשמידה את כל המזון מאותו שבוע מדבק.

האם ההזמנות למסעדה פחתו? טרם. עדיין לוקח שלושה חודשים לפחות כדי לקבל שולחן במסעדה היוקרתית.

"נומה", המסעדה הנושאת בשני כוכבי מישלן של השף רנה רדזפי, וממוקמת בלב קופנהגן, נחשבת על-ידי רבים כמסעדה הטובה בעולם. עתה מסתבר, כי 67 סועדים, לכאורה, סבלו מהתפרצות הנורו-וירוס.

הכניסה למסעדת "נומה" בקופנהגן, דנמרק (מקור: ויקימדיה)
הכניסה למסעדת "נומה" בקופנהגן, דנמרק (מקור: ויקימדיה)

בהתאם לפרסומים בעיתון הדני, פוליטיקן, 63 אורחים במסעדה החלו להרגיש ברע לאחר שסעדו ב"נומה" בין ה-12 ל-16 בפברואר. העיתון מקופנהגן מציין, כי סועדים נוספים דיווחו על תסמינים של הרעלת קיבה, בחילות והקאות.

"הנושא נוגע ומשפיע על כולנו, ואנו מאוד מצערים על כך", אמר פטר קריינר, מנכ"ל המסעדה, בהודעה לעיתונות.

הסיפור הרשמי, כביכול, היה כי הווירוס הגיע למסעדה דרך עובד חולה, פורסם בפוליטיקן, וההתפרצות אף גררה ביקורת פתע של הממשל במטבחי המסעדה. העיתון מדווח, כי המסעדה לא חיטאה את המטבח כדי למנוע הדבקויות נוספות, ואף לא החזיקה במים חמים בברזים, כך שהעובדים יוכלו לשטוף את ידיהם כראוי. מאז ההתפרצות, עם זאת, דווח כי המסעדה חיטאה את המטבח מספר פעמים והשמידה את כל המזון מאותו שבוע מדבק.

האם ההזמנות למסעדה פחתו? טרם. עדיין לוקח שלושה חודשים לפחות כדי לקבל שולחן במסעדה היוקרתית.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן